21 juli 2017 
3 min. leestijd

Terugblik #1729

Woohoo, de laatste schoolweek! En als je in groep 8 zit is die week natuurlijk extra bijzonder! Maar ook voor alle andere in het gezin was het een ren je rot week. Lees je mee?

Donderdag begon A met de generale repetitie van de musical. En bij een musical hoort ook schmink of grime of make-up, hoe je het maar noemen wil. En ik doe dan dus geen sportdag maar decorbouwen of 35 leerlingen in de make-up zetten, tuurlijk geen probleem. Samen met een andere moeder waren we een half uur bezig. Wat wil Jantje, wat wil Anna? Ik vind dit niet mooi, kan het feller, minder fel. Meer glitters, meer poeder en noem maar op.

Maar na een tijdje was iedereen dan toch tevreden en konden ze het podium op.

A kreeg helaas wederom last van der knie dus nu de huisarts maar eens ingeschakeld. Vrijdagochtend kon ze terecht. Even snel want ze moest ook in de ochtend de musical spelen voor de bovenbouw van school. Dus terwijl A en manlief bij de dokter waren stond ik op school haar klasgenoten alvast te poederen en op te maken. De huisarts dacht aan een geirriteerde pees bij der knie dus ze kreeg een doorverwijzing naar de fysio. We waren net klaar met Q dus we konden best wel weer!

In de middag moest manlief zijn ID-kaart verlengen en ik ging mee. Daarna hebben we even gewinkeld. Voor de juf van de kids moest ik nog een cadeautje halen en ik denk dat ze heel blij is met het ritualspakket. Ook vonden we nog wat schoolspulletjes voor A zoals een rekenmachine.

Zaterdag was weer een gewone zaterdag! Eerst ging A dansen en waren manlief en ik nog even op de moestuin. Sperziebonen plukken en courgettes oogsten. De sperziebonen gaan we wecken. Ja ouderwets. Maar mijn vriezer ligt inmiddels helemaal vol, we hebben een weckketel en potjes dus we gaan eigen gemaakte potgroente maken. Ik ben erg benieuwd.

terugblik

In de middag hadden we een feestje, ja van jouw verjaardag Marijke en die van je dochter A. Ook jij hebt nu een echte tiener in huis. Het was supergezellig. De kids mochten lekker zwemmen en wij bleven daardoor wat lang plakken en aten uiteindelijk mee. Ik denk wel dat T erg moe was want die vroeg steeds aan mij of we niet al weg gingen. Ook kreeg een een scala aan natte zoenen van hem. Hij werd ook een beetje geplaagd door zijn oom R, iets met verdwijnende en verschijnende M&M’s.

Zondag kon iedereen hier weer een beetje bijkomen. Ik ging aan de slag in het ziekenhuis en de manlief en de kinderen bezochten opa en oma. A kreeg nog een leuk jurkje voor haar eindfeest op dinsdag.

Maandag moest A de musical twee keer opvoeren. In de ochtend voor de onderbouw en in de middag voor de opa’s en oma’s. Dat was dus voor mij ook twee keer schminken. Sommige kinderen willen niet als clown erbij blijven lopen de hele dag dus die doen we elke keer weer helemaal opnieuw. De meeste meiden niet overigens, die lopen gewoon met make-up de hele dag. A was ook vooraf nog even snel bij de fysio geweest. Ze heeft oefeningen gekregen en moet een beetje rustig aan doen. Gelukkig is dit de laatste week van dansen dus dat komt wel goed.

Dinsdag was een hele rare dag. A had in de ochtend de musicalliedjes voor de kleuters en in de avond deden ze de musical nog een laatste keer voor alle ouders. Dus ik mocht wederom twee keer alle kids schminken. En dat was natuurlijk enorm gezellig maar ik moet zeggen dat de atmosfeer toch enigszins gespannen was. De kinderen stuiterde al snel door de school heen en waren allemaal een beetje zenuwachtig. Ik werd het ook een beetje. Gelukkig ging de musical heel goed en we waren heel trots op onze A, boerin Rina.

Daarna was er nog een spetterend eindfeest met disco, dansen en lekkere hapjes. De kinderen waren binnen lekker bezig terwijl de meeste ouders naar buiten waren gevlucht. Nee niet vanwege de muziek maar omdat het zo onwijs warm was in de school. En dan is het toch echt op. 22:30, tijd om naar huis te gaan.

De volgende dag mocht A gelukkig lekker even uitslapen. Om 9:30 werd ze op school verwacht. Ze kreeg haar rapport mee en toen zat de basisschooltijd erop. De verwachten tranen bleven uit. Heel groep 8 sprak af bij de plas om nog met elkaar te gaan zwemmen.

Vanwege de privacy van de andere kinderen heb ik hier geen foto’s van om te laten zien.

Q mocht deze dag even kennismaken met de nieuwe juf. Het was enorm saai volgens Q maar de juf was best wel lief.

Donderdag Was ook voor Q de laatste dag. Veel werd er niet meer gedaan dus er mochten spelletjes mee genomen worden.

Dus ik kan vanaf vandaag zeggen: Yeah wij hebben ook eindelijk vakantie!!!!!!

Fijne vakantie allemaal en tot over een paar weken.

Reactie plaatsen