14 september 2018 
1 min. leestijd

Terugblik #1837

We zijn weer terug. De vakantie is slechts nog een herinnering en de werkelijkheid van school, school en werken is ons weer opgedrongen.
Gelukkig vinden de kinderen school niet erg. Zelfs Q die net begonnen is is op de middelbare school straalt als je vraagt hoe het was. Alleen dat huiswerk, dat is is toch wel wat minder leuk. En al snel volgde na de eerste schooldag ook kamp. Hij had er zin in.

Hij kan het goed vinden met alle jongens in de klas en de meiden, tja die blijven meiden.

Ook A mocht dit jaar weer op kamp. 1 nachtje in een grote legertent. Gelukkig mocht zij donderdag op vrijdag en zijn de voorspellingen goed. Anderen hadden minder geluk en hadden vooral regen, regen en nog meer regen op de woensdag. Soms lacht het leven je toe.

Herfstige week

En het zal jullie ook niet ontgaan zijn het begint al een beetje herfstig te worden. Dus ik ging ook herfstig de week door en nam ik een paar mooie kleurige foto’s waar aan goed te zien is dat de herfst echt in opkomst is. De eerste gekleurde blaadjes, paddenstoelen en prachtig gekleurde luchten van een ondergaande zon om 20:15 tijdens het hond uitlaten. En als je goed oplet zie je dat de lantaarnpalen ook al aan zijn. En wat vind je van dit enorme zwanen gezin. Maar liefst 8 kinderen en allemaal gezond en in leven maakt een prachtige zwanenfile in de sloot. En dan heb ik het al druk met 2 kinderen. Petje af hoor papa en mama zwaan.

Ook de eerste kastanjes, hazelnootjes, beukennootjes en walnoten zijn gevonden.

En nu alweer op naar het weekeinde. De eerste sportwedstrijden, huiswerk inclusief knutselopdrachten, en dan een hele gewone week, met gewoon school en dat zal dan voorlopig even zo blijven. Eindelijk tijd om een mooi ritme te zoeken en hopelijk te vinden voor iedereen.

Volgende keer zal ik wat meer vertellen over onze weekindeling en hoe wij onze etenstijden per dag veranderen en aanpassen aan alle activiteiten van het gezin.

En hoe is jullie week geweest?

 

 

 

Reactie plaatsen