26 april 2016 
2 min. leestijd

Afscheid van een tijdperk

Toen T werd geboren begonnen we weer helemaal opnieuw. A was immers als 5,5. Heerlijk, en ook weer stom. Over de voordelen en nadelen van een groter leeftijdsverschil schreef ik al eens. Maar nu sluiten we voor mijn gevoel weer een periode af.

Compleet

Er komt hier geen derde. Nee ook niet als T 5,5 is. Wij zijn klaar. Compleet! Een koningskoppel, gezond, dus wat heb je nog meer te wensen. Helemaal niets!
T is inmiddels al dik 3. Volgend jaar om deze tijd is hij al gewend op school. Gaat hij spelen met vriendjes en hebben we weer een periode afgesloten. Maar ik kijk er nu al naar uit.
Ook vond ik het niet heel erg dat hij met 1 jaar baby af was. Ook als dreumes was hij nog zo klein. En ook als 2 jarige peuter was hij nog steeds mijn kleintje.

Dag luiers

Kruidvat-Bumblies luiers
Maar nu is hij ineens zo groot. Wij sluiten nu definitief het hoofdstuk van de luiers. Eindelijk! De vlag kan uit! Na veel vragen, proberen en overtuigen dat de WC toch echt wel fijn is, heeft T dit nu eindelijk ook bedacht.

Weliswaar begon dit onder “dwang”. Als het aan hem had gelegen had hij over 6 jaar nog steeds in zijn luier geplast. Maar omdat hij ’s nachts al maanden droog is, wisten wij dat hij dit ook overdag zou moeten kunnen . En? Hij doet nu alles heel erg trots op de wc en de luier hoeft niet meer om.Zindelijk worden

Ja ik ben er heel blij mee! Heel blij! Geen gesleep meer met luiers van de supermarkt naar huis. Geen gesleep meer met luiers overal naartoe. Geen poepluier net op het moment dat je die luier vergeten bent. En beter nog, niet meer overal kijken of je je kind wel makkelijk kan verschonen. Discreet die stinkende luiers weggooien in overvolle vuilnisbakken in een kleedkamer. En zo kan ik nog wel een paar voordelen opnoemen van het niet meer nodig hebben van luiers.

Afscheid

Maar toch, ineens geen luiers meer, ineens is dat dan toch definitief. Luiers horen stiekem toch een beetje bij de babyfase. En waar ik er toen niet zoveel moeite mee had, en nu ook heel blij ben dat we eindelijk uit de luiers zijn. Pff we sluiten dan nu toch die babyfase definitief af en ergens is dat toch even slikken…

Nooit meer zo’n schattig luierkontje
Nooit meer roepen dat hij toch wel zacht valt, want er zit een dikke luier omheen
Nooit meer luiers!

Hoera!

Had jij ook gemengde gevoelens bij zindelijk worden?

Nicole Orriëns
Door

Nicole Orriëns

op 26 Apr 2016

Bij zindelijk worden had ik geen gemengde gevoelens. Dat vond ik toch wel vooral heel fijn.

Marjolein
Door

Marjolein

op 26 Apr 2016

Zo grappig dat moeders dit anders beleven. Ik denk er regelmatig over na dat ik eerdaags ook afscheid ga nemen van die luiers. Dat na 3 kinderen. En ik word er toch wel een beetje verdrietig van. Helemaal niet fijn om het af te sluiten...

Marijke
Door

Marijke

op 26 Apr 2016

Gek he! Ben er heel blij mee, maar toch is het zo definitief! Sterkte met zindelijk worden van de laatste en koester de luiermomenten! ?

Reactie plaatsen