03 juli 2016 
in Tags
3 min. leestijd

Verjaardag tag Marijke

Hiep Hiep Hoera! Vandaag ben ik, Marijke, jarig. Geboren op een mooie zondag. Ja 39 jaar geleden viel deze dag dus ook op een zondag. En ik ben dus een zondagskind, maar ook een kreeft, zomerkind, of ach gewoon mijzelf. Wel een leuk moment om dus een tag te plaatsen over verjaardagen. Ik gebruikte hiervoor de tag van Linda. Zij stelde hem samen uit 2 andere tags.

Welke dag is het nu?
Het is vandaag 3 juli, de dag waarop ik 39 jaar geleden ben geboren.
Op welke dag ben je geboren?
Zoals in de inleiding ook vermeld, dat was op een zondag.

Het weer van zondag 3 juli 1977:
Zwakke wind uit het oost-noord-oosten. De hardste windstoot had een snelheid van 8,2 m/s.
De gemiddelde temperatuur was 20,3 °C en een gevoelstemperatuur van 21,1 °C. De minimum temperatuur was 12,3 °C en de maximum temperatuur 26,4 °C.
De zon scheen 7,2 uur.
Er viel minder dan 1 mm neerslag.
Het was een half bewolkte dag.

bron:weerverleden.nl

Wat staat er bovenaan je verlanglijstje dit jaar?
Eigenlijk heb ik al jaren geen verlanglijstje meer. Met veel familie doen we niet meer aan cadeaus. Het was toch maar heen en weer schuiven van geld of van cadeaubonnen. En van de ouders krijgen we altijd wel iets, dat we handig vinden, nodig hebben, tussendoor. Dus dan hoef ik ook niets meer voor mijn verjaardag.
Maar als ik een lijstje zou maken, dan staat er wel een gezellige dag met mijn gezin bovenaan. Net zo iets als met Moederdag dus. Zou dit jaar kunnen, het is op zondag.
Vier je je verjaardag altijd op de dag zelf?
Nee en ja. Thuis met gezin wel, maar niet om mensen uit te nodigen. Dat is toch makkelijker in het weekend. Hoewel ik het ook wel eens op een mooie doordeweekse avond heb gevierd, in elk geval in mijn herinnering. Omdat het kon en mooi weer was denk ik.
Hoe vier jij je verjaardag en heb je tradities?
Nee, geen tradities, en ik vier mijn verjaardag eigenlijk altijd klein.
Vier je je verjaardag anders sinds je mama ben?
Ja, want ik vier mijn verjaardag nu niet meer alleen. A is precies 2 weken later jarig, en om praktische redenen, iets met vakanties en zomer enzo, vieren we het gewoon voor een groot deel samen.
Wie nodig je uit voor je verjaardag?
Eigenlijk alleen directe familie en soms als ik zin heb, ook mijn beste vriendin en nog een aantal goede vrienden. Maar vaak valt mijn verjaardag in de drukke afrondende periode van het schooljaar en het op vakantie gaan van mensen. Dus wel prima om het dan lekker klein te houden.Hiep Hiep Hoera!
Heb jij weleens iets gevraagd maar nooit gekregen?
Dat zal vroeger ongetwijfeld gebeurt zijn, maar ik kan me nu echt even niets bedenken.
Wat is het mooiste cadeau dat je ooit hebt gehad voor je verjaardag?
Poeh, geen idee eigenlijk, de mooiste cadeaus die ik heb gekregen, waren in elk geval nooit voor mijn verjaardag. Maar om een andere reden, of zomaar.
Wat zou jouw ultieme verjaardagscadeau zijn?
Een stralend mooie zomerse dag, maar aangezien de dag al begonnen is, zodra dit online komt, hoop ik maar dat die wens uitkomt.
Wat staat er op je wensenlijst?
Heel weinig. Volgens mij is mijn leven wel compleet. En heb ik op dit moment niet heel veel wensen.
Krijg je veel kaartjes/smsjes/telefoontjes op je verjaardag?
Vroeger wel, tegenwoordig is het vooral veel berichtjes via Facebook. Zo handig, dat Facebook je vertelt wie er jarig zijn.
Wat is je lievelingstaart en maak je hem zelf?
Slagroomtaart met aardbeien. Mijn moeder maakte die vroeger ook altijd. Vorig jaar maakte ik hem samen met A voor onze gezamenlijke verjaardag. En dit jaar, hmm op het moment van schrijven, moet ik je eerlijk zeggen, dat ik er nog over na moeten denken. En ja dat is wat kort dag…
Als je werkt trakteer je dan op je werk?
Ja dat deed ik altijd. Soms samen met anderen die op dezelfde dag jarig waren. 1x hebben we een echte borrel georganiseerd met een aantal mensen die allemaal rond dezelfde datum jarig zijn. Dat was wel de beste traktatie ooit!
Wat serveer je tijdens het feestje?
Thee, koffie, taart. Of een borrel met een hapje. Kan kaas en worst zijn met komkommer en snoeptomaatjes, of een toastje. Lekker makkelijk dus.
Wat is je favoriete hapje en maak je hem zelf?
Ik heb geen favoriet hapje voor een verjaardag. Een stukje komkommer, tomaat of een toastje, maakt mij allemaal niet heel veel uit.
Blaas je nog kaarsjes uit?
Nee, die eer is tegenwoordig voor A. Wij vieren het samen, en dat scheelt precies 30 kaarsjes. Ik laat het blazen van die kaarsjes achter die 3 dus wel aan haar over.
Blijf je op tot 12 uur ’s nachts om je extra jarig te voelen?
Nee ik blijf er niet specifiek voor op. Maar ik ben regelmatig nog wel wakker rond die tijd, dus dan zal ik mezelf zeker feliciteren.

Voor nu, bedankt voor je felicitatie! Ik ga mezelf vandaag even lekker jarig voelen!

Saskia's wereld
Door

Saskia's wereld

op 03 Jul 2016

Gefeliciteerd!

Marijke
Door

Marijke

op 03 Jul 2016

Dank je wel!

Irene
Door

Irene

op 03 Jul 2016

Gefeliciteerd en een fijne dag!

Marijke
Door

Marijke

op 03 Jul 2016

Dank je wel!

Tamara TS
Door

Tamara TS

op 03 Jul 2016

Van harte gefeliciteerd en nog vele jaren!

Marijke
Door

Marijke

op 03 Jul 2016

Dank je wel!

Marguerita
Door

Marguerita

op 03 Jul 2016

Van harte!

Marijke
Door

Marijke

op 03 Jul 2016

Dank je wel!

Its my birthday tag- Marijke – Mama's met thee
Door

Its my birthday tag- Marijke – Mama's met thee

op 02 Jul 2017

[…] omdat Marijke bijna jarig is vult zij vandaag deze tag in. Leuk om ieder jaar in te vullen. Hier is die van vorig jaar. En dit is een bijzondere verjaardag, want ik word 40. Zo dat is vast gezegd. Nou ja eigenlijk […]

Reactie plaatsen