05 januari 2018 
2 min. leestijd

Terugblik #1801

De eerste week van het nieuwe jaar is alweer bijna voorbij. De twee weken vakantie van de kinderen zijn voorbij gevlogen. Naast ons vaste ritueel van kamers opruimen en schoonmaken hebben we ook nog wat leuke momenten gedeeld.

Oud en nieuw

Met oudjaar hadden we gezellig allemaal hapjes op tafel. Wij hebben geen standaard kerstmenu als traditie maar wel de traditie van niet eten op oudjaar. Oké dat klopt niet helemaal natuurlijk want wij eten wel degelijk maar geen normaal avondeten. Rond een uur of vijf zetten we allemaal hapjes op tafel en daar eten we gedurende de avond van.

Ook bakt manlief standaard oliebollen op oudjaar dus ook die hebben we de hele dag onbeperkt binnen ons bereik. De opa’s en oma’s krijgen ook altijd een volle schaal met bollen mee. En de zelf gebakken oliebollen zijn nu eenmaal het lekkerst.

mama's met thee oliebollen op oudjaar

Omdat er weinig van onze gading op tv was hebben we een drietal films gekeken. Tegen 23:15 schakelde we nog even over naar Youp voor het laatste stukje en natuurlijk het aftellen. Met een glas champagne wenste we ons eigen gezinnetje een fijn nieuw jaar. Dat de rest van de avond minder leuk verliep hebben jullie gisteren al kunnen lezen.

Inmiddels zijn we allemaal weer een beetje gekomen daarvan gelukkig.

Logeren

A ging gezellig twee dagen logeren bij een vriend. Ja je leest het goed, bij een vriend. Niet haar vriendje maar een vriend maar wel een jongen dus. De appel valt niet ver van de boom want ik had altijd jongens onder mijn vrienden en manlief had altijd meiden onder zijn vrienden. Deze twee kunnen het heel goed met elkaar vinden en wij zijn van mening dat sekse een vriendschap niet in de weg hoeft te staan.

Thuis

Q bleef lekker thuis en benutten de extra tijd om te gamen maar ook om zijn werkstuk af te maken, dat miet 12 januari, na de vakantie dus, in ingeleverd worden.

Opruimen

Zoals ik eerder al zei is opruimen van de kamers een traditie in de vakantie. Maar dit keer moest ik met A meer opruimen. Al een tijdje gebruikt zij haar barbies niet meer en wij zien het ook net meer gebeuren dat ze deze ooit nog gaat gebruiken. Aangezien de barbies is een enorm huis wonen op mijn zolder werd het tijd om ze grondig op te ruimen.

Ze heeft heel veel besloten weg te doen maar ook wel om een en ander te bewaren. Van vier grote plastic opbergkratten en een hoop er naast zoals een camper zijn we terug gegaan naar slechts twee dozen. Hier zitten barbies, kleertjes, meubels en accessoires die ze graag wil bewaren in.

Het barbiehuis haalde we uit elkaar. We hadden het best willen verkopen maar het het is op de zolder gebouwd door mijn man en past simpel weg de trap niet af. We hadden dus geen andere optie dan het geheel uit elkaar te halen.

De komende dagen

Ook de komende dagen staan er nog een paar leuke dingen gepland. Zo gaan wij met ons gezin naar een escaperoom in Amsterdam en gaan wij (gezin van Hanneke en het gezin van Marijke) samen uit eten in Delft. Maar daar horen jullie vast meer over in de volgende terugblik.

Reactie plaatsen