09 juni 2017 
4 min. leestijd

Terugblik #1723

Hey Zus, daar zijn wij weer. Wat is het lekker dat zomerse weer. Hier geniet vooral ik ervan, samen met de hond, want de rest van het gezin is nagenoeg niet buiten te vinden. Maar het was ook weer een drukke week waarin er veel gebeurde.

Zo begin Q op de donderdag met het verkeersexamen, de praktijk dit keer. Vooraf hadden we al een keer geoefend en de route samen gefietst.  Het was gelukkig mooi weer en Q denkt dat het wel goed ging. Ondanks wat foutjes zoals vergeten de hand uit te steken is hij geslaagd. Heerlijk, nu mag hij gewoon blijven fietsen! Ook is Q bezig met de laatste CITO-toetsen van het leerlingvolgsysteem.

We kregen ook de uitslag van de stemming over nieuwe schooltijden. Volgend jaar gaat onze school over op een continurooster, de kinderen eten dan dus op school en zijn 45 minuten eerder uit in de middag. Q vind het jammer want hij eet liever thuis zijn boterhammetje in alle rust. Maar hij zal er aan moeten gaan wennen. Wel gaat de school nog goed kijken naar de invulling van de lunchpauze want veel ouders hadden behoorlijk wat kanttekeningen bij de indeling tijdens het proefdraaien. Jullie hebben dat ook kunnen lezen hier op het blog en ik ben dan ook benieuwd wat ze hier uit eindelijk mee gaan doen. Een andere kanttekening was het sanitair. Zoals wij als mama wel weten is het met kinderen vaak nodig om het toilet schoon te maken. Op school is dat niet anders en veel kinderen willen daarom op school liever niet naar het toilet gaan. Maar met een continurooster is dat natuurlijk geen optie meer. Ook hier word naar gekeken en hopelijk worden ze dus wat vaker schoon gemaakt tussendoor zodat de kinderen fris naar het toilet kunnen.

terugblik

Vrijdag was een relatief rustig dagje. De kinderen deden hun eigen dingen en ik ging even werken op de afdeling geriatrie. Om de volgende ochtend een dagdienst te draaien op onze algemene opname afdeling. Oef dat was wel even zwaar hoor, ik heb toch iets meer slaap nodig dan 5 uurtjes. Manlief en de kinderen werkten die dag in de moestuin, 2 uur lang, en brachten een bezoekje aan mijn schoonouders. Q had blijkbaar geen zin om te douchen dus die ging ongedouched en in zijn huispak. Ja hoor kan best, als mama er niet is.

Zondag mocht ik heerlijk uitslapen, de kindjes lieten de hond uit en vertrokken om 9:30. Nog geen vijf minuten later gaat de deurbel. Manlief dus naar de deur in de verwachting dat het de kinderen zijn die iets zijn vergeten. Nee, een achterbuurvrouw. Of ze even in de schuur mag kijken want ze is der kat kwijt ?. Wauw lekker tijdstip ook daarvoor.

Maar goed, geen kat in onze schuur maar wel twee wakker mensen op hun vrije zondag. Toen iedereen weer thuis was van het wandelen zijn we alle vier naar de moestuin vertrokken. Ja het is best een hoop werk zo een tuintje erbij. We zijn vier uur lang bezig geweest. Onkruid verwijderen, compostbak opzetten, nieuwe plantjes planten (pompoen, courgette, komkommer en zelfs augurk), stokken opzetten om de bonen te laten groeien, water geven en natuurlijk ook nog wat oogsten. We hadden rabarber (waarschijnlijk voor de laatste keer) en weer een heleboel aardbeien. Nadien even lekker bij de snackbar gestopt voor een ijsje. Ik liep er ook heel charmant bij met mijn rubber laarsjes en driekwart spijkerbroek ?. Maar het ijsje was lekker en wel verdiend.

Maandag was iedereen nog lekker vrij, lang leve Pinksteren. Behalve ik, ik draaide een dagdienst op de afdeling nefrologie. In de avond aten we lekker eend van de barbecue, alleen Q at kip want die houdt niet van eend, rare jongen.

En toen moesten we er dinsdag weer aan geloven. Kindjes weer gewoon naar school. Nou eigenlijk A want Q mocht eerst even naar het ziekenhuis. Niet schrikken hoor hij moest naar de dermatoloog. Hij heeft nogal wat moedervlekken en sommige jeuken soms. Waarschijnlijk komt dat gewoon door het groeien want ze zien er volkomen normaal uit. Toch vond de huisarts het beter om er ook regelmatig een dermatoloog naar de laten kijken. Dus daar begon Q zijn ochtendje mee. Het was alleen jammer dat de dokter niet kwam. Er was een groot dodelijk ongeluk gebeurd en de dokter stond in de file en dat duurde heeeeeeel lang. Q en papa hebben dus maar een nieuwe afspraak gemaakt. Over twee weken proberen we het nog een keer.

schoolfoto's

In de middag mocht Kruimel naar de dokter. Ook hij had niks ernstigs, hij moest even een prikje halen tegen de Ziekte van Weil. Er zijn wat nieuwe varianten van deze ziekte dus het is wel handig om hem goed beschermd te hebben.

In de avond was het hier een drukke boel. Er kwamen zes andere ouders van groep 8 die samen met manlief de brugpieperdag organiseren. Een dag voor groep 8 om op ludieke wijze kennis te maken met het leven als brugpieper. En tja daar moet natuurlijk wel het een en ander voor geregeld worden.

Woensdag zijn manlief en ik verder gegaan met de badkamer. Die heeft even op een laagpitje gestaan omdat we simpelweg geen tijd hadden. Nu zijn we weer een stapje verder gekomen. Ook kwamen de schoolfoto’s binnen en het is weer gelukt. Ze staan erop zoals ze zijn!

En hoe was jullie week?

Reactie plaatsen