05 november 2019 
2 min. leestijd

En toen deed hij niets meer

Een dikke week stilte. Geen blogs online…. En ook niet kunnen werken. Waar ik voor de herfstvakantie zo lekker aan het schrijven was, kon ik 2 weken helemaal niets. De eerste week van de herfstvakantie vond ik dat dan nog niet zo erg. De kinderen waren thuis en ik was gezellig met hen bezig. En met onze nieuwe kat natuurlijk. Maar einde van die week ging het mis… De laptop stopte er mee. Zomaar van het ene op het andere moment. Dood, echt helemaal dood…..

Stuk

Nu heb ik helemaal geen verstand van computers, behalve dat ik er aardig mee kan werken. Dus ik schakelde direct maar even mijn hulplijn in. Immers het was niet een kwestie van stop even de stekker in het stopcontact, want de batterij is leeg…. Hij deed echt helemaal niets meer, alleen dan het lichtje dat de batterij wel was opgeladen…
Inleveren dus en maar duimen. Maar helaas kwam daar ook niet echt goed nieuws uit. Het moederbord is kapot. En zoveel weet ik er dan nog wel van. Zonder moederbord kan mijn computer niets. En helaas kon ook het moederbord niet meer vervangen worden. Een passend moederbord was ook niet meer te verkrijgen. Daar worden we dan toch wel even verdrietig van. Want 1 zonder laptop kan ik niet werken, niet bloggen en eigenlijk was ik er helemaal nog niet aan toe om afscheid te nemen van deze laptop. Hij werkte prima. Misschien niet altijd even snel, maar goed genoeg.
Blogtag_Mijn werkplek

Gegevens redden

Gelukkig zijn wel al mijn foto’s en bestanden die ik dagelijks gebruik, en natuurlijk niet net een back-up van had gemaakt te redden. Nu zijn van de meeste gegevens heus wel redelijk recent een back-up gemaakt. Maar als ik die moet gebruiken dan ben ik toch een aantal weken aan werk kwijt. Een goede leerschool, om toch wat vaker weer een back-up te maken.

Nieuwe laptop

Je kunt het dan waarschijnlijk wel raden. Er is inmiddels een nieuwe laptop. Een hele simpele, want ik vind laptops duur. En ik had dus ook niet genoeg gespaard voor een betere, om het zo dan maar even te zeggen.
Nu ben ik hem dan vervolgens nog een dagje kwijt, om mijn email, gegevens en office pakket opnieuw te laten installeren. Ja dat besteed ik ook graag uit, want het kost toch altijd wat tijd. En dan hoef ik mijn helpdesk niet in te schakelen als het onverhoopt toch niet helemaal vlekkeloos verloopt. Mijn ervaring met de vorige keer doet daarbij heus ook een duit in het zakje. Wat een gedoe om toen de email overal werkend te krijgen en te kunnen versturen.

Een nieuw begin

Het goede nieuws is dan wel, dat ik naast een nieuw apparaat. Dat als het goed is ook weer een aantal jaren mee kan, ik ook direct weer een schone computer heb. Nu proberen om wederom een goede structuur neer te zetten zodat ik mijn bestanden goed kan vinden. En nog belangrijker, regelmatig opschoon, zodat de computer ook weer netjes blijft…… Want opruimen van de computer, dat staat eerlijk gezegd nooit zo hoog op mijn prioriteitenlijst.

Maken jullie regelmatig een back-up?

Reactie plaatsen