13 december 2016 
in DIY
2 min. leestijd

Kerstkaarten maken- Aftellen naar kerst

Ja natuurlijk maken we ook dit jaar weer zelf kerstkaarten. Zodra de surprise af is en Sinterklaas het land verlaten heeft, pakken we net als ieder jaar de knutselspullen er gewoon weer bij. Maar een ander jaar, vraagt weer om een andere kaart. Dus natuurlijk hebben we het hele jaar weer inspiratie opgedaan op Pinterest om ook dit jaar een leuke kerstkaart te kunnen maken.

Iets nieuws verzinnen, wat hier beide kinderen ook leuk vinden om te doen, vind ik altijd lastig. Daarom kozen we vorig jaar voor 2 verschillende kaarten. Een met borduren en een met vilt. Het jaar ervoor waren het simpele kaarten, met geponste figuurtjes, die iedereen er naar eigen creativiteit kon opplakken.
Dit jaar was A al bij oma aan de slag gegaan met 3D kerstkaarten. Ze doet dit natuurlijk inmiddels met erg weinig hulp gewoon zelf. Ik moet zeggen, dat haar werk er ook al heel mooi uit ziet. Heeft ze mooi al kerstkaarten voor haar vriendinnen op school.

Kerstbomen

Samen met T ging ik dus aan het werk met de kerstkaarten van dit jaar. We maken kerstbomen. Nu ben ik de minst creatieve van de familie. Dus eigenlijk vind ik een kerstboom wel een enorme uitdaging. Het is me zelden gelukt een kerstboom er fatsoenlijk uit te laten zien, maar dat is nu dus wel gelukt. Nou ja dat hoop ik.kerstkaart_kerstboom_hand

Nodig

  • Kaarten, ik nam een vierkant formaat, ivm met de vorm van de boom
  • Groene vingerverf, of plakkaatverf
  • Andere kleuren verf
  • Kwasten
  • GLitters, sterren, of wat je maar wilt

Stempelen met de handen

De basis van de kerstboom is een hand. Een handafdruk om precies te zijn. Ik heb een aantal kaarten naast elkaar gelegd, zodat we snel door kunnen stempelen. Af en toe de hand een beetje bij schilderen, om te voorkomen dat de afdruk niet meer mooi is.kerstkaart_kerstboom_hand
Als de bomen droog zijn, en de handen weer gewassen, komt het leukste deel. Het versieren van de kerstbomen. Eerst met bruin een stammetje eronder, en dan de ballen er in hangen. Wij maakten ze met verf en kwasten, maar je kunt dit ook de kinderen met een vinger laten doen.
Als laatste plakten we een zilveren ster in de top van de kerstboom.kerstkaart_kerstboom_hand

Nu nog een persoonlijke kerstwens en de namen in de binnenkant en klaar.
T is in elk geval heel trots op zijn zelfgemaakte kaart. En de ontvangers vast ook. Ze zijn hetzelfde en toch anders, immers de concentratie van een peuter bepaald hoe netjes en hoeveel er gewerkt wordt. Maar dat maakt ze juist zo leuk.kerstkaart_kerstboom_hand

Aftellen naar kerst

Zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen doen wij mee met Aftellen naar kerst. Deze serie is bedacht door Fleur en alle activiteiten delen we ook op onze Facebookpagina, maar ook via de link hieronder, kun je ze snel terugvinden.
Natuurlijk is een bloghop niet compleet zonder de voorganger: 6 kerstboeken voor kinderen. En morgen kun je een kijkje nemen bij Bianca. Volg je de bloghop door tot en met 24 december?

Sturen jullie nog kerstkaarten?

Nathalie
Door

Nathalie

op 13 Dec 2016

Dat is altijd leuk he!

Marijke
Door

Marijke

op 13 Dec 2016

Ja heerlijk! Alleen nu ze nog schrijven, dat vind ik een mindere klus!

els
Door

els

op 14 Dec 2016

Erg leuke idee :-). Leuk zo samen knutselen voor kerst!

Marijke
Door

Marijke

op 14 Dec 2016

Dank je! De kinderen vinden het ook leuk! En daar gaat het om. Gezellig bezig zijn

Reactie plaatsen