14 juni 2017 
in Mama
4 min. leestijd

Weg met de jeuk en schilfers

Zomaar een zaterdagochtend. Ik sta voor de spiegel en check mijn hoofdhuid. Hé dat ziet er goed uit, en het jeukt ook niet. Hoewel mijn haar wel gewassen moet worden, want de haren die uit die hoofdhuid groeien zien er niet uit. Vet, vies. Tijd voor een wasbeurt. Maar toch ben ik tevreden. Een paar weken geleden had ik veel meer jeuk en die oneindige schilfers. Roos en een geïrriteerde hoofdhuid. Alles heb ik geprobeerd, vele merken shampoos zijn er in huis gehaald en geen van alles zorgden ze voor het juiste resultaat. Zou ik nu het juiste product gevonden hebben?

Niet alleen ik, maar ook Hanneke kampt met dit probleem. Zij probeert ook de juiste oplossing te vinden en ze schreef er al over: Haren wassen zonder shampoo

Maar ik ben al een tijdje geleden ook mijn eigen zoektocht gestart.Zo probeerde ik de shampoo van Forever, en dat was al een hele verbetering. Maar nog niet genoeg, dus ik zocht verder.

Jeuk en schilfers

Sinds ik ben gestopt met het dagelijks wassen van mijn haar, is de jeuk en de schilfers er voor in de plaats gekomen. Blijkbaar hielden de shampoos die ik gebruikte bij dagelijks gebruik de irritatie en schilfers wel onder controle. Maar ik wilde af van elke dag mijn haar wassen. Dat is eigenlijk helemaal niet nodig namelijk. En ik zocht ook producten die beter zijn voor mij en het milieu. En als dank geeft de natuur de blijkbaar erfelijke jeuk en schilfers er voor terug. Leuk hoor!

Nu is het vooral de jeuk waar ik last van heb. De schilfers vallen, zolang ik geen zwart draag in mijn blonde haar gelukkig niet erg op. Maar er is niets ergers dan jeuk, dus daar wil ik dan toch wel graag vanaf. Liever nog dan van de schilfers. Hoewel beide, zou wel heel erg fijn zijn.

Enjoy Divine Nature

Via Facebook zagen we een oproep wie er met Enjoy Divine Nature wil samenwerken. In eerste instantie dacht ik, mwah. Ik doe niet veel met dit soort producten. Tot ik toch op de site geen rondkijken en daar de Haarzeep zag. Na contact met Priscilla, kwam zij met een betere oplossing voor mijn probleem.

Indemne Gimme Clean! lotion

Ik kreeg 2 producten toegestuurd die elkaar ondersteunen bij het kalmeren van de hoofdhuid. Allereerst de Indemne Gimme Clean! lotion.Enjoy Divine Nature
De lotion kun je gebruiken op je hele lichaam. Maar ik gebruik hem dus in mijn haar.
Je brengt voor het slapen gaan een paar druppels lotion aan op je hoofdhuid. Goed inmasseren en gaan slapen. De volgende dag kun je het met de bijbehorende shampoo wassen.

Ik vind het nog best lastig om de lotion op mijn hoofdhuid op de juiste plek aan te brengen. Op mijn voorhoofd en aan de zijkant, gaat het gemakkelijk. Maar midden op mijn hoofd en aan de achterkant is het nog best een klusje om de haren weg te krijgen. Gevolg, een kop met vet haar van de lotion. Slapen doe ik dan ook op een oude handdoek. Ook als het wel lukt, vind ik dat prettiger overigens, want de lotion is vrij vet. Maar zo kan de lotion wel goed intrekken.Enjoy Divine Nature

Indemne Gimme Clean! shampoo

Zo komt het dus dat ik met een vette kop voor de spiegel sta zaterdagochtend. Nu de lotion goed is ingetrokken is het tijd om het er met de bijbehorende shampoo goed uit te wassen. Na het uitspoelen gebruik je nog een keer de shampoo en laat je het voor het uitspoelen even een paar minuten intrekken.

Enjoy Divine NatureNa de eerste keer wassen, vind ik het ook nog niet echt schoon voelen, dus het is fijn dat je het een tweede keer moet wassen. Het voelt nog wat vettig van de olie die er een nacht in heeft gezeten. Na de tweede keer voelt mijn haar wel heerlijk schoon.
De geur van de shampoo en de lotion is erg wennen. Stiekem mis ik nog steeds wel de chemische zogenaamd frisse geuren van de agressieve shampoo’s.
Maar ik hoef mijn haar nu maar 1x in de week hier mee te wassen, en soms doe ik het nog een keer met een andere shampoo in de loop van de week, beetje afhankelijk van het weer en sporten.

Ben ik van mijn klachten af?

Nee nog niet, ik denk dat ik mijn haar nu bijna een maand gebruik. Het wordt aanbevolen om de producten minimaal 6 weken te gebruiken, dus ik denk dat mijn hoofd nog beter gaat worden. Maar de jeuk is zo goed als weg en de hoeveelheid schilfers is erg afgenomen. Ik merk nu welke plekken ik nog niet goed bereikt heb met de lotion, dus ik kan ook gerichter proberen te mikken als ik met de lotion aan de slag ga. Misschien duurt het zo wel iets langer voor mijn hoofdhuid weer rustig is, maar ik heb wel het idee dat dit echt helpt.

En daarna?

De producten van Indemne zijn gemaakt om te gebruiken om je huid te verbeteren. En niet om mijn favoriete producten te worden voor de rest van mijn leven staat er op de site. Ehh ja, dat betekent dat ik toch daarna nog op zoek moet naar en product dat net zo fijn is om daarna te gebruiken, en mijn hoofdhuid niet weer te laten verpesten.

Dus alle tips zijn welkom!

Waar was jij je haar mee?

 

NB. Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Rob Alberts
Door

Rob Alberts

op 14 Jun 2017

Mensen met kroeshaar vetten juist bewust hun haren. Een in de zoveel tijd wassen zij. Maar sommige vetten dagelijks hun haar ter bescherming en verzorging. Ik houd mijn haar vooral heel kort. Dat voorkomt bij mij mijn roos. Vriendelijke groet,

Marijke
Door

Marijke

op 14 Jun 2017

Ja dat laatste zie ik dan niet zo zitten! Vind lang haar toch iets leuker.

Reactie plaatsen