19 januari 2018 
2 min. leestijd

Terugblik #1803

Het was weer een week met ups en downs. Zo hadden wij hier in huis te kampen met ziekte, heel veel schoolperikelen en daarnaast natuurlijk de “gewone” dingen zoals sporten.

Weekeinde

Voor het weekeinde begon was het al raak. Manlief was dinsdag naar zijn werk vertrokken maar eenmaal aan boord meteen geveld door de griep. Na twee dagen niet functioneren moest hij dus van boord. Er werd een vervanger geregeld en manlief kon vrijdagavond weer naar huis. Maar zo ziek als hij was, acht ik hem niet aan staat om te rijden. Dus ik ben samen met mijn schoonmoeder naar Den Helder gereden om manlief op te halen en veilig naar huis te brengen.

Ik was ondertussen ook niet meer 100% en zat met 38,0 Celsius achter het stuur.

Zaterdag was dan ook een echte prutdag. Manlief ziek op de bank en ik ben uiteindelijk in bed gaan liggen van ellende. Gelukkig ging het de volgende dag wel weer wat beter, met mij, en kon ik gewoon met Q naar zijn sportwedstrijd. Maar vooraf aan de wedstrijd, die in de middag was, hebben de kinderen pannenkoekjes gebakken. Toch leuk grotere kinderen.

En toen de sportwedstrijd en die was echt ver weg, vond ik. We moesten namelijk naar Schagen en dat is een klein uur rijden vanaf ons huis. En als je dan om 13:30 begint met de wedstrijd dan ben je pas om 17:30 klaar. En dan nog naar huis. Het is dat ik nog een kind thuis had zitten dat ook graag wilde eten anders was ik bij een MacD gestopt. Al met al vind ik dit soort dagen gewoon heeeeeeeel erg lang. De avond daarentegen was zo voorbij.

week terugblik 2018 week 3

Schoolweek

En zo was het weekeinde dus voorbij gevlogen en begonnen wij op maandag weer met een week school. Maar geen gewone week want A heeft haar eerste proefwerkweek en Q doet allemaal extra lessen op de middelbare school. Deze zijn om uit te dagen, te oriënteren maar ook vooral om alvast een beetje te wennen.

En dat begon maandag voor Q. Helaas was het vreselijk weer dus hij was helemaal verregend en ijskoud toen hij weer thuis kwam. Maar ja als middelbare scholier (to-be) zal je toch moeten fietsen. In elk geval was hij zeer enthousiast na zijn eerste les. Een leuke klas, aardige docenten en een leuke nieuwe uitdaging.

Hoe de proefwerkweek van A gaat verlopen dat kan ik nu nog voorspellen. Hij begint woensdag met twee proefwerken maar donderdag gaat ze op excursie naar Leiden en op vrijdag heeft ze een sportfit-test en geen proefwerken. De rest volgt dus pas begin volgende week. Zij is er in elk geval wel klaar voor.

Jaargesprek

Ook ik moest even heen en weer naar mijn werk. Ik had namelijk mijn jaargesprek. Ik kan het goed met mijn leidinggevende vinden dus ik vond het weer erg gezellig.

Jarig

En als jullie dit lezen op vrijdag dan is onze oudste dochter jarig. A is vandaag 13 jaar geworden. Dit vieren we pas later want manlief zou niet thuis zijn. Dat hij nog steeds ziek hier op de bank zit was niet ingecalculeerd. Dat haar broer er inmiddels ziek naast is gaan zitten overigens ook niet……

 

En dat was onze week weer in een notendop. Hoe was die van jullie?

Reactie plaatsen