23 augustus 2017 
4 min. leestijd

Van kinder- naar tienerkamer

Toen ze 5 was liet ze de babykamer, die deels al was omgebouwd achter en trok in haar nieuwe kamer. Ja ze moest plaatsmaken voor haar broertje die op komst was, maar ze was er ook wel aan toe. Weg met die babymeubels! En nu…. nu is ze 10 en toe aan een nieuwe kamer. De afgelopen weken zijn we dus aan de slag gegaan om haar kamer om te bouwen van kinderkamer, naar tienerkamer.

Er mag ook veel blijven

Nieuwe kleuren op de muur zijn niet nodig. We kozen 5 jaar geleden al voor roze en grijs. En ze vindt deze kleuren nog steeds heel mooi, en de muren zien er nog goed uit. Dat scheelt dus wel een berg werk.
Ook het bureau mag blijven. Het is een simpel houten bureau dat eerst bij ons jaren dienst heeft gedaan in de woonkamer voor de computer. Het bureau heeft voldoende berg- en werkruimte en blijft dus op haar kamer.
Ook de kledingkast voldoet nog. We kozen bij Leen Bakker dacht ik, een mooie witte kast en ook hier heeft ze nog meer dan voldoende ruimte in.Tienerkamer

Een nieuw bed

Hoog op de wensenlijst stond een nieuw bed. Een bed, die ook dienst doet als bank. Ze had nu een boxspring staan die bij familie vandaan kwam. Een prima bed. Maar voldoet niet helemaal aan de wensen van een tiener. En dit nieuwe bed wel, het is een mooi bed, met veel opbergruimte en ook te gebruiken als bank. Vorig jaar hadden we er al 1 zien staan bij Ikea. En in 3 kleuren. Roze, wit en grijs. In eerste instantie wilde zij graag de roze, maar we wisten niet zeker of de kleur wel zou matchen met het roze op haar muur. En wat als ze toch ooit uitgekeken raakt op het roze? Daarom werd het uiteindelijk de witte.

Hemnes bedbank met lades

Een bed gaat wel even mee. Dus we kozen voor haar de variant waarbij je gemakkelijk het bed uitschuift tot een tweepersoonsbed. Makkelijk ook als je een keer een logé krijgt.

Tienerkamer

De eerste die mag blijven slapen is haar broertje

En mocht ze ooit op kamers gaan, dan schroeven we het bed uit elkaar en op haar kamer weer in elkaar. Bed, bank en tweepersoonsbed in één. Voor nu liggen er dus 2 matrassen op haar bed. Dat maakt het bed wel wat hoger, maar is wel gemakkelijk dat dit past en je het extra matras niet hoeft op te bergen. Tienerkamer

Ook de klamboe past mooi over en vooral achter het bed. Valt heel soepel en sluit mooi. Overdag kan hij aan de zijkanten hangen, waardoor ze er geen last van heeft.

Nieuw beddengoed

Bij een nieuw bed hoort ook nieuw beddengoed. Ze is (logisch) inmiddels al uitgekeken op het beddengoed met prinsessen. Als peuter kreeg ze bij haar peuterbed ook nog dit hele bekende overtrek van Ikea.

Dekbedovertrek hartjes van Ikea

Je ziet het in veel reclames en op foto’s langskomen en ze verkopen het nog steeds. Ik moet zeggen dat het na 7 jaar gebruik ook nog steeds heel goed is, en het niet verveelt. Dus deze mag nog blijven. Alleen is 1 overtrek niet genoeg.

Tijdens een shopsessie bij de Action zag ze ook een heel leuk dekbedovertrek. Oma even ingeseind en die vertrok een dag later naar de Action om het van dichterbij te bekijken. En ja hoor, op haar verjaardag kwam het dekbedovertrek bij de cadeaus te voorschijn. TienerkamerMet nog een andere variant erbij, want bij een tweede bed, hoort dan ook een tweede overtrek, mocht je logé zelf geen dekbed meenemen.

Knijpertjes

Omdat haar kamer ook nog steeds wat haken miste om een badjas en haar handdoeken op te hangen, hadden we nog niet zo lang geleden al 2 grote knijpers van knijpertjes.nl opgehangen. Ook in het roze en grijs. Perfect passend in haar kamer.Knijpertjes.nl
En op de vloer blijft het oranje roze kleed van Return to sender liggen dat ik ooit kreeg als kerstpakket.Tienerkamer

Opruimen

En omdat we toch bezig waren met haar kamer, hebben we gelijk maar even opgeruimd. De barbies en poppen hebben we een deur verderop opgeruimd. Achter het schot. Zonde om weg te doen, maar mee spelen wil ze ook niet meer. Broerlief probeerde nog wel op slinkse wijze de spullen die hij leuk vindt naar zijn kamer te krijgen, maar hij heeft meer dan genoeg speelgoed, dus de poppen zijn uitzicht. Ook de verkleedkleding is op een paar kleine dingen na, die nog wel handig kunnen zijn opgeruimd. Immers verkleden doen ze ook niet meer zoveel. Alleen nog af en toe voor een optreden.

En zo werd de kinderkamer omgetoverd tot een echte tienerkamer, met fijne plekjes om met vriendinnen te chillen.

MarjonS
Door

MarjonS

op 23 Aug 2017

Altijd leuk om een kinderkamer te veranderen. Het bed is mooi en handig.

maai
Door

maai

op 23 Aug 2017

Leuk, wij zijn op dit moment ook met de meiden kamer bezig en hebben gisteren precies dit bed in elkaar geschroefd :) super handig lijkt ons ook.

Marijke
Door

Marijke

op 23 Aug 2017

Haha volgens mij is het een heel populair bed

Nicole Orriëns
Door

Nicole Orriëns

op 23 Aug 2017

Wat is het mooi geworden zeg! Dat bed vind ik altijd erg leuk. Mijn oudste zoon heeft het ook.

Marijke
Door

Marijke

op 23 Aug 2017

Ja een heel populair bed is het volgens mij

capitalmonday
Door

capitalmonday

op 23 Aug 2017

Wat een gaaf bed zeg! Altijd leuk om wat dingen te veranderen om huis vind ik. De kamer ziet er top uit.

mckleuver
Door

mckleuver

op 23 Aug 2017

Kijk! Dat bed wil je natuurlijk hebben. Super kamer, als je het mij vraagt. Mijn kamer is lichtgrijs en lichtblauw.

Marijke
Door

Marijke

op 23 Aug 2017

Dank je wel! Ze is er ook best trots oo

Maargy | M
Door

Maargy | M

op 24 Aug 2017

Hoe trots is ze op haar kamertje! :-) Leuk zeg. mooi met de klamboe boven het bed

Sandra
Door

Sandra

op 24 Aug 2017

Leuk! Ik kan me nog herinneren dat ik mijn eigen kamer mocht inrichten. Wat was ik blij!

MamaPlaneet
Door

MamaPlaneet

op 24 Aug 2017

Het is super leuk geworden. Leuke bed en dan met de klamboe zo, het maakt het af.

Lotus Writings
Door

Lotus Writings

op 24 Aug 2017

Echt superleuk geworden! Vind die dekbedovertrekken heel gaaf, zal binnenkort eens bij Action gaan kijken of ze er nog liggen.

Marijke
Door

Marijke

op 24 Aug 2017

Ik hoop jet voor je, want het is al een maand geleden. Door de vakantie was ik ff niet zo actueel

Lotus Writings
Door

Lotus Writings

op 24 Aug 2017

O haha, de Action kennende zal dan wel niet.. Jammer, maar misschien hebben ze iets anders leuks liggen!

SofarsoSabine
Door

SofarsoSabine

op 27 Aug 2017

Erg mooi! Ik weet nog dat ik een nieuw bed mocht, wat een feest was dat toen!

Joandi Loes Tholen
Door

Joandi Loes Tholen

op 30 Aug 2017

Leuk thema! Daar zal ze vast heel blij mee zijn geweest.

mabeautility
Door

mabeautility

op 18 Oct 2017

Maar als het jongetje nog wil spelen met het speelgoed wat anders toch niet gebruikt wordt, waarom mag dat dan niet? Leuk artikel! Ik moet ook maar eens mijn kamer op gaan ruimen❤? Xxx

Marijke
Door

Marijke

op 24 Oct 2017

Mag best, ware het niet dat hij zelf meer dan genoeg heeft. En het ook nog moet passen op zijn kamer, danwel mijn huiskamer....

Reactie plaatsen