Opvoeding
Marijke Mulder- de Leur
Opvoeding
05/18/2016
1 min
31

6x waarom het niet fijn is dat je kind zindelijk wordt

05/18/2016
1 min
31

Eindelijk is het dan zover. Na vele euro’s aan luiers te hebben uitgegeven en 100den poepbroeken te hebben verschoond, is je kind dan eindelijk zindelijk. Ik heb er naar uitgekeken! Maar toen het eindelijk zover was… Hmm ben ik er wel blij mee?

Ja natuurlijk ben ik er blij mee! Heel blij hoor, maar aan dat zindelijk worden zitten (in het begin) ook een paar mindere punten.

Je zit de hele dag op de wc

Nee niet zelf, en niet op de wc, maar wel in die ruimte. “Mama, ik moet plassen!” en dat ongeveer 5x per uur. “Komt niet, straks nog een keer proberen.” Dit laatste in ongeveer de helft van de gevallen. En omdat ze nig niet alleen kunnen, zit je er de hele tijd naast, voor of in de deuropening.

Opletten

Was je eigenlijk ook wel heel blij met die momenten dat ze heerlijk zelf spelen? En je dan even iets voor jezelf kon doen? Helaas ook dit is tijdelijk voorbij. Juist als ze in hun spel zijn verdiept, vergeten ze, voelen ze het even niet aankomen. Dus houd je zelf die spelende peuter nauwlettend in de gaten om ongelukken te voorkomen.

Op stap

Even boodschappen doen. Luier is net verschoond en het kan. O nee, er is geen luier meer. Met als gevolg dat je precies weet hoe de wc er in elke winkel, restaurant, pretpark en speeltuin uit ziet. Want natuurlijk moeten ze nog steeds 5x per uur naar de wc en ophouden tot we thuis zijn lukt nog niet.
Je weet dus ook welke winkels, restaurants je wilt mijden, want daar mogen ze niet even plassen, ook niet omdat ze echt net zindelijk aan het worden zijn en de vloer in de winkel al wat nattig is geworden na deze discussie.

De luiertas

Hoe leuk die luiertas ook was toen je hem aanschafte, inmiddels ben je hem meer dan zat. In je handtas paste prima een losse luier en een klein pakje doekjes, maar 3 schone onderbroeken en broeken passen er niet in. Dus we blijven nog even slepen.

Het huishouden

Het is een noodzakelijk kwaad. Ik ken geen mensen die hun toilet dagelijks enthousiast schoonmaken. Jij wel? Oh en als het dan na een ongelukje op de bril een zwembad is geworden in de wc mag je het dus die dag nog een keer overdoen. En toen gleden ze nog niet na de grote boodschap van de bril af…Zindelijk worden

Ook de wasmachine draait overuren, want de schone broeken zijn niet aan te slepen.

En als laatste

Omdat poeponderbroeken uit wassen nog veel viezer is dan poeprompers uitwassen!

Ben jij ook zo blij dat het luiertijdperk voorbij is?

Reacties
Categorieën