18 oktober 2015 
in Tags
4 min. leestijd

Mama en beauty tag

Beauty, het is een beetje een woord, waar wij in eerste instantie eigenlijk helemaal niets mee hebben. Raar? Nee, wij zijn niet echt van die types die veel make-up gebruiken. Contouring, shaping het het zijn allemaal begrippen die we echt op moeten zoeken op Google. Toch zijn we vrouwen en is make-up ons niet vreemd. En met allebei een dochter ook een mooi moment om eens even stil te staan bij beauty en mama. Oh en als je wilt weten waar deze tag vandaan komt? de maker is Saskia van Twinkelbella

Houd je van lekker tutten of houd je je daar niet zo mee bezig?
M:Soms wel, maar eigenlijk vaker niet. Er zijn tijden dat ik helemaal niet sta te tutten, maar gewoon even snel wat make-up opdoe, een routine klusje. Of zelfs zonder make-up het huis verlaat.
H: ik denk dat ik een slechte ben voor deze tag. Nee eigenlijk tut ik niet zoveel. In elk geval niet aan mijzelf. Ik vind het wel heel leuk om A op te maken voor een disco of om haar haren in te vlechten of andere creaties te proberen. 

Heb je elke dag een vast beauty routine?
M: Nee, afhankelijk van hoeveel tijd ik heb. Douchen, wel of niet haren wassen, daarna haren kammen, tandenpoetsen, een beetje crème erop en eventueel nog wat make-up. Maar soms poets ik mijn tanden en alles wat erna komt pas als A op school zit. Dan had ik er simpel weg eerder geen tijd voor.
H: Ik wel. Ik was mijn gezicht tijdens het douchen met zeep. Nee er komt niet meer! Dat was het!

Betrek jij je kind(eren) bij de verzorgingen en het makeupen?
M: Ja hoor, als ik in de badkamer ben, dan willen beiden ook. T krijgt dan een lege bus deo om ook even “pssst” te doen. En als ik make-up gebruik dan wil A natuurlijk ook wat oogschaduw op.
H: Aangezien ik zelf zeer zelden make-up gebuik nee. Verzorging vind ik wel belangrijk maar ik smeer nergens mee. Lichamelijke verzorging zie ik als gebruik van zeep, shampoo, cremespoeling, deo, etc.

Zijn er met betrekking op beauty dingen die je veranderd hebt sinds het moederschap?
M: Ja en nee. Ik heb minder tijd, maar als ik naar mijn werk ging, maakte ik me net zo snel op. Alleen op dagen dat ik thuis ben, doe ik wel minder nu er kinderen zijn. Regelmatig verlaat ik het huis zonder ook maar een spoortje make-up.
H: Nee eigenlijk niet. Ik nam er al nooit tijd voor dus er viel weinig te veranderen.

Ben je sinds het moederschap anders tegen beauty aan gaan kijken?
M: Nee, het boeide me al nooit echt. Make-up is leuk en dat is het nog steeds, maar ik ben er zeker niet door verandert.
H: Voor A is de wereld van de make-up enorm aantrekkelijk. Ze is nu 10 maar zou het liefst elke dag opgemaakt door het leven gaan. In dat opzicht ben ik mij daar wel bewuster van geworden.

Doe je snel je verzorging en of make up of wacht je op een moment dat je meer rust hebt als het bijvoorbeeld slaaptijd is?
M:Soms ff snel als ik nog een paar minuten over heb. En soms ook langer, als ik op een later moment nog zin heb in een beautyritueel.
H: Deze sla ik over. Ik doe gewoon niks.

Mag je kind spelen met je make up?
M: Ja, A heeft haar eigen voorraad aan make-upjes. De een als speelgoed en een paar mooiere dingen die liggen in de badkamer. Nagellak delen we meestal samen. T vind het nu ook heel interessant. Een beetje nagellak op een nagel mag best een keertje, en verder houdt hij zich gelukkig bij een lege bus deo.
H: Ja dat hebben ze allebei altijd gemogen. Bij de verkleedkleren lag ook altijd een doosje met verschillende kleurtjes oogschaduw en/of lippenstift. Q vond dat als twee-jarige ook geweldig, opmaken en verkleden.Make-up

Stel dat je dochter van drie graag nagellak op wil, wat doe je dan?
M:Prima, zeker als het helpt tegen pulken aan je nagels. Dat was de belofte toen ze 3 was. Echter hielp het maar voor korte duur.
H: Op haar teennagels deed ik altijd zonder problemen nagellak. Haar vingers ben ik pas gaan lakken toen ze stopte met duimen. Voor haar was de nagellak ook een motivatie om hiermee te stoppen overigens.

En stel dat je zoon van drie nagellak wil?
M: Mag, hij heeft het al een paar keer gehad. Wel in een minder opvallende kleur, maar ach, het is toch ook prachtig. Ik snap wel dat peuters het mooi vinden.
H: Geen probleem. Toen hij nog niet naar school ging deed ik zijn teentjes ook, meestal koos ik wel voor een neutrale kleur. Ik had zelfs een nagellak die bij het opdrogen niet meer te zien was. Hij vond het helemaal het einde als hij ook nagellak mocht hebben. Ik schilderde ook wel eens een voetbal ofzo op zijn duimnagels.

Als je dochter make-up wil dragen , vanaf welke leeftijd zou je dit goedkeuren?
M: In het weekend, of voor een feestje (van familie, dus niet van haar eigen vriendinnetjes) help ik wel eens met opmaken. Niet naar school enzo. Ik denk dat dat vanaf de brugklas wel een natuurlijk moment is, waarop ze meer make-up zal gebruiken als ze dat wil.
H: Als ze vrij is mag ze best met make-up experimenteren maar ze mag er nu, groep 7 en 10 jaar, nog niet mee naar school. Zodra ze naar de brugklas gaat mag ze, mits ze het fatsoenlijk houdt, van mij best met make-up op naar school toe. Ze zal alleen haar vader er ook nog van moeten overtuigen.

En hoe gaan jullie om met make-up bij je kinderen?

marjons
Door

marjons

op 19 Oct 2015

Onze dochter van 4 heeft ook haar eigen kinder make-up. Bij prinsessen jurken horen nu eenmaal mooie gekleurde wangen en oogschaduw ;)

Marijke
Door

Marijke

op 19 Oct 2015

Ja, mooie gekleurde wangen en clownsmond meestal ?

Saskia
Door

Saskia

op 16 Dec 2015

Wat leuk om mijn tag bij je terug te lezen. Leuk om zo de antwoorden te lezen en zo te zien dat het bij iedereen weer anders is! Zou ik je mogen vragen om mij nog te vermelden als bedenker van de tag? Dankjewel :)

Marijke
Door

Marijke

op 16 Dec 2015

Oh wat slordig, dat proberen we wel steeds te doen, maar is echt misgegaan. Ik heb het direct aangepast! Dank je voor je berichtje!

Saskia
Door

Saskia

op 16 Dec 2015

Geeft helemaal niets hoor, ik dacht vragen staat vrij :) Vind het al lang heel leuk dat je het hebt overgenomen :D

Marijke
Door

Marijke

op 16 Dec 2015

Ik zou het zelf ook leuk vinden als mensen ons vermelden. Dus je hebt helemaal gelijk. En fijn dat je het ook gewoon vraagt! Daar houd ik van!

Reactie plaatsen