24 februari 2016 
2 min. leestijd

Wat geef je een jongetje van 3?

Al een paar maanden voor zijn verjaardag begon de stress, wat geef je straks voor zijn verjaardag. En dat was dus net na kerst. Meneer had net alles gekregen van Sinterklaas en ook met kerst waren er een paar cadeaus bezorgt. Dus aan speelgoed geen gebrek. Volgens mij heeft hij alles wat hij nodig heeft. Maar op zijn verjaardag kun je ook niet met lege handen staan, en ook de visite begon de vraag al te stellen. En ik wist in eerste instantie niets te vragen. Toch gek, want hij werd eindelijk drie en dan val je toch ineens in een andere categorie. De speelgoed vanaf 3 jaar, daar moet toch wel wat tussen zitten?

Hij wordt 3!

Ook al ben je met 2 al een peuter, veel speelgoed is ingedeeld in baby, van 1-3 en dan vanaf 3 jaar. Meestal vanwege kleine stukjes of onderdeeltjes in mijn beleving. Eerst weer even terug naar T. Waar speelt hij graag mee. Dat is op dit moment nog steeds het keukentje en de Toettoet auto’s. Beiden zijn erg leuk, maar ik heb er ook echt wel genoeg van. Zeker de grote onderdelen van Toettoet, zoals de garage, bouwplaats en het racecircuit, nemen ook gewoon heel veel plaats in in de huiskamer. En ik hoef het echt niet helemaal compleet. Ook speelt T graag met zijn gereedschap en boeken lezen is ook altijd leuk.
Speelgoed dat we ook met zijn eerste en tweede verjaardag kregen en kochten voor hem.Verjaardagsfeest

Na lang nadenken, kochten en kregen we de volgende dingen voor zijn verjaardag.

En wat kreeg dat jongetje van 3?

Als eerste vroegen we uitbreiding op zijn gereedschap. De boormachine ontbrak nog. En de mazzelaar kreeg er een, samen met nog veel meer gereedschap. Zijn gereedschapskist zit dus nu weer goed vol en er wordt direct al veel geklust.

In het verlengde hiervan kreeg hij 2 setjes met hamertje tik. Als hij klaar is met klussen in huis, kan hij nog lekker even door hameren. Absoluut al een echte hit bij hem.

Van zijn zus kreeg T een extra raceauto met afstandsbediening. Nu kunnen ze samen spelen met de racebaan. Ideaal en toch een goede toevoeging aan de Toettoet verzameling. Ook vroegen we nog een uitbreidingsset met wegen. Als ik alles mag opbouwen, kom ik altijd wegen te kort, dus ook dat is een welkome aanvulling.

Hij kreeg ook een set van Hubelino, hiermee kan hij met zijn andere lego mooie knikkerbanen bouwen. Een extra uitdaging bij de Duplo blokken die hij al heeft. Het fijne van Hubelino is namelijk dat het ook past op Duplo.cadeaus

Verder kreeg hij voor zijn bed een mooie klamboe, zodat hij ook in de zomer straks weer goed beschermt kan slapen. En de muggen hem niet helemaal lekprikken. Hij had ook nog geen kussen, dus ook dat zat bij de cadeaus.

Aangezien T ook fan is van Woezel en Pip, gaan we ook samen nog naar de bioscoop, en heeft hij weer wat boekjes van dit schattige tweetal om te lezen.

Als laatste kreeg hij nog 2 boekjes voor bij de Bambino loco. Even te afwisseling van wat we allemaal al hadden liggen, andere spelletjes om te spelen, aangezien de boekjes voor de leeftijd 3-5 jaar zijn, vindt hij sommige puzzels nog wat te lastig. Nu heeft hij net meer keuze.

Wat wilde hij zelf graag hebben

Natuurlijk hebben we hem die vraag ook gesteld. Echte cadeaus kon hij nog niet bedenken. Maar wel wat hij belangrijk vind aan een verjaardag. Namelijk slingers en ballonnen. En de taart. Hij wilde graag een taart met zijn eigen blauwe beer erop. Natuurlijk hebben we aan dit verzoek voldaan.
Hij hielp met maken van de taart en er hangen nog steeds, genoeg ballonnen en slingers.Taart van blauwe beer

Renate Elshout - Cillekens
Door

Renate Elshout - Cillekens

op 24 Feb 2016

Wat een leuke taart! Hier zitten we met hetzelfde dilemma (jongste wordt in Juni pas 3 dus we hebben nog even de tijd) alleen dan nog een graadje erger. Er loopt hier namelijk al een grote broer rond die dezelfde interesses heeft/had als kleine broer. Of eigenlijk andersom want kleine broer wil alles wat grote broer ook heeft, zucht! Dus heel veel speelgoed van 3 jaar en ouder hebben we al en speelt de kleine man ook al mee. Duplo hebben we hier in overvloed dus dat wil ik niet geven en/of vragen, misschien toch uitbreiding op de toet toet collectie. De oudste kijkt er niet echt naar om en de jongste heeft het toch een soort van 2e leven gegeven. Misschien wat Thomas treintjes, ik krijg hem amper mee de klas uit als we de oudste naar school brengen want daar hebben ze wel hele veel leuke thomas treintjes ;) . Jammer dat juist dat leuke speelgoed zo stervensduur is.

Marijke
Door

Marijke

op 24 Feb 2016

Marktplaats is wel een mooie plek ook voor dat soort dingen. Wel even goed zoeken en nu al gaan kijken.

Terugblik #1608 – Mama's met thee
Door

Terugblik #1608 – Mama's met thee

op 26 Feb 2016

[…] vierden we dan de verjaardag van T. Hij is super verwend en voelde zich echt jarig. Wij sloten de dag af met de derde P, […]

Reactie plaatsen