28 augustus 2016 
in Tags
5 min. leestijd

Blogtag

We kwamen laatst deze tag over het bloggen tegen. Hij is verzonnen door “Patricia neemt je mee” en wij vonden hem erg leuk om in te vullen. Dus lees mee, waar wij door geïnspireerd raken. Hoe goed wij andere bloggers kennen en waar en hoe wij tijd vinden om te bloggen.

M: Uit het dagelijks leven, de kinderen of uitende chat met Hanneke. Zo hadden we het over Dinoplaatjes en 5 minuten later had ik een eerste concept op de telefoon getypt.
H: Net als Marijke uit het dagelijks leven. Dingen waar ik tegen aan loop op school, thuis of ergens anders. Mijn kinderen zijn momenteel mijn grootste inspiratiebron.

M: Duh, thee natuurlijk. Bij voorkeur met chocola of koekjes, maar dat kan niet de hele dag door.
H: Thee of thee en anders tja thee. Soms met iets erbij maar meestal puur. Als de kinderen thuis zijn dan doe ik andere dingen. En ik eet zeker geen brood ofzo tijdens het typen.

M: Te laat. Ik bedenk dat altijd als ik het lees bij anderen. En dan moet ik altijd heel hard werken, planning omgooien en dan komt er toch een leuk jaaroverzicht.
H: Ik ben nog geen jaar bezig, maar met de jaarswisseling bedacht Marijke het.

M: Dat er na 2 jaar elke dag bloggen, nog steeds meer dan genoeg inspiratie is, om dagelijks een blog online te zetten. Dat had ik vooraf niet kunnen bedenken.
H: Dat ik niet de enige persoon ben die tegen dingen aanloopt. Alleen ik spreek het nu vaak uit wat dus veel herkenning geeft bij de andere ouders. Ik word er soms ook over aangesproken op het schoolplein.Blogtag_Mijn werkplek

M: Meestal ’s avonds als de kinderen in bed liggen. Maar als ik in een speeltuintje op een bankje zit, en T speelt dan type ik vaak ook wat concepten weg op de telefoon.
H:Als er niemand thuis is, op de hond na. Dan concentreer ik mij het beste en vraagt niemand of ik plaats wil maken omdat hij/zij een spelletje wil spelen of wat ik aan het doen ben.

M: Een eigen domein! Dat is de eerste stap. Daarnaast wil ik dit gewoon blijven volhouden. En ik kan niet ontkennen dat ik een kick blijf krijgen van groeiende statistieken.
H: Groeien is leuk maar ik heb niet de illusie er ooit van te kunnen leven. Zolang wij het beide leuk vinden om te doen is het wat mij betreft goed. Dus ik heb geen hoge ambities, het moet vooral leuk blijven.

M: Nee eigenlijk nooit. Die artikelen staan nog steeds in concept. En ik denk niet dat die ooit verder komen dan concept.
H: Soms. Niet zo zeer vanwege wat ik heb geschreven want als ik er niet achter stond dan was het niet online gegaan. maar soms wel omdat dan bijna niemand het leest ofzo, voelt toch een beetje als falen dan.

M: Op Facebook, Instagram en bijvoorbeeld snapchat wel. Een enkeling spreek ik ook wel eens op de chat. En in de groepsapp met een aantal mamabloggers. Maar in het echt heb ik ze nog lang niet allemaal mogen ontmoeten.
H: Ik ben wel lid van een facebookgroep maar ik ben er niet erg actief in. Ik lees wel veel blogs.

M: Maakt me niet uit. Vanavond stond de tv op RTL 4. Was hij blijven staan. Ik kijk of luister dan toch niet echt.
H: Geen. Ik heb overdag eigenlijk nooit radio of tv aan. Soms zet ik wel muziek op maar dat is meestal een afspeellijst met bekende nummers. Praten lijdt mij af en dan krijg ik ineens andere woorden op papier omdat ik zat te luisteren naar de radio.

M: Niet op een specifieke dag. Maar ik plan vaak op dinsdag. Dan is manlief ’s avonds hardlopen. Dan maak ik veel artikelen af en plan ze in.
H: Op een dag dat ik er tijd voor heb. Dan kan ik zo maar drie of vier dingen maken. En sommige dagen helemaal niks.

werkplek

Werkplek Hanneke

M: Dat vind ik een lastige vraag. Ik ben wel trots op “Het is (g)een perfectewereld“, nog steeds een van mijn meest gelezen blogs. Maar mijn moederdagblog van vorig jaar wordt zoveel gevonden in Google, dat vind ik ook gaaf. Maar ook de persoonlijke dingen als de bevallingen ben ik trots op.
H: De Minion traktatie. Ik schreef hem na het maken van de traktaties voor mijn zoons verjaardag. Ik vond ze goed gelukt en blijkbaar vonden meerdere mensen het want het is een veel bezocht artikel.

M: Omdat het zo leuk is om elke keer nieuwe onderwerpen te bedenken. Ik merk dat ik nu soms met een andere blik naar de wereld kijk en daar zoveel inspiratie uit haal. Dat had ik van te voren nooit gedacht.
H: Omdat ze er plezier aan beleven. Je moet niet verwachten er rijk van te worden, het kost tijd en ook geld. Maar als hobby is het hartstikke leuk. En soms verbaasd het mij dat mensen het nog werkelijk lezen ook.

Reactie plaatsen