02 maart 2018 
3 min. leestijd

Terugblik #1809

Joepie het is vakantie! En voor Q begon die al op donderdag. De leraren hebben een studiedag op vrijdag dus hij heeft een dagje eerder vakantie. Hij begon dan ook met lekker uitslapen op vrijdag. Voor mij en A zat dat er niet in want A moest gewoon de laatste dag naar school. Inclusief een proefwerk, dus nog geen vakantiegevoel.

Winkelen

Toen A naar school was ben ik even lekker met onze woef naar buiten geweest. Ik vond het best wel een beetje koud maar het schijnt de komende tijd nog kouder te gaan worden. Veel mensen zijn nu dus ook driftig opzoek naar schaatsen. Q en ik gingen ook even winkelen maar niet voor schaatsen. Wij hebben de komende week drie verjaardagen van kinderen. En daar horen cadeautjes bij. En natuurlijk moeten die in een leuk papiertje verpakt worden. In elk geval had een van mijn neven te kennen gegeven dat roze papier met hartjes voor hem geen mooi papiertjes is. Gelukkig vonden we een zilveren met blauwe en zwarte driehoekjes. Leuk voor de kleine stoere mannen maar ook inzetbaar voor grotere mannen.

Q had ik nooit meegekregen om te winkelen als ik hem niet had omgekocht met iets lekkers. Wij hadden daarom lunch bij de HappyTosti. Een van de favoriete lunchplekken bij ons in het centrum. Q kan echt genieten van een tosti daar, lekker met veel salami. Ik had een lekkere tosti met geitenkaas, appel en honing. Iets wat ik thuis nooit heb want ik ben de enige persoon die geitenkaas lust, dubbel zo lekker dus.

lunchen bij HappyTosti

De rest van de dag vermaakte Q zich samen met zijn vriend, gamend en buitenspelend.

Verjaardagen

Het weekeinde stond vooral in het teken van verjaardagen. Zowel mijn neef T als de dochter van vrienden was jarig. En dus gingen wij langs met cadeautjes en kregen wij taart. Q heeft ons cadeautje aan neef T uitgelegd, een uur lang. Vooral de kleine man leek alle persoonlijke aandacht van zijn grote neef heerlijk te vinden. Na de taart en natuurlijk de thee hebben de kinderen even buiten gespeeld en konden wij even lekker bijkletsen.

terugblik op de week

Vakantie

En dan is het maandag echt vakantie maar zonder uitslapen. Ik moet een dag werken dus de kinderen zorgen voor de hond. Ze zijn niet helemaal alleen thuis want oma, die vlakbij woont, houdt een oogje in het zeil. Maar daar merken de kinderen niks van. Ze hebben samen een heerlijk gamen dag gehad en zijn zelfs extra buiten gaan spelen met de hond. Ze wilde in de ochtend niet te lang met hem wandelen want het was zo koud, dus bedachten ze dat ze dan beter twee keer konden gaan. Super gedaan hebben ze het.

Dinsdag mogen ze dan wel lekker uitslapen. Ik loop met de hond en ik vind het ook reuzekoud. De hond vermaakt zich echter prima. De rest van de dag is het voor mij boodschappen doen, opruimen en schoonmaken. De gewone dingen zeg maar. de kinderen doen lekker hun eigen ding. Al vinden ze het voor buitenspelen eigenlijk te koud toch gaat A er met een bal en de hond even lekker op uit. De hond vindt al die extra aandacht natuurlijk helemaal niet vervelend.

Woensdag worden we wakker met een dun laag sneeuw. Wie heeft da nu besteld? Ik wilde voorjaar maar het lijkt alleen maar meer en meer winter te worden. Gelukkig is er wel regelmatig een lekker zonnetje dus binnen achter de ramen voelt het als voorjaar. Het laagje sneeuw leverde wel mooie plaatjes op. De hond had het na het wandelen wel koud gekregen dus die kwam op schoot opwarmen. Heel gezellig maar hij is niet helemaal formaat schoothond.

terugblik op de week

Het past zeg maar net als ik hem een beetje stut met wat kussens.

Ook ben ik woensdag gestart met een taart. Een taart op verzoek. Iets wat ik iet vaak doe maar voor sommige mensen, lees familie, maak ik een uitzondering. En deze taart wordt voor kleine neef K. Hij wordt drie jaar en wil graag een speciale taart. En als liefhebbende tante ga je die uitdaging natuurlijk graag aan.

Donderdag hadden we nog een gezellig samen zijn met vrienden en toen was deze week alweer voorbij. Die vakantie weken lijken altijd vele malen sneller te gaan dan de andere weken. Gelukkig hebben we nog een weekeinde voor iedereen weer naar school moet.

Hoe is jullie week geweest? Hadden jullie ook vakantie?

 

Reactie plaatsen