10 augustus 2017 
2 min. leestijd

Wizzy Wobble

Ook deze thee van Theefit heeft weer een mooie naam. Wizzy Wobble. Maar wat ik me er precies bij voor moet stellen? Eigenlijk geen idee. Een beetje een gekke combinatie van smaken wellicht. Tijd om de ze thee eens wat beter te bekijken dus.

Ruiken en kijken

Eerst maar even de thee bekijken. Zodra we het zakje opendoen, komt ons al een kruidige, maar ook fruitige geur tegemoet. Peper? En we herkennen gember. Voorzichtig schudden we wat van de thee op een blaadje. Niet voorzichtig genoeg, want de thee rolt alle kanten op. Er zitten allemaal bolletjes in. Ik denk dat het koriander is, die kleine bolletjes die je ziet. En zouden die rode dan inderdaad peperkorrels zijn?
De gele bloemblaadjes vallen ook op. Goudsbloem? Zonnebloem? Een gele echinacea? Geen idee.Wizzy Wobble

De verpakking maakt het me weer makkelijk ;). Er staat keurig op wat erin zit, maar het is ook zo leuk om het zelf te ontdekken.

Gember, nootmuskaat, koriander, zoet bramenblad, Rosa peper, zonnebloembloesem

En ik had er flink wat goed. De bloemblaadjes zijn dus van de zonnebloem en de koriander, gember en peper hadden we gevonden. De fruitige geur zal dan ook deels van het zoete bramenblad komen.
Ben heel benieuwd naar de smaak van deze thee

Thee zetten

Je giet op deze thee, waar ik geen thee in vind, gewoon met net gekookt water. Je hoeft hem dus niet eerst af te laten koelen. En de thee moet ongeveer 6-8 minuten trekken. Als liefhebber van niet te sterke thee ben ik na een minuut toch maar weggelopen, want er zit geen thee in, je moet dit echt wel even laten trekken. Thee geeft zijn smaken en kleur veel sneller af.

Thee drinken

Na enige tijd, de thee is dan voor mij ook afgekoeld naar drinkbaar, besluit ik de gok te wagen. Verder kleuren doet de thee ook niet. Ik vind de thee wat oranje van kleur. En hij ruikt overduidelijk naar kaneel en gember.Wizzy Wobble
De eerste slok is even wennen. De thee is toch nog iets aan de hete kant, en ik proef daardoor niet heel goed de smaken van de thee. Alleen de peper. Deze overheerst in de nasmaak. Even wennen dus. Of toch de thee even laten afkoelen.
Dat laatste helpt. Een smaakexplosie van verschillende smaken deze thee. De gember, de kaneel en de peper overheersen het meest. Dus daar moet je wel van houden.
Heerlijk om weer op te warmen na een wandeling in een herfststorm bijvoorbeeld. Overigens kan het ook prima in de zomer. Want op de site van theefit lees ik dat koriander de huid helpt beschermen tegen veroudering bij zonnestralen. Dus ik neem nog een kopje ;)
En wat ik van te voren had verwacht bij een naam als Wizzy Wobble klopt dus wel bij de beleving. Een beetje een gekke combinatie van smaken.

Wizzy Wobble is te koop voor € 4,65 voor 50 gram.

Houd jij van kruidige thee?

Reactie plaatsen