16 februari 2016 
2 min. leestijd

Als ik 3 ben

Nog een week en dan is T echt al weer 3. De tijd vliegt net als bij A voorbij. Van een baby, is hij nu al enige tijd een eigenwijze peuter en zal hij het komende jaar doorgroeien naar een echte kleuter en mag hij eindelijk naar school. Maar eerst nog even zijn 3e verjaardag.

Wensen

Al sinds de verjaardag van papa heeft hij het erover. Straks is hij ook jarig. Dan wordt hij 3. En het belangrijkste, dan hangen we voor hem slingers op en ballonnen. En hij heeft een hele grote wens voor zijn verjaardag. Namelijk een blauwe beer taart. Deze wensen zullen we zeker inwilligen. Die blauwe beer taart gaan we maken, de spullen zijn al in huis. En natuurlijk hangen we slingers en ballonnen voor hem op.Hiep Hiep Hoera!

Cadeaus

De man zal ook overladen worden met cadeaus. Niet te gek, maar toch voldoende om heel groot en verwend te zijn. Hij krijgt dan ook eindelijk zijn grote bed. Pas de laatste 2 maanden vertelde hij dat hij nu toch wel een bed zonder hek wilde, dus het wordt nu tijd om de babytijd met het ledikant echt vaarwel te zeggen. Waar we dat met A al maanden eerder hadden gedaan, was hij nog heel tevreden in de beschutheid van zijn ledikant en hebben we hem er lekker lang in laten liggen. Maar voor zijn verjaardag krijgt hij een echt kussen, dekbed en andere toebehoren voor zijn nieuwe grote bed. En natuurlijk zal hij ook nog verwend worden met speelgoed.

Maar mama hoopt ook op een cadeau van zijn kant.

Op de wc

Na diverse pogingen om plasjes en andere zaken op het toilet te laten gebeuren, waren we er mee gestopt, de luier blijft nog even om. Hij riep zelf steeds, als ik 3 ben. Dus T, mama hoopt dat jij je woord houdt en dat we nu je 3 bent de luiers gedag kunnen zeggen en dat je op de wc gaat plassen.wc

Mama weet dat je het zou moeten kunnen, want de nachten ben je droog. We gaan het dus gewoon proberen vanaf volgende week. Luier uit, wasmachine en schone onderbroeken standby. En hopelijk is het dan ook in 1x gebeurt. En anders doen we het met mooi weer in het voorjaar nog een keer.

Meer als ik drie ben

Welke dingen jij nog meer hebt toegezegd als je drie bent?

 • Je mond open doen bij de tandarts
 • Je groente opeten
 • De korstjes van je brood opeten
 • Die laatste 2 die zien we gelukkig al steeds gebeuren. En die eerste zal nog even moeten wachten tot onze volgende controle aldaar, maar ik ben benieuwd welke ontwikkelingen jij gaat doormaken het komende jaar, en welke smoes je nu je drie bent, gaat verzinnen om dingen uit te stellen.

  Wat veranderde er bij jullie toen ze 3 werden?

  Bloggelientje
  Door

  Bloggelientje

  op 16 Feb 2016

  Ik ben dat helemaal vergeten! Maar bij 4 gingen ze naar school, dat weet ik nog wel.

  Marijke
  Door

  Marijke

  op 16 Feb 2016

  Zo jammer eigenlijk dat je zoveel vergeet. Dat denk ik ook regelmatig al bij mijn dochter van 8

  ikbenesthy
  Door

  ikbenesthy

  op 16 Feb 2016

  Hihi heerlijk toch al die beloftes voor als ze groot zijn. Nu hopen dat hij zich er ook aan gaat houden inderdaad.

  Marijke
  Door

  Marijke

  op 16 Feb 2016

  Ja dat hoop ik ook. Die luiers mogen de deur best uit

  joysiebers
  Door

  joysiebers

  op 18 Feb 2016

  Haha geweldig verhaal, ik wil jullie alvast een hele fijne verjaardag wensen!

  Marijke
  Door

  Marijke

  op 18 Feb 2016

  Dank je wel!

  Reactie plaatsen