13 juli 2017 
2 min. leestijd

Organic Chamomile & Lavender Celestial

Vandaag testen we de Organic Chamomile & Lavender van Celestial Seasonings. Kamille thee vind ik heel erg lekker. Maar in combinatie met lavendel ken ik het nog niet. Ik ben wel benieuwd dus of je de lavendel goed proeft. En wat is de verhouding? Tijd voor een test.

Celestial Chamomile & Lavender

Celestial kennen we al wat langer. We bespraken ook de winterthee, en nu dus het derde deel van de nieuwe bio infusions.
Meestal maak ik tegenwoordig mijn kamillethee zelf. Ik pluk hem zelf in de moestuin en ik weet daardoor dat het dus biologisch is. In tegenstelling tot andere thee die ik in de winkel koop. Deze kamillethee is dat ook. Dat is een fijne bijkomstigheid.
Deze thee bevat 92% kamille en 8% Lavendel, en verder zit er dus helemaal niets bij. Perfect dus.

Kamille en Lavendel Celestial

Thee zetten en drinken

Terwijl de waterkoker zijn best weer doet, bestudeer ik het zakje. Celestial heeft geen mooie zakjes, en de inhoud is poederig. Lijkt in niets op de mooie bloemetjes van de lavendel en de kamille. Maar de geur is duidelijk. Kamille. Ik doe mijn best de lavendel te ruiken, maar met een paar enorme struiken in de tuin, die een enorme geur explosie zijn, valt het niet mee de 8% geur te ontdekken.

Als ik het zakje in de Mama’s met thee kop heb gegooid en het hete water erover heen heb laten stromen, vind ik het jammer dat er geen touwtje aan het zakje zit. Ik wil mijn thee niet te sterk. Natuurlijk is dat weer snel opgelost, maar het blijft toch een minpuntje voor mij.
De kleur van de thee is weer prachtig en echt de kleur van kamillethee.Kamille en Lavendel Celestial

Ook de smaak is heerlijk. Niet helemaal te vergelijken met verse of zelfgemaakte kamillethee. Maar met de andere merken die ik ken, zoals Pickwick en Kruidvat zit er een goede smaak aan.
De smaak en geur van de lavendel kan ik niet snel terugvinden. Om goed verschil te proeven zou ik dan wellicht ze naast elkaar moeten drinken. In elk geval valt de lavendel dus niet erg op. Maar dat neemt niet weg, dat deze thee zeker een plekje op de plank verdiend om veel vaker gedronken te worden. Een fijne afwisseling ook met de kamille met honing van een ander merk die ik ’s avonds vaak drink.

N.B. Deze review is tot stand gekomen door een samenwerking met Celestial. De mening over het product is mijn eigen mening en niet beïnvloed door de samenwerking.

Gember, kaneel en kurkuma thee van Celestial – Mama's met thee
Door

Gember, kaneel en kurkuma thee van Celestial – Mama's met thee

op 20 Jul 2017

[…] Dit was de laatste in deze serie, de andere uit deze serie van Celestial nog eens nalezen? Kaneel & Kardemom Matcha groene thee Kamille & Lavendel […]

Reactie plaatsen