31 maart 2017 
3 min. leestijd

Terugblik #1713

Zo daar zijn we weer met een weekoverzicht. Dit keer was het weer de beurt aan Hanneke. De week begon in betrekkelijke rust. De kinderen draaide proef met een continurooster dus de ochtend was iets hectischer met brood en drinken wat ook mee moest. Maar daarna was het eigenlijk ongekend rustig. De kinderen vonden het niet zo leuk, ze eten liever thuis. Binnenkort hebben we nog een proefweek maar dan met het 5-gelijke dagen model. Ik ben benieuwd wat ze daar van vinden.

Zaterdag hadden we een hele gezellige en sportieve dag. A had generale repetitie voor haar dansshow op zaterdag. Daar is ze een hele middag zoet mee. Ze vertelde ook dat ze soms behoorlijk moet haasten met omkleden en dat er 1 keer zelfs geen dans tussen zit maar ze eigenlijk meteen door moet. Tja dat krijg je als je zoveel danslessen volgt.

Ondertussen hadden we een vriend over de vloer met wie manlief bijna tegelijk jarig is. Ze hadden besloten niks aan hun verjaardagen te doen maar samen te gaan koken voor de beide gezinnen. En ik moet zeggen dat het echt heerlijk was. Ze hadden gekozen voor Italiaans comlpeet met pasta, antipasta en tiramisu. Allemaal zelf gemaakt. Alleen de vis wilde maar niet gaar worden in de oven, dat duurde heel erg lang.

Zondag was ik gaan werken. A had een danswedstrijd en oma zou met haar mee gaan. Dat leverde A wel wat problemen en stress op want wie ging dan haar haren in de hoge staart doen? Zelf kon ze het niet, papa zag ze het ook niet doen en aan oma’s handigheid met haren werd ernstig getwijfeld. Papa vond het maar onzin want hij had op het internet gezien dat je een staart kon maken met de stofzuiger als hulpmiddel. Heel vreemd maar dat vond A dus absoluut geen goed idee. Als alternatief had ik maar gezegd dat ze bij echte nood nog bij het ziekenhuis kon langskomen. Maar gelukkig was dat niet nodig, papa kon het goed genoeg. Wel liet mevrouw dat even checken in de team-groepsapp.

In de avond hadden we lekker lasagne. Nou lekker? Nee het was eigenlijk niet lekker want hij was niet gaar. Gisteren de vis en vandaag de lasagne, hmmm blijkbaar is de oven stuk. Nou is dat niet heel gek nar 16 jaar trouwe dienst. Meteen dus maar een nieuwe besteld want we gebruiken de oven best vaak.

Maandag begon manlief met een grote klus. De douche was op en moest al een tijdje vervangen worden. Dus werd er maandag gesloopt en heel voorzichtig zelfs begonnen met weer opbouwen. Maar ja dat is natuurlijk niet in 1 dag te doen. Dus dinsdag moet hij er verder mee.

Ook kwam maandag de oven aan. Het verwijderen van de oude inbouwoven was vrij gemakkelijk maar toen we de nieuwe open maakte bleek dat ovens tegenwoordig zonder stekker worden geleverd. Ja wel met stroomdraden met niet met een stekker eraan. Dat is vast makkelijk bij inbouwovens maar hoe krijg ik hem nu dan in het stopcontact?

terugblik

Ik heb niet even een stekker liggen maar gelukkig pa wel. Na even zoeken kwam hij met drie stekkers op de proppen en daarvan hebben we er een dus aan de nieuwe oven gezet nadat we hem geplaatst hadden. En hij blinkt ons weer tegemoet. Hopelijk is rauwe vis en rauwe lasagne nu weer heel lang verleden tijd.

Woensdag was druk druk druk. Ik ben eerst heel vroeg de hond gaan uit laten wat Q moest naar de fysiotherapeut. De pijn in zijn achillespezen komt omdat ze te kort zijn, als gevolg van groeien, en daar wordt hij nu voor behandeld. Maar hij moest daar al om 8:00 zijn, lekker voor school, want op school vierde de juf vandaag haar verjaardag en dat deed ze bij Jumpskills. Echt te vet gaaf dus maar om 8:40 zouden we vertrekken. Ja dan wil je als Q zijnde natuurlijk wel mee kunnen.

In de middag was de woensdag gelukkig weer gewoon een woensdag met sport enzo.

Donderdag waren wij helaas nog steeds niet klaar met de douche want ergens blijft er iets lekken. En zie dat maar te vinden dan. Kit erop, lek, kit er weer af, kit opnieuw erop, erg naar. Maar ooit wordt het droog!

Hoe was jullie week?

Reactie plaatsen