17 april 2016 
in Tags
3 min. leestijd

Boodschappen tag

Deze tag is bedacht door http://www.supermoms.nl/boodschappen-tag/. Vorig jaar lieten we steeds zien hoeveel we kwijt waren aan boodschappen. En ook een aantal andere mensen liet steeds in de kar en in de portemonnee kijken. Daarom vonden we dat deze tag ook niet mocht ontbreken in de lijst.

Waar doe je boodschappen

M:Bij de Hoogvliet. Maar ook regelmatig bij de Jumbo, af en toe bij de Aldi of de Lidl. Maar de Hoogvliet ligt zo lekker dicht bij school, dus als A is weggebracht lopen T en ik er gelijk even langs
H: Ik doe mijn boodschappen meestal bij de Albert Hein. Soms hebben ze iets niet en dan ga ik naar de andere dichts bij zijnde supermarkt, de Deen.
Mama Hanneke doet boodschappen

Doe je altijd boodschappen in dezelfde vestiging?

M: Eh ja dus. We hebben van alle soorten er ook maar 1. En om nu steeds in een ander dorp boodschappen te doen is ook zo gek.
H: Ja eigenlijk wel. Ik vind dat ook wel zo prettig want dan kan ik tenminste alles vinden. Anders loop je van hot ner her omdat het net even op een andere plek is ingedeeld. Zo irritant.

Wanneer doe je boodschappen?

M: Meestal direct als T en ik A naar school hebben gebracht. Deed eerst altijd voor een hele week, maar ik moet toch bijna elke dag brood halen, dus ik ga nu vaak elke dag. En in het weekend halen we de “weekboodschappen”. Melk, fruit, toiletpapier en dat soort zaken.
H: Meestal in de ochtend. Ik ging eerst altijd op dinsdag en vrijdag maar op dinsdag is het lastig parkeren vanwege de markt. Daarom ga ik nu vaker op de maandag en dan op donderdag of vrijdag, waar ik zin in heb.

Hoe vaak doe je boodschappen?

M: Goed, bijna elke dag dus.
H: Twee keer in de week.

Als je in de winkel kunt scannen, doe je dit?

M: Soms wel soms niet. Als ik meer nodig heb, dan vaak wel, dan hoef ik het niet steeds uit de tas of de kinderwagen te halen. Als ik 2 dingen heb, gooi ik het gewoon onder de wagen en til ik het er bij de kassa wel weer uit.
H: Het kan niet in onze winkel dus het zit niet zo in mijn systeem. Als we ergens zijn waar het wel kan dan vinden manlief en de kinderen het wel leuk om te doen. Ik moet dan echt opletten want ik gooi het anders in de kar zonder eerst te scannen.

Kies je voor het A merk of het huismerk?

M: Huismerken, of nog beter de Basic. Voor veel dingen koop ik gewoon het goedkoopste. Vaak zijn die net zo lekker. Als er wel smaak verschil is, dan kan ik wel eens op een A-merk uitkomen. Zo willen ze hier alleen pindakaas van Calvé.
H: Bij de appie kies ik vaak voor de basic, die is goedkoper dan het huismerk. Maar sommige dingen vind ik minder lekker en dan ga ik toch voor het lekkerste. Of dat een huismerk of A merk is maakt mij niet uit.

Gaan de kinderen mee boodschappen doen?

M: T wel, en in het weekend gaan ze ook mee. A vindt het in de vakanties ook wel leuk om mee te gaan.
H: Over het algemeen niet want ze zitten dan op school. A vindt het wel leuk om mee te gaan in vakanties. Ze gaat heel soms ook wel eens iets halen als ik wat ben vergeten.Boodschappen_maart_week_4

Als de kinderen mee gaan, mogen ze dan iets kiezen?

M: Als er snoep op het lijstje staat dan mogen ze meebeslissen. En ze mogen ook meedenken over het avondeten. Maar ze mogen niet elke keer zelf iets uitzoeken.
H: Als we snoep, koek of chips nodig hebben mogen ze inderdaad zelf wat uit kiezen. Het avondeten vraag ik thuis altijd al als ik bedenk wat we gaan eten.

Gebruik je een boodschappenlijstje?

M: Soms wel en soms niet. Als ik voor een hele week haal wel, anders vergeet ik iets. Anders niet, want ik kom er toch elke dag…
H: Ja! Anders weet ik echt niet of ik alles heb. Ik streep ook af als ik iets in de kar heb gelegd. Lekker overzichtelijk.

Hoe doe jij de boodschappen?

En wil jij deze tag overnemen? Vergeet dan niet even naar het origineel te linken. En natuurlijk is het leuk als je ook naar ons linkt. Wij komen dan namelijk ook even bij jou lezen!

Martine
Door

Martine

op 17 Apr 2016

Wat leuk dat jullie de tag over hebben genomen en leuk om te lezen! Vroeger deed ik ook vaak de boodschappen bij de Hoogvliet, die zat toen ook om de hoek. Maar waar wij nu wonen is geen Hoogvliet te bekennen....

Marijke
Door

Marijke

op 19 Apr 2016

Thanks!

Margueritaa
Door

Margueritaa

op 18 Apr 2016

Leuk om te lezen, ga deze tag onthouden, misschien ook leuk om eens in te vullen

Marijke
Door

Marijke

op 19 Apr 2016

Leuk, laat je weten wanneer? Hoewel waarschijnlijk zie ik hem toch wel langskomen tijdens het blogs lezen ?

Boodschappen Tag - Mamaliefde
Door

Boodschappen Tag - Mamaliefde

op 15 May 2016

[…] tag kwam ik tegen bij de Mama’s met thee en is bedacht door de Supermoms. Ik vond het wel interessant om deze in te vullen en te delen. […]

Reactie plaatsen