04 juli 2017 
in Mama
2 min. leestijd

Geen cremespoeling of conditioner meer

Misschien heb je het al gelezen maar ik probeer af te kicken van de shampoo. Maar daar hoort natuurlijk dan ook conditioner bij want dat bestaat veelal uit dezelfde producten als shampoo en heeft dus een negatieve uitwerking op mijn hoofd. Lees: schilfers, jeuk, etc.

Maar wat kan je dan als conditioner gebruiken?

Er zijn veel dingen die je kan gebruiken maar 1 ding hebben ze gemeen. Ze bevatten een beetje zuur zoals azijn. Niet veel hoor ongeveer een eetlepel op 600 ml water.

Dat kan bijvoorbeeld gewoon water zijn met wat normale azijn. Maar ook appelazijn als je wil dat het wat lekkerder ruikt.
Iets wat ook lekker ruikt, en vooral voor de blonde mensen geschikt is, is kamillethee. Neem drie zakjes thee in 600 ml kokend water. Laat dit een nachtje trekken en voeg er dan een lepel azijn aan toe.
Het ruikt lekker, de azijn ruik je niet, en het maakt je haar bijna net zo zacht als een gekochte conditioner.

Coupe Soleil

Mocht je nu een wat zomerse coupe soleil willen dan schijn je ook wat citroen er doorheen te kunnen doen. In het zonnetje laten drogen en de citroen bleekt je haar een beetje op. Persoonlijk vind ik dat een beetje eng en ik heb dan ook niet zelf geprobeerd. Ik spoel alles liever goed uit.

Thee of liever koffie?

Zwarte thee schijnt ook goed te gebruiken te zijn maar vanwege de kleur van mijn haar, blond, heb ik dat nooit geprobeerd. En ik ben bang dat het vlekken maakt in de douche en mijn haar.

Het laatste alternatief is koffie met azijn. Maar ook deze is alleen geschikt voor donker haar. En ook hier denk, aaaargh mijn witte voegen. Maar ik hoor het graag als iemand het heeft geprobeerd.

kamille thee

Vlekken?

Zowel de zwarte thee als de koffie lijken mij ook wat meer rommel en vlekken geven in de badkamer. Dat is het voordeel wel van de kamillethee, het is licht van kleur en vlekt daardoor niet snel.

Voordelen en nadelen

Het grootste voordeel vind ik dat ik niet afhankelijk ben van dure producten die uiteindelijk een negatief effect hebben. Mijn haar blijft ook makkelijker in model zitten omdat het niet constant uit de elastiekjes glijdt terwijl het toch goed doorkambaar is.
Het grootste nadeel is de voorbereidingstijd. Ik moet wel de thee eerst maken, de avond vooraf aan het haar wassen. Al ik het vergeet dan heb ik dus geen spoeling. Een ander nadeel is dat de koude plens thee over je haar best, nou ja, koud is. Ik los dat op daar zoveel mogelijk mijn hoofd te buigen zodat het in elk geval alleen op mijn hoofd terecht komt.

Heb jij wel eens een alternatief voor crèmespoeling geprobeerd met succes? Ik hoor het graag.

Reactie plaatsen