20 december 2016 
3 min. leestijd

Kersttraditie: bijzondere kerstballen

Bij kerst horen tradities. Een traditie die wij in de loop der jaren ontwikkelt hebben is een kerstballen traditie. Onze boom hangt vol met bijzondere ballen. Natuurlijk hebben we ook ballen, die we ooit gewoon kochten bij de V&D. Al traditie genoeg om door zo’n warenhuis vol met kerstglitter te kunnen lopen en eeuwig zonde dat dit in het geval van de V&D niet meer kan. Maar deze kerstballen zijn daardoor toch een beetje bijzonder. Dit zijn de kerstballen die we samen hebben uitgezocht. Af en toe sneuvelt er een, dus we kopen af en toe wat nieuws bij. Maar hoe minder van deze ballen er zijn, hoe mooier en specialer ze worden. Dan worden het kerstballen met een verhaal. Zo hangen er nog meer ballen met een verhaal in onze inmiddels zeer bonte boom. Vandaag laat ik er een aantal (de meest bijzondere) zien.

Hele oude kerstballen

In onze boom hangt 1 hele oude bal. Een bal die van mijn oma is geweest. Vroeger toen mijn moeder klein was, hing hij al bij hun in de boom. Omdat ze katholiek waren, hadden ze pas later een kerstboom. Dus toen mijn moeder een jaar of 6 was, kwam pas de eerste kerstboom. Daarvoor stond er alleen een kerststal. Dat betekent dat deze bal rond 1955 is aangeschaft. Omdat ik de bal zo mooi vindt, mocht ik hem meenemen en in onze boom hangen. Nu hoop ik dat een van mijn kinderen later deze bal ook in hun boom zal hangen. Hij mag dus niet kapot vallen.oude-kerstbal

Ook hangt in onze boom een klokje. Een zilveren klokje met groen, roze en gouden randjes. Dit klokje komt uit de boom van mijn andere opa en oma vandaan. Hoe oud dit klokje precies is, weten we niet. Wel oud, ze zijn in de jaren 70 in elk geval meeverhuisd naar Australië en weer terug. Ook een voor mij bijzonder klokje dus. Als kind vond ik deze altijd al zo mooi. En ik ben dus ook blij dat hij nu in mijn boom mag hangen.
oud-kerstklokje

Vogeltjes

Ook staan er 2 vogeltjes in de boom. Deze kochten we toen we nog niet zo lang samenwoonden. En nu symbolsieren ze ons. Voor A is er apart een vogeltje bijgekocht. Alleen voor T niet, dat moeten we dan nog een keer doen. Maar er wonen nog wel andere vogeltjes in de boom. Ze komen meestal met zijn tweeën. Dus voor T moeten we nog een keer een los vogeltje zien te vinden, die dan ook nog erbij past.vogeltjes

Kerstballen van A

Na de geboorte van A kwamen we een fantastsiche roze vis tegen in de collectie van de eerder genoemde V&D. In plaats van de standaard “Mijn eerste kerstbal” kwam deze in de boom te hangen. En zo werd een traditie geboren. Elk jaar kreeg A een kerstbal. Zo hangen er al 9 kerstballen van haar in de boom. Als ze ooit het huis uitgaat, krijgt ze ze allemaal mee. De eerste hebben wij voor haar uitgezocht. Alle anderen, heeft ze zelf uitgekozen. Een heel bont geheel.kerstballen-a

Kerstballen van T

Natuurlijk mocht T ook zijn eigen ballen uitzoeken. Vaak zoeken ze nu in dezelfde stijl een bal uit. Handig! Zo kozen wij voor T de blauwe sneeuwpop als eerste kerstbal uit. En natuurlijk koos A toen de roze sneeuwpop. Dit jaar koos A de opengewerkte bal met de witte vogeltjes. En T vond daarvan het hertje het mooist. Dus hij kreeg die. Omdat hij toch een stuk jonger is, heeft hij nog minder kerstballen. MAar tegen de tijd dat ze het huis uitgaan, kan hij ook een boom vol ballen meenemen.kerstballen-t

En wij? Wij moeten dan weer nieuwe ballen kopen, want onze boom is dan ineens leeg……

Hebben jullie ook een bijzondere kerstbal in de boom hangen?

thefabulouslifeofellen
Door

thefabulouslifeofellen

op 20 Dec 2016

Leuke traditie, ik koop ook ieder jaar ballen voor de kinderen en over 18 jaar heb ik ook een lege kerstboom denk ik ?

Marijke
Door

Marijke

op 20 Dec 2016

Goed excuus om weer voor kerst te mogen shoppen ?

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 20 Dec 2016

Mijn meest bijzondere kerstbal is er eentje van papier maché die de kinderen hebben gemaakt.

Marijke
Door

Marijke

op 20 Dec 2016

Volgens mij zag ik die vandaag ook op Instagram langskomen. Klopt dat?

Mama's Jungle
Door

Mama's Jungle

op 21 Dec 2016

Haha leuke bonte boom! Ik mis alleen twee theekopjes voor de zusters ;-) wij hebben voor de kids en hond een eigen krijtbordbal met hun naam erop. Heel lelijk, maar het is begonnen als grapje hihi.

Hanneke
Door

Hanneke

op 21 Dec 2016

Als ik die vind dan neem ik ze zeker mee! ? Een kerstbal voor de hond, te gek, die moet onze hond missen maar hij krijgt wel een nieuw flostouw straks als cadeautje onder de boom.

Reactie plaatsen