11 september 2015 
3 min. leestijd

Terugblik #37

Hey Zus,

Wat vond ik het leuk om je brief te lezen en wat heb ik genoten van alle apenstreken van mijn kleine neef. Ik vond A ook superstoer met haar oorbellen!

Wij hadden een hele aparte week die mij heeft doen beseffen dat ik wel erg op mijn luxe ben gesteld.
Het begon twee dagen voor manlief weer aan het werk moest op zijn booreiland. A ging om 7:00 douchen, het regende heel hard en ineens kwam er een ijselijke gil uit de badkamer. “Mama!” Gelukkig stond papa heel snel naast zijn bed.
We dachten dat we misschien lekkage hadden en dat er daarom zo hard geroepen werd. Maar nee het was gelukkig minder erg. Er was geen warm water. Een kort onderzoek van manlief leverde op dat de ketel helemaal dood was. Dus werd er meteen gebeld want we hebben een servicecontract. Helaas duurde het bijna twee dagen voordat het eindelijk gemaakt was. Ik ben dus met de kinderen bij opa en oma gaan douchen. Ben je toch blij dat die niet zo ver weg wonen!
Vlak voor manlief aan het werk moest was de ketel gelukkig weer operationeel.

Maar je weet het komt altijd in drieën. Deel twee bleek de vaatwasser te zijn. Hij blijft maar afpompen ook zit er geen water meer in, aan wassen komt hij dus niet meer toe. Manlief kan het waarschijnlijk snel en makkelijk repareren maar die is dus net voor twee weken van huis.
Positief bekeken ik heb wel heet water om op de hand af te wassen.
En ja hoor het derde defect liet niet lang op zich wachten. De inlaat van de autoventilator is verstopt met blaadjes en als het regent slaat de ventilator uit zelfbescherming uit. Ook een kleinigheidje wat makkelijk te verhelpen is ware het niet dat………
Ik ben best geëmancipeerd enzo maar ik kan toch echt niet in mijn eentje auto’s en vaatwassers uit elkaar halen. Zou jij dat wel doen?

Natuurlijk waren er ook leuke dingen.
Zo kwamen onze kleine neven T en K bij ons eten. A vond het heerlijk om voor de zes maanden oude K te zorgen. Ze had het erg druk met hem. Ondertussen heeft T van drie natuurlijk ook zijn dingen nodig en daar hield Q zich mee bezig. Hij vond een broek uittrekken al een hele uitdaging terwijl T geweldig meehielp. Hem op de wc krijgen was te lastig of misschien is Q gewoon niet groot genoeg daarvoor.
weekoverzicht37

Samen met A heb ik nieuwe sportschoenen gekocht. Ze is pas 10 maar maat 39 was echt te klein geworden. We zijn nu dus over op maat 40. Echt grote voeten! Ik hoop voor haar dat ze qua voeten een beetje is uitgeroeid nu want mijn schoenen past ze al niet meer.
Ook had A weer een dansoptreden van wel liefst zes dansnummers. Wat straalt ze toch als ze dansen mag samen met haar vriendinnen.

Het is al een hele lap tekst geworden en dit is pas het weekeinde geweest.
Op maandag hadden we informatieavond op de school van de kinderen. Je weet dat ze bij elkaar in de klas zitten (A in 7 en Q in 6) dus ik had dit jaar een makkie en hoefde mijzelf niet op te splitsen. En de inhoud van de avond was een beetje hetzelfde als voorgaande jaren. Ik ben in elk geval weer goed op de hoogte.

Woensdag is hier badmintondag. De kinderen doen elke keer weer goed hun best en gaan steeds een beetje vooruit. Ze hadden allebei een nieuw racket gekregen dus het was wel even wennen voor ze. Ze hadden ook de shuttleruntest, piepjestest, en scoorde heel hoog! A een 7,5 en Q een 8,5. Ik haalde dat als kind volgens mij niet. Weet jij dat nog? En had jij er ook zo een hekel aan?

Met A ben ik nog bij de orthodontist geweest op donderdag. Ze moet slotjes gaan krijgen maar omdat ze alleen nog maar melkkiezen heeft kan dat niet. Nu staat het proces dus even stil tot ze genoeg kiezen heeft gewisseld. A vond het geweldig nieuws dat ze slotjes moet, sinds haar tante een slotjesbeugel heeft gehad is ze enorm gefascineerd door die glimmers op de tanden.

Nog een weekje en dan komt manlief weer thuis. Gaan we maar eens kijken of alle reparaties snel plaats kunnen vinden. Hopelijk kan ik dat de volgende keer melden want weet je……….

Ik vind afwassen echt niet leuk zonder mijn broer en zus want er is niemand om mee te zingen!
En hoe was jullie week?

Huisvlijt
Door

Huisvlijt

op 11 Sep 2015

Wat een gezellige post! Vervelend van de vaatwasser!

marjon1911
Door

marjon1911

op 15 Sep 2015

Oei de ketel, vaatwasser wat een pech.... Je dochter heeft idd al grote voeten voor een 10 jarige meid.

Terugblik #38 | Mama's met thee
Door

Terugblik #38 | Mama's met thee

op 18 Sep 2015

[…] bah, dat was wel veel pech hebben voor jou vorige week. Ook al is de afwasmachine eigenlijk een luxe, ik zou hem toch ook echt niet willen missen. […]

Reactie plaatsen