16 februari 2018 
3 min. leestijd

Terugblik #1807

We zitten alweer halverwege februari. De tijd gaat ongemerkt voorbij maar ik ben er blij mee. Ik vind de winter gewoon een vermoeiend en vooral koud jaargetijde dat ik ook best wel over zou willen slaan. Gelukkig merken we de laatste tijd dat de dagen weer langer aan het worden zijn en de vogeltjes beginnen weer te fluiten. Hier was het een leuke en gezellige week met een aantal activiteiten.

Vrijdag

Op vrijdag had A een volleybaltoernooi. Wij hadden beloofd om even te komen kijken maar dat leek even op niets uit te lopen. Wij hebben namelijk een vriezer gekocht en die willen we op zolder plaatsen. De reden hiervoor is dat onze inbouwkoelkast een relatief kleine vriezer heeft en deze dus constant propvol zit ook ten gevolgen van de overvloedige oogst uit de moestuin. En een constant propvolle vriezer is onhandig. Dus hadden we een grote vriezer gekocht voor op zolder. 1.45 hoog en normaal qua breedte en diepte. Wij dachten dat dit wel naar boven kon maar dat was helaas niet zo. De vriezer kon de draai op de trap niet maken en uiteindelijk is de vriezer dus omgeruild voor een andere vriezer. Mijn ouders hadden namelijk een tafelmodelvriezer staan in de schuur en konden de grote vriezer hier ook wel kwijt en het tafelmodel kon wel bij ons naar de zolder. Al met al een heel gedoe dus en veel sjouwwerk. Maar alles staat weer. We konden nog net even gaan kijken bij A haar volleybaltoernooi van school. We hebben twee wedstrijdjes gekeken. Ze waren niet door naar de kwartfinales.

Weekeinde

Zaterdag hadden manlief en ik een uitje. De kinderen en de hond mochten bij opa en oma eten en bezochten gezellig het strand. Wij deden met vrienden een escaperoom. Met nog 4 minuten over op de klok kwamen we eruit. Daarna zijn we lekker uit eten gegaan bij een Grieks restaurant. Het was erg gezellig en zeker goed eten. Achteraf had ik nog een lekker kopje groene thee maar er was niet zo heel veel keuze in thee, helaas. Misschien ben ik een erg verwend nest geworden qua thee!

Zondag was een dag van niks doen. Q zijn wedstrijden zijn voorlopig afgelopen en A had ook niks staan. Een zeldzame vrije dag dus. Heerlijk genieten voor iedereen.

terugblik op de week

En weer naar school

Maandag  was de laatste dag van Q zijn science masterclass op de middelbare school. Hij heeft het heel leuk gevonden maar het is ook fijn dan het allemaal weer even normaal gaat worden nu.

Ondertussen ben ik voor mijn werk bezig met het opzetten van cursusdagen. Iets wat volledig nieuw is voor mij en ik weet nog niet goed wat er van mij wordt verwacht. Maar het is wel erg leuk om te doen en zeker ook leerzaam. Ook ben ik voor de basisschool hard aan het werk. Samen met andere groep 8 ouders proberen we de brugpieperdag te organiseren. Dit is best een hoop werk qua planning en materialen. Dus ook hier gaat een boel tijd inzitten. Maar het is zo een beetje het laatste dat ik voor Q en zijn klas moet doen dus het is goed.

Woensdag was een hele bijzondere dag, een om snel weer te vergeten. A haar laptop is kapot en natuurlijk staan daar allemaal gegevens op die ze nodig heeft. Zo heeft ze maandag een presentatie, en die stond qua tekst en powerpoint op de computer, maar ook haar aantekeningen voor Aardrijkskunde staan er op en die moet ze volgende week ook inleveren. Dat is dus een probleem aangezien de computer echt helemaal niks meer doet. En natuurlijk kan ze hem maandag pas ter reparatie aanbieden want toen wij nog even op woensdagochtend probeerde of we hem wel konden opstarten was dat ook het enige moment deze week dat ze hem nog in kon leveren. Toen ze om 12:30 naar de inleverbalie ging met de laptop was het al te laat. Helaas helaas. Dat betekende dus ook dat er snel snel snel een en ander opnieuw gemaakt moet gaan worden. En met een, toch al, druk programma geeft dat dus wel wat stress. Maar ze hoeft het niet alleen te doen wat mij betreft en ik help haar daarbij. Gelukkig hebben we nog een paar dagen en in het weekeinde hebben wij verder geen afspraken. Gaat dus helemaal goed komen. Toen ik naar bed wilde gaan kwam Q naar beneden. Helemaal in tranen en zeer duidelijk overstuur en met zijn telefoon in zijn handen. Ik dacht eerst nog dat zijn vriendinnetje het misschien had uitgemaakt maar het was iets anders. Hij had zijn telefoon stiekem mee naar boven genomen (en ja dat lukt dus want ik controleer dat niet elke avond) en hij was per ongeluk op een live-chat gekomen van een pornosite. Vraag mij niet hoe want dat weet ik niet hij kon dat ook niet duidelijk vertellen. En hij was in een gesprek gezet met ene Anne die maar 2,7 km bij hem vandaan woonde. En dat heeft hem vreselijk doen schrikken. Hij wilde daar niet zijn en ze woonde wel heel dichtbij en als ze wisten hoe ver het van hem naar haar was dan wisten ze dus ook waar hij zich bevond! Hij vond het zo eng dat het een hele tijd geduurd heeft tot hij weer in slaap durfde te vallen.

Dus kleine kinderen kleine zorgen, grote kinderen………

En hoe was jullie week?

 

 

 

Reactie plaatsen