28 februari 2016 
3 min. leestijd

Just play tag

Door Linda zijn we getagd in de tag van Mandy. Een tag over speelgoed. Met kinderen variërend in leeftijd tussen 3 en 11 jaar hebben we speelgoed genoeg in de aanbieding. Een tag die dus ook prima bij ons past.

Welk speelgoedmerk is bij jullie het meest vertegenwoordigd?
M:Dat kan niet missen. Dat is Vtech. Een inmiddels grote verzameling van Toettoet en nog wat andere dingen. Ik denk dat het de verzameling LEGO inmiddels wel overtroffen heeft.
H: Ik denk dat de Lego het hier wel wint. We hebben verschillende varianten, meisje en unisex. Daarnaast ook best wel heel veel knuffels waar geregeld mee gespeeld wordt.
Welk speelgoed was jullie grootste miskoop? Waarom?
M: De furby. A heeft hem deels zelf betaald en wij de rest. Maar eenmaal aan, was ze bang dat ze hem niet goed zou “opvoeden”. Met als resultaat dat hij eenzaam werd. Gelukkig was daar T. Hij knuffelde “de Uil” tot de batterijen op waren. Nu is de Furby net een levenloze knuffel. Een van de vele.
H: De robo-vissen. De kinderen wilden ze dolgraag hebben en moesten van ons meebetalen, omdat wij het leuke er niet van zagen. Uiteindelijk werd er nauwelijk mee gespeeld en nemen ze vooral veel ruimte in, met vissenkom en al, om op te slaan.
Welk speelgoed was vroeger je favoriet?
M: Ik speelde vroeger graag met barbies en in de vakantie met lego. Samen met Hanneke kon ik me volgens mij dagen vermaken.
H: Lego, barbies en poppen. Ik speelde met Marijke met de barbies en met een nichtje ook geregeld. Met ons broertje B speelde ik graag net de ridderlego. Gave kastelen bouwden we. En met de baby-pop, kleertjes wassen aankleden wandelen en hele verhalen speelden we .
Welk speelgoed is bij je kind(eren) favoriet? Waarom denk je?
M: T is dol op zijn Toettoet. Als er even geen baan staat, dan wil hij een nieuwe bouwen. En elke dag speelt hij er wel mee.Super RC Racecircuit
A is meer van de telefoon. Spelletjes spelen of Netflix kijken. Toch kan ze ook heerlijk met LEGO friends spelen.
H: A speelt met het ene vriendinnetje met de barbies en met andere met de lego. Ik merk wel dat nu ze 11 is geworden het echte spelen steeds meer afneemt. Q speelt graag spelletjes op een computer, welk soort maakt niet uit. Verder speelt hij graag buiten met zijn vrienden. Vroeger was hij dol op de Thomas de Trein spullen.
Wat is je favoriete bordspel? Waarom?
M: Kolonisten van Catan en dan met de uitbreiding steden en ridders. Samen met vrienden hebben we dit spel echt nachten lang gespeeld. Veel taktiek, onderhandelen en slimheid heb je nodig. En met het mes op tafel. Alle spelregels zijn tot het uiterste getest en zelfs nagezocht op internet.
H: De betoverde doolhof vind ik erg leuk om te doen. Kan ik tenminste nog eens winnen. Ik ben superslecht is bordspelletjes en ik vind ze eerlijk gezegd vaak niet zo leuk.
Welk bordspel valt je echt tegen? Waarom?
M: Hmm dat zou ik eigenlijk niet weten.
H: Haha, iedereen die mij een beetje kent weet dat ik echt een hekel heb aan Monopoly!
Waar speelde je vroeger graag mee als je buiten speelde?
M: Stoepkrijt om hinkelspelletjes mee te maken, elastiek, springtouw en een bal.
H: Met een bal, verschillende spelletje, elastieken, een tennisbal in een oude panty of maillot. Oude dekens om een hut te bouwen in de tuin.
Wat is het favoriete buitenspeelgoed bij je kind(eren)? Waarom denk je?
M: A heeft de spacescooter waar ze met mooi weer graag op rijdt. Verder zijn ze beiden dol op bellenblazen, stoepkrijt en waterballonnen.
H: Bij beiden een voetbal. Vlakbij is een kunstgrasveldje en daar gaan ze regelmatig een balletje trappen. Als het daar te druk is met andere kinderen dan spelen ze met dezelfde bal en een tafeltennistafel op het schoolplein een spel.lego friends
Welk speelgoed is/was favoriet bij je kind onder de 12 maanden?
M: De babygym. Zelfs toen ze konden zitten speelden ze daar heel graag mee.
H: Q had een ring met visjes eraan, daar kreeg ik hem altijd mee stil. A was dol op boekjes met name een van Dikkie Dik die in bad moest.
Tot slot: Wanneer je een speelgoedbon t.w.v. 250,00 euro zou krijgen wat zou je dan aanschaffen?
M: Ik denk dat er voor A nog wel LEGO friends bijkomt. Voor T misschien een leuke loopfiets. Die hebben we namelijk nog niet.
H: Voor Q zal het een computerspel worden. A vind Lego nog steeds er leuk dus waarschijnlijk iets van Lego.

Wat is jullie favoriete speelgoed?

Linda
Door

Linda

op 28 Feb 2016

Leuk dat jullie deze tag hebben overgenomen. Lego blijft inderdaad helemaal geweldig! We zijn nu al begonnen met het opbouwen van een verzameling zodat ze er straks heel veel plezier van hebben.

Yvonne
Door

Yvonne

op 02 Mar 2016

Leuke tag! Ik ga hem ook invullen, mijn zoontje is gek op speelgoed.

Marijke
Door

Marijke

op 02 Mar 2016

Leuk! Laat ff weten als je hem hebt ingevuld. Dan komen we bij jou ook even gezellig lezen!

Reactie plaatsen