16 december 2015 
in DIY
2 min. leestijd

Pinterestwaardige kerstkaart maken?

Het lijkt wel een beetje uit te raken, het sturen van kerstkaarten. Met onze Kerst groet uit een sneeuwbal liet ik ook al weten, dat kerstkaarten sturen dit jaar niet in de planning lag. Toch jammer, want ik vond en vind het nog steeds erg gezellig staan, zo’n verzameling kaarten. En wetende dat iemand toch zijn uiterste best heeft gedaan om een kaart voor je uit te zoeken of te maken.

Diy kerstkaart

Vorig jaar maakte ik, voor het eerst in jaren, zelf de kaarten. Samen met A kozen we een simpel ontwerp. Maar daardoor werden de kerstkaarten wel erg leuk. Hoe simpel ook. En iedereen kan het! Daardoor kreeg iedereen, oké bijna iedereen, die ik nog een kerstkaart stuurde een  zelfgemaakte kerstkaart. De lijst met de te sturen kaarten was ik de laatste jaren al flink aan het uitdunnen. Kreeg ik geen kaart terug, dan ging je uit het bestand. Een keurig klein lijstje hield ik over.

Pinterest

Vond ik de kerstkaarten van vorig jaar al erg goed gelukt. Die van dit jaar zijn helemaal pinterestwaardig. Al zeg ik dat natuurlijk helemaal zelf. Misschien moeten jullie ze maar beoordelen. En wel eerlijk zijn he. Want als je ze waardeloos vind, dan mag dat gerust.
En ja ik besloot dus toch kerstkaarten te versturen. Maar weer minder dan vorig jaar. Ondanks dat ik dat eigenlijk toch wel jammer vind.

A maakte een aantal kaarten met een draad en een paar kleine kraaltjes. Wij kozen voor groen en goud draad, en de kraaltjes in de kleuren wit, groen, rood en goud. Echte kerstkleuren dus.
Verder heb je nodig een prikpen en plakband. En wat stevige kaarten natuurlijk.Kerstkaarten 2015
In de vorm van een driehoek prik je een stylistische kerstboom. Nu is het een kwestie van borduren met een kraaltje eraan. De losse eindjes aan de achterkant wegwerken en vastzetten met een klein stukje plakbans. En klaar is de kerstboom. Natuurlijk plakten we er nog even een gouden ster op, om het helemaal af te maken. Kerstkaarten 2015

Volgens mij genoeg uitleg om hier ook zelf meer aan de slag te kunnen.

Samen met T ging ik voor een andere kaart. Dat borduren kan onze peuter nog niet, dus we gingen plakken.
Van vilt knipte ik steeds kaarsen en hulstblaadjes en van een gouden blaadje vlammetjes.
Aan peuter nu de taak om deze op de kaarten te plakken. Het lospeuteren van het dubbelzijdige plakband ging alleen niet zo goed, dus het geduld van de peuter werd aardig op de proef gesteld, maar dat zie je toch niet terug in het eindresultaat.Kerstkaarten 2015

Wij gebruikten toevallig dubbele kaarten met raampjes, omdat we die hadden liggen, maar op een enkele kaart ziet het er eigenlijk net zo leuk uit. En ook niet te mislukken dit. Niemand die het erg vindt als een peuter een beetje scheef heeft geplakt.

En wat is je oordeel? Zijn deze kerstkaarten niet echt pinterestwaardig?

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 16 Dec 2015

Het zijn beslist mooie kerstkaarten!

Marijke
Door

Marijke

op 16 Dec 2015

Dank je! Het is altijd fijn om te horen dat ook anderen ze mooi vinden

Mariska
Door

Mariska

op 16 Dec 2015

Ze zien er erg leuk uit! Niet te druk, dat maakt ze juist zo leuk! Mooi gedaan :)

Marijke
Door

Marijke

op 16 Dec 2015

De kinderen zijn heel blij met je compliment!

eigenwijsje2014
Door

eigenwijsje2014

op 16 Dec 2015

Heel erg leuk, zeker pinterest waardig! Ga bijna spijt krijgen dat ik ze zelf niet maak!

Marijke
Door

Marijke

op 16 Dec 2015

Dank je! En bijna spijt? Gewoon op de doelenlijst voor volgend jaar

Kerstkaarten maken- Aftellen naar kerst – Mama's met thee
Door

Kerstkaarten maken- Aftellen naar kerst – Mama's met thee

op 13 Dec 2016

[…] vinden om te doen, vind ik altijd lastig. Daarom kozen we vorig jaar voor 2 verschillende kaarten. Een met borduren en een met vilt. Het jaar ervoor waren het simpele kaarten, met geponste figuurtjes, die iedereen er naar eigen […]

Reactie plaatsen