Priveleven
Hanneke Koper-de Leur
Priveleven
09/15/2017
3 min
0

Terugblik #1737

09/15/2017
3 min
0

Hoi Zus,

Wat is het ineens snel herfst geworden! Dikke vette spinnen, storm, regen en ook nog koud (nou vooruit, minder warm). En dat terwijl mijn kinderen deze week op kamp gaan. Maar dat komt later. Eerst wil ik je nog wat anders vertellen.Vrijdag was het wel erg slecht weer hier, bij jullie waarschijnlijk ook. De ene hoosbui volgde op de andere. Ik had mij voorgenomen om A gewoon door weer en wind te laten fietsen zoals wij vroeger ook moesten. Ik kan mij in elk geval geen dag herinneren dat ik gebracht ben naar school behalve de korte periode dat ik op krukken liep.

Maar goed ik dwaal af. Vrijdag dus, ik was aan het werk en het was enorm slecht weer. En A moest dus naar school, op de fiets. Maar manlief vond dat toch wel erg zielig en besloot dat ze met de auto mocht. Andere kinderen waren wel gewoon op de fiets en die waren pas weer droog toen ze naar huis terug moesten. Ik snap het wel, zo op de tweede dag van je schoolperiode, maar toch vind ik dat ze ook had kunnen gaan fietsen. We hebben niet voor niets een regenjas gekocht toch?

Ook trof ik ineens allemaal selfies aan op mijn tablet. A had een vlaag van verliefdheid op Kruimeltje en haar eigen telefoon was niet direct pakbaar. Dus vond ik een hele serie selfies met hond tussen mijn foto’s. Ze zijn wel leuk ;).

terugblik

Zaterdag heb ik met Q zijn tas ingepakt. Hij gaat maandag op kamp. Ik zat met het lijstje op schoot en hij verzamelde de spullen. Ook een handdoek om te douchen. Ik mopper nog een beetje want de handdoek die hij komt brengen is een beetje uit gevouwen. Dus mijn opmerking was iets in de richting van “Toch knap dat alles meteen uitvouwt als jij er naar kijkt!” De volgende ochtend sta ik onder de douche om naar mijn werk te gaan en tot mijn stomme verbazing hangt er geen handdoek meer van Q op het rek. Heeft de koekenbakker zijn gebruikte handdoek in de koffer gestopt in plaats van een schone uit de kast! Die hebben we dus maar even omgeruild voor een wel schone handdoek.

A had zondag een dansevenement. Ze help als hulpjuf op de dansschool en alle hulpjuffen waren gevraagd om te assisteren bij een kinderdisco. Om de kinderen te enthousiasmeren en met ze te dansen. A vindt zulke dingen er leuk om te doen. “s Avonds aten mijn schoonouders samen met ons chinees.

Maandag ging A weer gewoon naar school en Q mocht uit slapen. Hij gaat op kamp, een midweek, en ze verzamelen pas om 13:30. A ging vorig jaar nog op de fiets weg maar Q gaat decadent met de auto. Ze gaan dan ook half Nederland door. En de auto’s werden in eerste instantie betreurd want met fietsen was het pas echt kamp maar gezien het weer, het regende weer een keihard, was de auto toch wel heel erg prettig.

En toen hadden we tijdelijk een kind minder. Maar dat duurt niet lang gelukkig. Woensdag mag A ook op kamp met de brugklassen. En dan zijn we tijdelijk kinderloos!

terugblik kamp

A heeft heel wat meer spullen mee dan Q. Q kreeg het in een koffer en een klein tasje en A heeft een koffer, een rugtas en een hele grote tas. Maar dat komt vooral door de slaapzak. Ze moest een dikke slaapzak mee want er wordt door sommige in tenten geslapen. En we hebben een lekkere dikke nomad slaapzak dus……… En die slaapzak komt in zo een handig zakje. Heel handig voor opbergen en vervoeren. Maar daar krijgt A de slaapzak nooit meer in terug. Dus besloten we de slaapzak niet in te rollen maar dan is die dus wel heel groot en luchtig. Vandaar de grote tas. Hij weegt niks want er zit een slaapzak en kussen in maar in volume is het enorm.

En blijkbaar waren wij niet de enige want toen we A weg brachten zagen we veel kinderen met grote vuilniszakken en koffers slepen. Dat bleek ook voor de busmaatschappij een probleem want ze kregen de kinderen wel in de bussen maar de bagage niet. Dat leverde ongeveer een oponthoud van zo een 120 minuten op. Ja je leest het goed, 2 uur! Uiteindelijk bleven een aantal tassen en koffers op school en die worden op de een of andere manier na gebracht.

Ik hoop voor A dat de rest van het kamp soepeler verloopt.

En nu is het wachten tot het vrijdagmiddag is. Dan komen de beide kinderen weer lekker naar huis. Vast en zeker vol verhalen en belevenissen en doodmoe.

Wij voegen ondertussen de wc-vloer opnieuw en doen wat andere dingetjes.

En hoe was jullie week.

Reacties
Categorieën