25 mei 2017 
2 min. leestijd

Lemon Like

Altijd spannend als we weer een nieuwe smaak thee gaan reviewen. Vandaag pakken we de lemon like van Nicole’s Choice erbij. Na de vorige smaken:
Zoethoutthee, Fruity Boost en Sweet Dragon ligt de lat hoog. En wat verwacht je als je het zakje opendoet, een frisse lemon geur! De eerste reactie is, dat valt een beetje tegen….

Citroen geur?

Ja de geur van de thee valt wat tegen. Er zit bijna geen geur aan. Dit in tegenstelling tot sommige lemon / citroen thee soorten die we kennen. Die ruiken zo vreselijk naar citroen. We waren wellicht wat verrast, en roken daarom niet goed. Nog wat beter ruikend, ruik je het wel, maar subtiel en dat is eigenlijk fijner. Niet overheersend, maar wel fris. En niet direct zo overheersend dat je een fles schoonmaakmiddel hebt opengedraaid. Ja daar komt onze tegenzin van de geur waarschijnlijk vandaan.

Eigenlijk zijn we nu dus wel positief over de geur. Is het zelfs beter dan verwacht als je er goed over nadenkt.Lemon Like

De kleur en smaak

Ondertussen heeft het water gekookt en zitten de stukjes citroengras in een filter. We zijn er inmiddels achter dat deze “thee” alleen bestaat uit citroengras, wat we wel kennen uit de keuken. Vroeger maakten mijn ouders daar lekkere indonesische gerechten mee, maar was het ons niet bekend dat je er ook thee van kon zetten.

In het glas heeft de thee een mooie lemon like, lichtgele kleur. En ook hier is de geur en de smaak niet wegtrekkend zuur of opvallend, maar subtiel en licht. Lemon Like theeEen hele fijne thee om te drinken op een warme zomerdag, of een mooie lentedag. Met de komende warme dagen in zicht. Ik blijf positief hopen op een mooie zomer, is dit een thee om vaker te zetten. Misschien ook eens proberen of deze geschikt is om als ijsthee te maken….

 

Citroengras

Nieuwsgierig geworden naar citroengras als thee, stuitte ik op de site van Nicole ook op haar blog over citroengras.Nicoles Choice Zij heeft wat meer informatie over citroengras gedeeld in haar blog en ik ben ook nog eens positief verrast over de effecten van dit harde gras.
Zo bevat het vitamine A, C, zink, magnesium, ijzer, koper, kalium, fosfor, calcium en mangaan, helpt bij de behandeling van gewrichtspijn zoals artritis, reuma en jicht, verlicht griep-, verkoudheid- en hooikoortsklachten en helpt bij de behandeling van acneproblemen zoals eczeem en psoriasis.

En nog veel meer. Lees haar blog hier: Sereh, citroengras…..

Kende jij citroengras als thee?

marieke blogt
Door

marieke blogt

op 25 May 2017

Klinkt als een hele fijne thee. Ik heb niks met citroenthee en drink sowieso liever de normale english breakfast tea. Maar deze nodigt wel uit om uit te proberen.

Marijke
Door

Marijke

op 25 May 2017

Ja lekkerder dan "gewone" citroenthee. Gewoon een keer proberen

mamasliefste
Door

mamasliefste

op 26 May 2017

Wilde inderdaad net zeggen, waarschijnlijk ook heel lekker als ice tea.

Marijke
Door

Marijke

op 26 May 2017

Haha heel goed idee!

Royal Berry – Mama's met thee
Door

Royal Berry – Mama's met thee

op 22 Jun 2017

[…] dan zie ik ze niet terug. Wat zijn het wel? Ik zie mooie blaadjes, ik herken lemongras uit de Lemon Like en rozenblaadjes? Volgens de site zit er alleen lemongrass en cassis in. Met die grote bladeren, […]

Winactie met Nicole’s Choice – Mama's met thee
Door

Winactie met Nicole’s Choice – Mama's met thee

op 13 Jul 2017

[…] proeven van Nicole’s Choice. Zo hadden we de Spice Me Up, de Royal Berry, de Zoethoutthee, Lemon Like, Fruity Boost, Sweet Dragon, Puur Rooibos en de Honeybush thee. En wij begrijpen heel goed dat […]

Reactie plaatsen