09 oktober 2015 
3 min. leestijd

Terugblik week #41

Hoi zus,

Wat gaan de weken toch enorm hard. Het is gewoon alweer week 41. Wij hadden weer een hele leuke week  die begon op vrijdag met de verjaardag van Q.

Eigenlijk is hij op maandag jarig maar dan hebben we geen tijd om het te vieren en het weekeinde zit ook vol. Dus vrijdagmiddag uit school hebben we zijn verjaardag gevierd. Samen met zijn vader had hij de dag ervoor een kwarktaart gebakken en hij was enorm trots op het eindresultaat. Natuurlijk wilde iedereen ook van zijn taart proeven dus mijn mannetje stond helemaal te glimmen.

Ook de gekregen cadeautjes waren een schot in de roos. Kijk maar naar dat glunderende gezicht, dat spreekt voor zich. Vanwege het tijdstip bleven de mensen ook gezellig een hapje mee eten. Niks ingewikkelds hoor, gewoon soep en een broodje. Om half negen vertrokken de laatste. Mijn mannetje was moe maar had zich uitstekend vermaakt. Bij het naar bed gaan verkondigde hij al dat hij niet zou uitslapen want hij wilde met zijn nieuwe aanwinsten spelen.

Nou was dat niet zo erg want A moest toch om 9:00 een wedstrijd badminton spelen. Dat heeft ze trouwens weer onwijs goed gedaan. Ze won haar enkel en dubbel. De rest van het team had het helaas wat zwaarder dus uiteindelijk verloren ze toch. Q was in de middag aan de beurt. Met zijn team zijn we ook nog erg bezig met regels, waar moet je staan, leren tellen, enz. De eerste wedstrijd kregen ze dan ook klop. Maar ze worden steeds beter. Q verloor zijn single maar nam wraak in de mix. Ook werd er door een van de andere mannen een single gewonnen. Verloren in totaal maar genoeg reden tot vreugde. A wilde vandaag graag koken. Ze maakte een recept uit een Angry-Birds kookboek. Het is een soort quiche maar dan gemaakt van noedels. Het zag er ook wel een beetje uit als een vogelnestje.

Zondag was een rustdag voor de kinderen. Manlief ging een dagje op de ambulance werken bij een evenement en ik zette mij aan de traktatie voor Q. Zoals jullie hebben kunnen lezen waren dat minions. Het was best een klus maar zowel ik als Q waren zeer blij met het resultaat. Ook kwam onze broer B met zijn vrouw en kids langs. Zij konden vrijdag niet komen vanwege hun werk. Neef T was heel blij want Q had zijn Thomas-treinen naar beneden gehaald. Ook kleine neef K mocht meedoen maar die vond de hond en het hondenspeelgoed veel leuker.

week 41

Maandag was het dan echt Q’s verjaardag. Hij is voor school stuitend door het huis gegaan. Gelukkig viel de traktatie enorm in de smaak. De klasgenootjes vonden hem lekker en leuk. In de avond hadden we Q’s lievelingseten, pizza.
Maandag was ook de dag dat A haar voet bezeerde met gym. Lopen deed ook zeer dus even geen dansen voor mevrouw.

Dinsdag ging het wel iets beter met haar voet maar is niet helemaal over. Niet buiten spelen en wederom niet dansen dan maar.

Woensdag heb ik samen met manlief de schuur opgeruimd. Dit was echt hard nodig want sinds Q een nieuwe grotere fiets heeft kregen we de fietsen met geen mogelijkheid meer uit de schuur. We hebben nu een heleboel opgeruimd, vooral veel oud hout dat bewaard was voor het geval dat en nu vocht had aangetrokken en krom was, en anders ingericht. Nu hebben we weer ruimte genoeg om tussen de fietsen door te lopen. Het was een rot klus maar ik ben erg blij met het resultaat. Ook bakte Q nog een taart samen met zijn vader. Q vindt het heerlijk om te bakken.

Ook hadden de kinderen weer badmintonles. Q ging lekker zijn gang. A ging wel mee maar omdat haar voet nog gevoelig was hielp ze mij bij het geven van de training. Slaat ze toch een shuttle zonder al te veel te lopen. Soms is je mama als juf wel leuk en handig.

Donderdag ben ik met manlief naar een inloopspreekuur in het ziekenhuis geweest over fibromyalgie. Dat is die chronische ziekte die ik heb en die ervoor zorgt dat ik elke dag spier en gewrichtspijnen heb. Dat was best leerzaam. Ik denk wel voor herhaling vatbaar. Natuurlijk gaat het er niet van over maar sommige tips zijn toch best nuttig. Vlak voor we weg moesten hadden we trouwens de politie nog aan de deur over de autoinbraak. Maar daar vertel ik later nog wel wat meer over.
Daarna ging manlief jammer genoeg ook weer naar zijn werk. Over twee weken komt hij weer terug.
Gelukkig gaat het met de voet van A weer beter dus ze gaat rustig aan ook weer beginnen met sporten.

Wij hadden dus een week van feest, lekker en gezond eten, minder gezond maar heel lekker snoepen, opruimingen en ook herfst in de vorm van walnoten en prachtige spinnenwebben.

Vind jij de tijd ook zo enorm hard gaan?

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 09 Oct 2015

Wauw die taart met Kitkats (?) en smarties vind ik briljant. Wat heb die leuk gemaakt zeg!

Hanneke
Door

Hanneke

op 09 Oct 2015

Dank je wel. Ja zijn idd kitkats aan de zijkant. Mierzoet door alle snoep maar heerlijk, hihi

Terugblik week #45 | Mama's met thee
Door

Terugblik week #45 | Mama's met thee

op 06 Nov 2015

[…] weken geleden was Q jarig, dat heb je natuurlijk al uitgebreid kunnen lezen in de terugblik van week 41. Maar een ding hadden we nog niet gedaan en dat was zijn kinderfeestje. Afgelopen vrijdag was het […]

Reactie plaatsen