30 december 2015 
3 min. leestijd

Super RC Racecircuit

Goed speelgoed is voor mij speelgoed waar graag mee gespeeld wordt. Natuurlijk vind ik houten speelgoed mooi. En verantwoord. Maar de kinderen hier hebben vooral hun voorkeur voor plastic, met lichtjes en herrie. De nieuwste aanwinst is de Super RC Racecircuit. En ik word knettergek (soms) van alle herrie dat het speelgoed maakt. Zeker als alles tegelijk aan staat. Maar dit speelgoed komt wel dagelijks uit de kast en ze spelen er samen mee. En, ach wat, het is ook gewoon leuk!

Toet Toet auto’s van Vtech

Op Instagram, Facebook en twitter heb ik er nooit een geheim van gemaakt dat wij wel fan zijn van Toet Toet Auto’s van Vtech. Regelmatig deel ik een in elkaar geknutselde baan, waar ik dan weer trots op ben. De eerste “auto” die T kreeg was Hetty Helikopter. Sinterklaas stopte die al voor zijn eerste verjaardag in de zak. En daar is het niet bij gebleven.

De laatste aanwinst van T is het Super RC Racecircuit. Volgens mij ook een van de nieuwste aanwinsten in de Toet Toet collectie van Vtech.

Super RC Racecircuit

Het Super RC Racecircuit van Vtech past perfect bij de andere onderdelen van de Toet Toet collectie, maar is ook prima los te gebruiken. Met alle onderdelen in de doos kun je zelfs 4 verschillende voorbeelden nabouwen. En dan te bedenken dat 1 al garant staat voor uren speelplezier voor jong en oud.Super RC Racecircuit

Zodra de doos is uitgepakt begint het plezier. Eerst voor papa en/of mama. Drie vellen met stickers moeten op de betreffende onderdelen geplakt worden. De meeste spreken voor zich, maar voor een paar stickers was ik blij dat ik het kon terugvinden op de bijgevoegde handleiding.

Bouwen maar!

En dan bouwen maar, 1 van de vier voorbeelden? Of vrije keuze? Als je wegen tekort komt, kun je de uitwisselen met de andere Toet Toet onderdelen. De auto van het Super RC Racecircuit rijdt ook op de gewone wegdelen. 4 stuntplaatsen (pitstop, startlijn, stunts hans en lift) moeten net als de tribune nog even in elkaar gezet worden.Super RC Racecircuit_stuntplaatsen

Wij kozen ervoor om een baan van het voorbeeld na te bouwen om te beginnen. Dan kom je zeker uit. Als ik probeer om met alle andere onderdelen te bouwen is het altijd even puzzelen. Maar nu staat er een ongeduldig jongetje te wachten tot hij eindelijk met zijn nieuwe speelgoed kan spelen, dus haast is geboden.

Batterijen

De Super RC Racecircuit leeft natuurlijk wel op batterijen. Dat is bekend van alle andere onderdelen van Toet Toet van Vtech. De raceauto is voorzien van demonstratiebatterijen en die gaan best lang mee. De afstandsbediening heeft echter geen batterijen. Handig om te weten als je de Super RC Racecircuit online besteld. Wij hadden batterijen bij besteld, maar die waren nog niet binnen. Tijdelijk moet er dus 1 auto heel even zonder batterijen.

Op afstand bestuurbaar

Natuurlijk kun je alle onderdelen zoals je gewend bent, met de hand besturen. Super RC Racecircuit_vaardighedenMaar met de afstandsbediening rijdt de auto ook over het circuit. De lift gaat automatisch omhoog, bij de pitstop ratelen alle tandwielen en de stuntschans neemt Rick Raceauto met gemak. Rick raceauto heeft naast de aan-uit knop (zo dankbaar nog steeds dat alle auto’s ook uit kunnen) dus ook een derde functie: Motor. Hiermee kun  je hem dus bedienen op afstand. De afstandsbediening en de auto hebben 3 kanalen. Let dus even goed op, dat ze op hetzelfde kanaal zijn ingesteld. En je kunt dus nog twee andere raceauto’s (los verkrijgbaar) met de afstandsbediening bedienen. Leuk om samen te racen. (Zet ik dus ook maar op de wensenlijst voor T zijn verjaardag) En dan is het simpel. De auto kan vooruit en achteruit en de rest gaat vanzelf. Check ook het filmpje op ons YouTube kanaal. T laat je graag zien hoe de Super RC Racecircuit van VTech werkt.

Waar te koop?

Super RC Racecircuit is te koop bij de speelgoedwinkel of online. Bijvoorbeeld bij bol.com.
Hij is zeker niet goedkoop. Op dit moment betaal je er ongeveer €65,- voor. Maar zoals alles van Toet Toet is het hier in huis zijn geld meer dan waard.

Waar spelen jouw kinderen graag mee?

kleineschrijver
Door

kleineschrijver

op 30 Dec 2015

Zou dit als kind ook super gevonden hebben! ^^

Marijke
Door

Marijke

op 30 Dec 2015

Ja he! Nou stiekem vindt mama het ook best wel leuk om te helpen hier hoor!

Terugblik #1602 – Mama's met thee
Door

Terugblik #1602 – Mama's met thee

op 15 Jan 2016

[…] ‘s middags gezellig spelen. Dat wilden ze al een tijdje zeker omdat ze wisten dat T het Super RC Racecircuit van Toettoet had gekregen. T wilde ook zijn andere speelgoed laten zien, maar neef T had daar geen […]

Reactie plaatsen