08 januari 2016 
3 min. leestijd

Terugblik #1601

De eerste week van 2016 is alweer een feit.

De week begon 1 dag voor 2016 op oudjaar. Nicht A kwam logeren en dat betekent altijd weinig slapen. In de ochtend hadden we dus wat duffige kinderen , drie stuks. Niet heel verwonderlijk aangezien Q, A en A op een kamer sliepen.

In de ochtend hebben we lekker wat gerommeld, laatste boodschapjes gehaald en vooral rustig aan gedaan. Ze moeten het nieuwe jaar nog wel halen natuurlijk. In de middag zijn we even gaan schaatsen. Ik had gratis kaartjes gewonnen, vier stuks, dus die moesten wel opgemaakt worden. Q had bedacht dan zijn beste vriend dan ook wel mee kon maar die was bij opa en oma dus hij moest het met de meiden doen.

Na het schaatsen zijn we op tijd weer richting huis gegaan om oliebollen te bakken. Nou ja manlief bakte ze, ik heb ze voor geproefd! Natuurlijk ging nicht A ook weer naar huis maar niet nadat ze een reeks oliebollen had weg gewerkt. En mijn grote vriend T kreeg ook een heerlijk bol. Al ben ik bang dat hij door zijn grote neef Q de oliebollen voortaan “kip” noemt.

In de avond waren wij van plan om gezellig spelletjes te doen met de kinderen maar dit was iets te veel gevraagd. Niet omdat ze niet van spelletjes houden maar het humeur was niet zo best. Dan toch maar voor de tv, al vonden wij het lastig iets te vinden dat iedereen leuk vond. Uiteindelijk, bijna traditiegetrouw, bij “Ik hou van Holland” uitgekomen.

terugblik0116

Om een uur of elf de champagne alvast opengemaakt. Ja iets te vroeg maar anders krijgen wij hem echt niet op en dat is echt zonde. Toen het nieuwe jaar begon even lekker geknuffeld met manlief en de kinderen, zo vaak willen ze dat niet meer dus je moet de momenten gebruiken. Q wilde graag buiten bij het vuurwerk kijken maar A vind het doodeng spul. Ik stiekem ook dus ik bleef geheel vrijwillig bij haar en Kruimeltje, de hond, binnen.

Toen we om 1:30 naar bed gingen was het knallen nog niet afgelopen maar de lontjes bij de kinderen waren wel op, al beweerde Q van niet.

1-1-2016, dat gaat weer twee maanden wennen worden! Wij zijn in Zandvoort een gelukkig nieuwjaar gaan wensen. Elk jaar bedenk ik weer dat dit stom is want er wordt elk jaar een nieuwjaarsduik gehouden en het is dus enorm druk. We stonden dus in de file heen en in de file terug. Tussen de files door was het lekker ontspannen bij opa en oma. We hebben zelfs nog een wandelingetje gemaakt in het duin. We zagen prachtige herten. De kinderen waren hier best van onder de indruk, de hond niet zo.

De laatste zaterdag van de vakantie. We gaan wat leuks doen. Eerst gaan we het laatste kaartje voor de ijsbaan opmaken en daarna lekker naar de film. Q mocht kiezen en die koos The Good Dinosaur in 3D. Lekker een grote bak popcorn en wat te drinken en relaxen in de bios.

Zondag, echt de laatste vakantie dag. De Pyjamadag had nog niet plaats gevonden die de kinderen op hun vakantiewensenlijst hadden staan. Dus na het uitslapen zat iedereen, behalve ik want iemand moet de hond uitlaten en dat weiger ik in pyjama te doen en ik ga ook niet drie keer per dag omkleden, in de pyjama beneden. Een beetje spelletjes doen, beetje gamen, beetje snacken. En de kerstboom/spullen opruimen. Heerlijk als het huis weer gewoon is.

En dan begint de school weer. Man, wat is het donker als de wekker gaat. Gelukkig verliep het ochtend gebeuren soepel en was iedereen weer gewoon op tijd op school. Toch wel lekker weer in het normale ritme. Ook de sporten gaan weer verder. Dat is dan weer het nadeel. Weer rennen en vliegen en haasten om iedereen overal op tijd te krijgen.

Terwijl de kinderen op school zijn breng ik stukje bij beetje het huis weer op orde. Manlief legt ondertussen elektra aan in de schuur. De kabels waren er wel maar de boel had laatst kortsluiting gemaakt doordat al het plastic was vergaan. Kan blijkbaar niet zo goed tegen wisselende temperaturen. Nu is alles weer op orde en hebben we een automatisch licht bij de schuur en zelfs een stopcontact buiten zodat we de stroom niet tussen alle fietsen door hoeven laten lopen.

Woensdag was een beetje racen. Niet voor de kids maar vooral voor mij. Ik werkte overdag en daarna moesten de kids naar de badminton, en ik dus ook. Ook loopt hier de spanning voor de spreekbeurt van A hoog op. Ze kent het hoor en de powerpoint presentatie is tiptop maar toch is het elke keer weer spannend.

Donderdag was het dan zover. En het ging supergoed. Er waren wel veel vragen uit de klas maar niet omdat de spreekbeurt niet duidelijk was. Kinderen vroegen bijvoorbeeld hoeveel wedstrijden ze had gespeeld. Oja, het onderwerp was dus haar sport… Resultaat een 9, hartstikke trots op ons meisje.

En hoe was jullie week?

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 08 Jan 2016

Fijn dat de spreekbeurt goed ging! Het valt mij ook tegen hoe ontzettend donker het 's ochtends nog is. Terwijl de dagen toch alweer lengen!

Hanneke
Door

Hanneke

op 08 Jan 2016

Ik kan echt niet wachten tot de zon mij weer wakker maakt!

marjons
Door

marjons

op 08 Jan 2016

Leuk schaatskaartjes en bioscoop bezoekje. En natuurlijk heerlijk om weer even het huis op orde te brengen als iedereen naar school is.

Reactie plaatsen