30 april 2017 
in Tags
4 min. leestijd

Geluksmomenten tag

De geluksmomenten tag is bedacht door lotuswritings en neemt ons mee naar veel verschillende momenten van geluk, klein en groot.

Welke vakantiebestemming zou je iedereen aanraden?
M: Curacao, je kunt er Nederlands praten (minst belangrijke wat mij betreft), maar toch is het erg ver weg, tropisch, warm, zon, mooie natuur en genoeg te doen. Ook al is het een klein eiland, je kunt je hier prima vermaken. Curacao
H: Ik ben dol op Frankrijk maar ook op Luxemburg, klein Zwitserland om specifiek te zijn. Hier kan je heerlijk wandelen en het bos is er zo ontzettend mooi. Wat mij betreft een echte aanrader.

Noem drie bijzondere dingen die je nog eens zou willen meemaken.
M: Ik zou heel graag het noorderlicht willen zien, in de ruimte willen reizen en over een heleboel jaren zou ik het leuk vinden om oma te mogen worden. De eerste is wel realistisch, zou zelfs in Nederland kunnen, de laatste hoop ik echt, nu hopen dat de kinderen het willen en dat het ze ook gegeven is. En die middelste denk ik niet ooit te gaan bereiken. En stiekem vind ik dat ook eigenlijk echt heel eng.
H: Ik zou dolgraag oma willen worden. Begrijp mij goed voorlopig nog niet! Maar ooit als mijn kinderen oud genoeg zijn, een leuke partner hebben gevonden en gelukkig zijn. dan zou ik graag oma willen worden. Verder zou ik mijn beide kinderen willen zien trouwen. A stel ik mij dan voor in een mooie witte jurk en Q in een prachtig pak. Lijkt mij heel bijzonder. En als laatste hoop ik in elk geval een 25 jarig huwelijksfeest te mogen vieren met mijn man.

Wat is je favoriete film?
M: Ik heb geen echt favoriete film. Er zijn wel meerdere films die ik mooi vind, maar geen echte favoriet.
H: Ik heb wel meerdere favorieten maar als ik er goed over nadenk kom ik tot twee die speciaal zijn voor mij. De eerste is de serie van Harry Potter en de andere zijn de verfilmingen van Tolkien, de lord of te rings en de Hobbit.

Welk moment in je leven zou je nog eens opnieuw willen beleven?
M: De eerste kennismaking met mijn kinderen. Maar dan zonder die ellende van het bevallen ervoor. En onze huwelijksdag. Ik had er nog veel meer van moeten genieten eigenlijk……
H: Er zijn veel mooie momenten geweest. De geboorte van de kinderen staat wel met stip bovenaan. Omdat ik bij de eerste een beetje stoned was, van de pijnstilling, zou ik die nog wel eens opnieuw willen beleven. Volgens mij heb ik best wat gemist.

geluksmomententag

Voor welk gerecht kunnen mensen jou wakker maken?
M: Nergens voor, ik wil graag slapen. Maar goed als het moet, dan graag gewoon voor chocola. Maar als je echt voor me wilt koken. Dat kan, als voorgerecht graag carpaccio, als tussengerecht escargots en als hoofdgerecht een biefstuk, medium rare gebakken geserveerd met salade met rucala, komkommer en tomaat. Het nagerecht sla ik vervolgens wel over.
H: Voor mij hoef je niet perse lang in de keuken. Gewoon een zak dropjes halen in de supermarkt, zout graag, is voldoende. Ik heb ze nooit in huis want de hele zak gaat naar binnen.

Waar zou je echt niet zonder kunnen?
M: Cliché, maar mijn gezin. Zij zijn mij het meest dierbaar.
H: Mijn man en kinderen.

Wanneer voel jij je op je best?
M: Als het mooi weer is, we niet teveel hoeven, en dan na een heerlijke dag genieten van de zonsondergang.
H: Als ik voldoende rust krijg, de zon schijnt en iedereen om mij heen gelukkig is.

Heb je weleens een angst overwonnen en zo ja, hoe?
M: Ik vond het altijd heel spannend om de telefoon op te nemen, niet thuis, maar op het werk. En tijdens mijn tijd in de supermarkt moest ik dat regelmatig doen. Hielp zeker. Daarna jaren veel telefoon gedaan bij een verzekeraar en inmiddels is die angst helemaal weg.
H: Ik heb ooit een grote spin op mijn hand gehad. Ik vond dat een enorme overwinning. Ik ben hierdoor niet over mijn spinnenangst heen gekomen maar het was wel een overwinning op mijzelf.

Welke muziek (of welk nummer) maakt jou vrolijk?
M: Muziek met een beetje een beat, en een goede melodie. Teksten versta ik 9 van de 10 keer toch niet, dus maakt niet uit waar het nummer over gaat. Ik kan dus heel blij worden van een droevige of heftige tekst wat dat betreft.
H: Muziek maakt mij meestal vrolijk. En ik ben dol op meezingen, dus des te beter ik het nummer ken des te vrolijker word ik ervan.

Wie inspireert jou?
M: Dat blijft een lastige vraag. In elk geval noem ik hier weer even Linda. Zag laatst het artikel weer eens langkomen in de herinneringen van Facebook, toen wij samen in de Vriendin stonden. En verder heb ik niet echt een persoon, het zijn vaak meer kleine dingen waar iemand goed in is, of wat iemand vertelt, waardoor ik geïnspireerd raak.Vriendin en inspiratie
H: Heb ik mensen die mij inspireren? Ja waarschijnlijk wel maar het zijn allemaal kleine dingen in personen die mij kunnen inspireren. Bij de een is dat de levensvreugde, bij de andere de positiviteit. Zo heeft iedereen wel iets inspirerends.

En wat zijn jullie geluksmomenten?

lotuswritings84
Door

lotuswritings84

op 01 May 2017

Haha Marijke, ik moest wel lachen dat je eigenlijk niet wakker gemaakt wil worden voor eten, maar toch een hele maaltijd wist te bedenken. En Hanneke, wat ontzettend dapper dat je een grote spin op je hand nam. Leuk om jullie zo een beetje beter te leren kennen! Leuk artikel in Vriendin, had het nooit eerder gezien. Mooie foto!

Marijke
Door

Marijke

op 01 May 2017

Hmm ja keuzes maken is dan niet mijn sterkste kant ?

Jenn
Door

Jenn

op 03 May 2017

Wat een mooie tag!

Marijke
Door

Marijke

op 03 May 2017

Dank je!

Reactie plaatsen