22 september 2015 
2 min. leestijd

Luiers Aldi

De WC schoonmaken vindt T helemaal het einde. Geen idee van wie hij dat heeft, want zowel R en ik vinden dat niet ons favoriete klusje. Maar tot zover de interesse van T in de WC. Helaas, want ook luiers verschonen staat niet in mijn top 10 van leuke dingen om te doen. Toch vandaag weer een blog over luiers. En of de luiers van de Aldi ons bevallen.

Een maatje groter

Een tijdje rekte ik het al met maatje 4+. Grotere luiers had ik bij A nooit gekocht. En met 2 jaar en 9 maanden was zij dag en nacht ook droog. T niet en maatje 4+ lekte toch ook regelmatig door. Dus toen de voorraad op was, toch maar naar maatje 5.
Ook een mooi moment om eens iets anders te proberen dan de fijnste luiers van Bumblies of Kruidvat.

Luiers van Aldi

Omdat er bij ons om de hoek naast de Hoogvliet ook een Aldi zit, was de keuze gemaakt. We proberen de luiers van de Aldi. Met een groot pak voor nog geen €12,- komt de prijs redelijk in lijn met mijn favorieten van Kruidvat en Bumblies.

Samen pakken we de luiers uit. Eens even kijken of deze luiers net zo fijn zijn. Door het uiterlijk van de luiers zijn we zeer aangenaam verrast. Een rustige wit groene print en op de voorkant, daar waar je de plakstrips sluit een leuke rand met dieren. Olifanten, leeuwen, apen, nijlpaarden en nog wat andere dieren. Luiers zijn goedgekeurd. T vindt ze gezellig.Aldi luiers

Ondertussen voel en trek ik eens goed aan de luier. Lange flapjes en plakstrips. Dat is fijn. Hoge rug, prettig. De luier voelt wel wat dun aan. Maar ach zolang hij goed absorbeert, prima.

De echte test

De echte test komt pas later, bij het aantrekken, plassen (of erger) en daarna weer uittrekken.

Het aantrekken was geen enkel probleem. De luier was wel wat stroef open te vouwen, de randjes zaten wat vastgeplakt aan de binnenkant, maar geen schade en ach… Zolang we het maar droog houden.
Ja dat laatste, heel belangrijk, want ik was die doorgelekte luiers en natte broeken van een maat kleiner wel zat.

Letterlijk nat

Helaas! Hier gaan de luiers van de Aldi in mijn ogen toch letterlijk nat. Niets droge billen en broeken. Maar nog vaker natte broeken. En dan niet langs de randjes omdat de luier zo vol zit. Nee de broeken van T zijn nu vaak in zijn kruis nat. De luiers slaan gewoon nat uit aan de buitenkant. De onderlaag is niet stevig genoeg.
Iets eerder de luier verschonen was overigens ook geen oplossing. Soms was een bijna droge luier al een natte broek. Dus in plaats van minder, verschoon ik nu nog meer broeken en draait de wasmachine echt overuren.

Misschien heb ik pech en vind jij deze luiers wel heel fijn. Maar als ze op zijn, en dat gaat dus snel, want ik verschoon T nu ook vaker, stappen wij gewoon weer over op de oude vertrouwde Bumblies en Kruidvat luiers. Of zou hij ineens snappen waarvoor de WC is……(ben bang van niet)

Kennen jullie de Aldi luiers?

marjons
Door

marjons

op 22 Sep 2015

Nog nooit Aldi luiers gekocht en zo te lezen gaan we dat dus ook niet doen.Ik koop voor de kleine mag eigenlijk altijd de Kruidvat luiers.

Marijke
Door

Marijke

op 22 Sep 2015

Nee, ik was niet blij. Maar misschien was het pech

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 22 Sep 2015

Ik heb ze jarenlang gebruikt en vond ze prima.

Marijke
Door

Marijke

op 22 Sep 2015

Kan hoor, misschien heb ik gewoon pech gehad. Maar het nodigt niet uit om nog een pak te kopen

Reactie plaatsen