28 januari 2020 
in Thee
2 min. leestijd

Even uitrusten

Vandaag is het gewoon even niets. Even uitrusten met de nieuwste thee uit de Even… serie van Pickwick. Zo daar ben ik wel aan toe. Even uitrusten. Ik zou het zo kunnen combineren met Even bijkomen. Wat een hectische periode hebben wij hier achter de rug. Vanaf de proefwerkweek, al hoefde ik daar niets voor te doen, kerstvieringen, kerstvakantie, postcodeloterij, de schilder en nog wat zakelijke dingen. Dat laatste is een understatement van de eeuw natuurlijk. Maar daar wil ik op mijn blog niet te veel over vertellen. Ingewijden weten wat er speelde.
Dan kun je nog zo goed plannen, van mijn planningen kwam gewoon niets terecht.

Even uitrusten

Even uitrusten heeft de plaats ingenomen van Even opwarmen. Ik kan die laatste op de site van Pickwick namelijk niet meer terugvinden. Dat was mijn minst favoriete uit deze serie, dus ik vind het niet zo erg. De Even uitrusten klinkt mij namelijk heel lekker en relaxed in de oren. Tijd om die dan ook eindelijk eens uit te proberen. Het doosje staat namelijk al enige tijd in de kast te wachten, nou eigenlijk me aan te staren. Wanneer neem je nu even de rust….

Ik nam dus even de tijd om een kopje van deze thee te zetten op een moment dat ik alleen thuis was. Eigenlijk heel hard aan het werk. Maar hé, als ik een review wil maken, dan valt thee drinken onder werk!! Ik keur hem helemaal goed.
Terwijl de waterkoker zijn werk deed, bestudeerde ik op mijn gemak de ingrediënten van de thee.

Even uitrusten_pickwick

Kamillethee

De basis van de thee is kamille. Een thee die ik graag drink en ook makkelijk zelf te maken is. Kamillethee staat bekend om zijn rustgevende eigenschappen en past daarom perfect in een thee met de naam Even uitrusten.
Naast kamille bevat deze thee citroenmelisse, braamblaadjes, sinaasappelschilletjes, pepermunt, zoete braamblaadjes, passiebloem, passievruchtensapconcentraat en natuurlijk aroma.

Wat het verschil is tussen braamblaadjes en zoete braamblaadjes kan ik je ook niet vertellen, behalve dat de een waarschijnlijk zoeter zal smaken. Jammer vind ik het wel dat er een toevoeging als natuurlijk aroma inzit, zonder dat ik weet wat het is. Dat blijft een vage omschrijving.

Even uitrusten thee

Inmiddels heeft het water gekookt. Als ik het zakje uit de verpakking haal, komt direct de geur van pepermunt me tegemoet. Een beetje voorzichtig ruik ik aan het zakje, maar deze geur overheerst boven de andere geuren. Kan ook komen omdat ik al getroffen ben door een aanval van hooikoorts en de pepermunt er als enige doorheen komt. Als ik het zakje in het water hang valt me op dat de thee snel kleurt. Sneller en toch wat donkerder dan ik van kamillethee gewend ben, maar dat kan door de andere toevoegingen heel logisch zijn.

De thee zelf heeft lang niet zo’n sterke geur als het droge zakje. De geur is eigenlijk heel neutraal. En dat vind ik nog steeds wel zo fijn.

Even uitrusten_Pickwick

Dat geldt zeker ook voor de smaak. Een hele rustige thee, de kamille en de pepermunt geven het geheel een frisse en rustgevende smaak. Echt een thee om even lekker mee te gaan zitten op de bank en even niets te doen.
Kat op schoot, boek erbij, of lekker even voor het slapen gaan. Daadwerkelijk even uitrusten!

Ik moet mezelf dan nu helemaal relaxed wel weer even oppeppen om aan het werk te gaan, maar het was een heerlijk rustmomentje tussendoor.

Heb jij deze thee al geprobeerd?

Reactie plaatsen