16 oktober 2015 
2 min. leestijd

Terugblik week #42

Van prachtig najaarsweer naar regenachtig herfstweer. Natuurlijk ook uitgebreid stil gestaan bij de kinderboekenweek. Ja onze week was op sommige momenten wat saai, maar eigenlijk dus ook weer helemaal niet. En klap op de vuurpijl, we hebben een Gouden Penseel! Checken hoe dat zit? Lees verder…..

Wat een fantastisch begin van het weekend. ’s Ochtends eerst met T naar de moestuin. Het was heerlijk weer en we hebben lekker boontjes zitten doppen en sorteren. T was bij elke peul die openging zo enthousiast over de verschillende kleuren van de bonen.
In de middag zagen we een meisje stralen bij de eerste wintertennisles. Volgens mij is ze blij met haar nieuwe tennismaatjes.
En natuurlijk sloten we de dag af met Kinderen voor Kinderen en K3 zoekt K3.

Zondag besloten we lekker naar buiten te gaan. En per toeval belandden we op de BBQ society Cook-off 2015. Een BBQ festival waarin gestreden werd om leuke prijzen. Altijd al een groen varken willen winnen toch?BBQ festival
We waren in elk geval wel op tijd om de relaxte sfeer te proeven en wat lekkere stukjes vlees. Ook de pecannotenkoek, desertronde, van een Oostenrijks team, was erg lekker.
Daarna even bij jou gecrasht voor een schone luier en natuurlijk een kop thee!

De rest van de week verliep een stuk saaier. Het was koud buiten en binnen moest nog genoeg gedaan worden. Dus deden we vooral schoonmaakwerk en was wegwerken. Op een of andere manier stapelen deze klussen zich altijd opnieuw op. Soms vraag ik me wel eens af hoe wij dat hier vroeger deden in huis, met allebei een fulltime baan.

Raar maar waar

Proefjes voor school (oppervlakte spanning en communicerende vaten) en zelf en lavalamp maken in de klas

Op school werden we deze week wel verwend. Elke dag een experimentje voor schooltijd, in verband met de Kinderboekenweek. Luchtdruk, oppervlakte spanning, de kinderen hier op school worden nog eens echte scheikundewonders. En niet te vergeten, je nichtje wordt een ster. Ze won dit jaar de gouden penseel op school. De zilveren had ze al eens gewonnen in groep 1, maar nu was ze echt heel blij. Toen besefte ze het nog niet echt. Ik zeg een carrière als tekenaar. Hoewel ik me wel afvraag van wie ze het talent heeft. De foto hiervan deelde ik ook via Instagram al eens.

T

T boontjes sorteren en een selfie vlak voor het slapen

O en T heeft besloten dat hij niet meer hoeft te slapen tussen de middag. Hij kan best even zonder vindt hij. Ehh ik niet, want dat resulteert in hele moeie peuters zo vanaf 4 uur tot bedtijd. En dus teveel IPad tijd naar mijn zin aan het einde van de dag. En dan nog ’s avonds zeggen, Nee mama nee moe, terwijl hij echt al tegen me aan hangt. Maar hij kan ook heerlijk spelen hoor. Filmpje van hem tijdens zijn kiekeboe spel heb je vast wel gezien op Instagram.

Donderdagavond, sloot ik de week af met een herhalingslesje EHBO. Vergiftigingen was het thema. Nu blijven mijn kinderen altijd prima uit het keukenkastje, maar toch ook voor andere momenten heel handig om die kennis weer eens op te frissen.

Hoe was jullie week?

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 16 Oct 2015

Mijn week was nogal hectisch. Maar ik heb wel genoten van de regen eerlijk gezegd, omdat het binnen dan zo gezellig is.

Marijke
Door

Marijke

op 16 Oct 2015

Ja dat is wel helemaal waar. Kaarsjes aan, pot thee en genieten maar!

marjons
Door

marjons

op 16 Oct 2015

Er zaten inderdaad regendagen en frisse dagen bij. Wat leuk de gouden penseel, super zeg! Hier was de week ook rustig aan, geen bijzonderheden. Alleen even bij een oud collega haar nieuwe woning gaan kijken :)

Reactie plaatsen