12 mei 2017 
2 min. leestijd

Terugblik #1719

Hoi zus,

Onze afgelopen stond in het teken van vakantie. Wij hadden namelijk, in tegenstelling tot jullie, twee weken meivakantie. En die hebben we doorgebracht in Luxemburg met de caravan. Nee dat was niet echt heel warm maar wel heel gezellig, sportief en vooral heel ontspannend ondanks de inspanning.

Donderdag braken we de tent af want de voorspelling was erg wisselvallig en dan is een droge tent wel fijn. De laatste twee dagen was hierdoor onze leefruimte wat beperkter maar we vermaakte ons even goed prima. Wij vinden het heerlijk om de bossen in de trekken samen met de kinderen en de hond. We doen dan aan geocaching, een soort schattenjacht/speurtocht met behulp van gps. Superleuk om te doen en lekker buiten. Daar hebben we ons vrijdag dan ook prima mee vermaakt.

Zaterdag was het dan toch echt tijd om de caravan weer aan de auto te haken en naar huis te rijden. Want maandag moeten de kindjes weer naar school. Q is altijd heel emotioneel als we wegrijden van de vakantieplek. Vervelend voor hem maar eigenlijk ook wel schattig. En het betekent dat hij een fijne vakantie heeft gehad. Toen we na de rit thuis kwamen hebben we lekker een pizza besteld.

Zondag was wassen en opruimen, en nog wat meer wassen en opruimen. Maar we zijn een goed team als gezin dus in de middag was alles klaar en kon de caravan terug naar de stalling tot aan de zomervakantie. Ik heb er nu al zin!

terugblik

En dan maandag ga ik werken en de kinderen naar school. Ineens is alles weer gewoon en van de vakantie merken we nog maar weinig. Dat is altijd erg jammer. Voor A is nu het allerlaatste stukje aangebroken, toch wel gek. Q kijkt weer tegen de cito-toetsen aan van het leerlingvolgsysteem en zo gaan we dus gewoon verder.

Woensdag hadden we een feestje! A was in januari al jarig maar ze wilde iets sportiefs buiten doen en dat is in januari niet zo handig. Het feestje werd dus uitgesteld tot afgelopen woensdag. 10 kinderen gingen er maar liefs mee maar het was enorm gezellig en leuk. Het weer werkte ook nog eens goed mee. Hoewel het in de ochtend veel te wensen over liet trok het helemaal open in de middag en kregen we het zelfs warm, nou diegene die niet nat waren dan. De natte kinderen hadden het wel een beetje koud aan het einde. Na afloop nog gegeten met de hele groep, wij in de keuken en de kinderen in de woonkamer. En dan merk je toch dat ze allemaal echt groot geworden zijn.

Vanwege de privacy van de kinderen heb ik geen foto’s van het feestje bijgevoegd.

Donderdag vertrok manlief weer naar het werk. Dus ik heb twee weken om het huis weer op orde te maken na de vakantie ;).

En hoe gaat het bij jullie?

Reactie plaatsen