Marijke Mulder- de Leur
05/25/2017
2 min
6

Lemon Like

05/25/2017
2 min
6

Altijd spannend als we weer een nieuwe smaak thee gaan reviewen. Vandaag pakken we de lemon like van Nicole’s Choice erbij. Na de vorige smaken:
Zoethoutthee, Fruity Boost en Sweet Dragon ligt de lat hoog. En wat verwacht je als je het zakje opendoet, een frisse lemon geur! De eerste reactie is, dat valt een beetje tegen….

Citroen geur?

Ja de geur van de thee valt wat tegen. Er zit bijna geen geur aan. Dit in tegenstelling tot sommige lemon / citroen thee soorten die we kennen. Die ruiken zo vreselijk naar citroen. We waren wellicht wat verrast, en roken daarom niet goed. Nog wat beter ruikend, ruik je het wel, maar subtiel en dat is eigenlijk fijner. Niet overheersend, maar wel fris. En niet direct zo overheersend dat je een fles schoonmaakmiddel hebt opengedraaid. Ja daar komt onze tegenzin van de geur waarschijnlijk vandaan.

Eigenlijk zijn we nu dus wel positief over de geur. Is het zelfs beter dan verwacht als je er goed over nadenkt.Lemon Like

De kleur en smaak

Ondertussen heeft het water gekookt en zitten de stukjes citroengras in een filter. We zijn er inmiddels achter dat deze “thee” alleen bestaat uit citroengras, wat we wel kennen uit de keuken. Vroeger maakten mijn ouders daar lekkere indonesische gerechten mee, maar was het ons niet bekend dat je er ook thee van kon zetten.

In het glas heeft de thee een mooie lemon like, lichtgele kleur. En ook hier is de geur en de smaak niet wegtrekkend zuur of opvallend, maar subtiel en licht. Lemon Like theeEen hele fijne thee om te drinken op een warme zomerdag, of een mooie lentedag. Met de komende warme dagen in zicht. Ik blijf positief hopen op een mooie zomer, is dit een thee om vaker te zetten. Misschien ook eens proberen of deze geschikt is om als ijsthee te maken….

Citroengras

Nieuwsgierig geworden naar citroengras als thee, stuitte ik op de site van Nicole ook op haar blog over citroengras.Nicoles Choice Zij heeft wat meer informatie over citroengras gedeeld in haar blog en ik ben ook nog eens positief verrast over de effecten van dit harde gras.
Zo bevat het vitamine A, C, zink, magnesium, ijzer, koper, kalium, fosfor, calcium en mangaan, helpt bij de behandeling van gewrichtspijn zoals artritis, reuma en jicht, verlicht griep-, verkoudheid- en hooikoortsklachten en helpt bij de behandeling van acneproblemen zoals eczeem en psoriasis.

En nog veel meer. Lees haar blog hier: Sereh, citroengras…..

Kende jij citroengras als thee?

Reacties
Categorieën