07 juli 2017 
3 min. leestijd

Terugblik #1727

Hoi Zus, wat was het een leuke vorige week. Onze week kan daar zeker niet tegen op. Maar we hadden wel weer een heleboel te doen.

Bezig met volgend jaar

Vrijdag had A haar eerste echte middag op de middelbare school. Kennismaken met de klas en zo. En ze kwam erg enthousiast, wel wat laat maar toch, thuis. Ik maak mij dan ook geen zorgen voor het komende jaar. Ook Q was ook ineens bezig met het komende jaar want hij kreeg te horen wie zijn juf gaat worden. Aangezien wij helaas een school zijn met alleen juffen was het niet moeilijk te raden dat het inderdaad een juf werd maar wie wisten we nog niet. Quinn vind het erg jammer dat hij zijn huidige juf niet nog een jaartje krijgt maar ik denk dat hij het erg naar zijn zin zal hebben met de nieuwe juf.

Slapen bij de juf thuis

Zaterdag was een beetje een gekke dag. A moest gewoon dansen maar eerder dan normaal. Daarna pikte ze haar vriendin thuis op en kwamen ze samen naar ons toe. Hier hebben we eerst een lunch gegeten en daarna zijn de meiden even gaan spelen. Niet al te lang want om drie uur moesten ze op school zijn. Misschien denk je nu, het was toch zaterdag? Ja dat klopt! Maar ze mogen bij de juf thuis slapen. En niet alleen deze twee meiden, nee de juf neemt alle 12 de kinderen uit haar groep 8 mee. Ik vind de juf heel dapper!

Maar goed bepakt en bezakt stonden ze dus om 15:00 klaar samen met hun klasgenootjes. Ze hadden er enorm zin in en vertrokken dus gezamelijk met de fiets naar het huis van de juf. Nu moet je weten dat de juf ongeveer 14 kilometr verderop woont dus het was een aardig eindje fietsen. Ze hadden een gezellig programma gepland. Een graffitiworkshop, tapas maken bij de juf thuis, films kijken en daarna “slapen”. Of er van dat laatste ook veel terecht is gekomen betwijfel ik een beetje.

Terwil A dus op de fiets zat zijn manlief, Q en ik naar mijn schoonouders geweest. Daar hebben we meegegeten en dat was erg gezellig.

Verlaat Vaderdag

Zondag kwam A weer om 10:45 aan bij school. Ze zag er niet heel moe uit en ze had ook wel echt wat geslapen zei ze. Ze was erg enthousiast over alles.  Deze zondag vierde wij ook Vaderdag. Manlief was aan het werk toen het Vaderdag was dus is het hier een beetje uitgesteld. Aangezien dit de eerste mogelijke zondag was word het nu gevierd. Samen met A en Q ben ik boodschappen gaan doen voor het avondeten. De kinderen koken en ze hebben van alles en nog wat bedacht. Vooraf hadden we stokbrood met tapenade. Terwijl wij dit aten stonden in de oven de gevulde champignons en de Spaanse hamburgers te bakken. Dit werd geserveerd met een vrolijke pastasalade met rucola. En een lekker vrolijk gebakje was het toetje. Natuurlijk werden de op school gemaakte Vaderdag-cadeautjes ook gegeven.

terugblik

Maandag was het weer gewoon “back to school”, zo als elke maandag. Wel kregen we A der graffitischilderij mee. Hij is hartstikke leuk maar iets kleiner was wel wat praktischer geweest. En na de maandag volgde de dinsdag. Ondanks dat manlief niet een week thuis was ging hij alweer aan het werk. En dat heeft alles te maken met de eindmusical van groep 8. Hij heeft wat kunnen ruilen om daarbij aanwezig te kunnen zijn. Helaas is het dan dus wel zo dat je na een week al weer dag moet zeggen. En een week is echt veel te kort voor alle partijen. Gelukkig is hij dan ook wel maar een week weg nu.

graffitti

Allerlaatste kinderfeestje

Woensdag had A haar allerlaatste kinderfeestje, van een vriendin. Toch wel een beetje jammer. Met Q zou ik nieuwe seabands gaan kopen want de oude waren toch echt te krap geworden maar hij kreeg een beter aanbod. Hij mocht met een vriendje mee naar de zwemplas en dat was, heel gek, leuker dan winkelen met zijn moeder. de seabands moeten dus even wachten maar niet te lang want voor de vakantie heeft hij ze nodig.

Ook was ik al vast bezig voor de bonte avond van Q’s kamp, begin volgend schooljaar. De jongens gaan een grappig liedje doen met bananen en dus moet er ook grappige kleding komen. Ik kocht goedkoper witte t-shirts om te versieren. Het eindresultaat volgt in een volgend blog. Helaas was mijn nacht een beetje kort. Ik lag net te slapen toen de hond mij riep. Hij slaapt altijd in de bench en hij blafte. Dat doet hij alleen als er een probleem is dus ik kleding aan geschoten en de hond bevrijd. Even naar buiten geweest waar hij plaste. Terug binnen geconcludeerd dat de arme schat had gespuugd. Dit midden in de nacht dus op staan ruimen en zijn bench verschoond. Dit kon ik een uur later nog een keer herhalen. Gelukkig bleef het bij twee keer. De arme schat keek zo zielig toen ik hem voor de tweede keer weer naar bed bracht.

Zo en dat was hier de week weer. Hoe was jullie week?

Reactie plaatsen