06 januari 2017 
2 min. leestijd

Terugblik #1701

Wat is het toch heerlijk relaxt zo een vakantie. Onze eerste week van 2017 begon nog net in 2016, twee dagen om precies te zijn.

De 30ste deden we de laatste keer boodschappen en werkte ik nog een avonddienst.

Oudjaar is mijn minst favoriete dag van het hele jaar. Ik vind vuurwerk gewoon heel erg niet leuk en als ik eerlijk ben vind ik het spul simpel weg eng. Maar goed het mag dus ik heb het er mee te doen en mijn hond ook. Gelukkig verliep de dag redelijk rustig op wat jeugd na die al vanaf 10:00 knalletjes gooide. Onze Kruimel vond het allemaal wat minder, binnenshuis was het prima maar op een gegeven moment moet je als hond toch even naar buiten. Maar daar heeft hij wat op gevonden. Je doet heel snel wat moet en dan keer je om en ga je gauw weer naar binnen.

De avond was erg gezellig. Onze broer en schoonzus waren bij ons, samen met de neven. De neven zijn nog wel even gaan slapen maar dat kan ook bijna niet anders met 1 en 4 jaar. Mijn kinderen bleven op en we deden samen spelletjes en keken naar “Ik hou van Holland” op de tv.

Om 24:00 bleef het verwachte vuurwerk een beetje uit. De buren die al de hele dag afstaken kwamen niet eens naar buiten. Gelukkig was er wel wat te zien voor de kinderen. Rond 1:00 vertrok het bezoek en keken wij gevier nog even het vuurwerk in Londen. Een kleine traditie hier in het huis. Maar om 1:30 was het toch echt wel tijd voor een bed.

Nieuwsjaardag begon lekker rustig. Ik ben rond 9:00 met de hond gaan wandelen. En daarna heb ik gewacht tot de rest van het huishouden in beweging kwam. Nou ik kan je vertellen dat dat best even duurde. Pas na 12:00 kreeg ik de eerste tekenen van leven. Maar ach wat geeft het. Volkomen uitgerust hebben we gezellig een ontbijtje gegeten en daarna zijn we de opa’s en oma’s een Gelukkig Nieuwjaar gaan wensen.

Maandag zijn we naar de film geweest. We hadden de voorstelling van 10:30 en het was lekker rustig in de zaal. We keken naar “Fantastic Beast, and where to find them.” Zeker een aanrader voor de Harry Potter fans. Het is een leuke duik in de wonderlijke wereld die door Rowling is geschapen.

terugblik1701

In de middag niet zo veel meer gedaan behalve wat huishouden. Zowel manlief als ik zijn wat verkouden aan het worden, snotneuzen, kriebelhoest, hoofdpijn, verhoging, je kent het wel. Dus we deden lekker rustig aan.

Dinsdag gingen beide kids logeren. A is naar jullie en Q wilde dan graag bij opa en oma logeren. Prima. In de ochtend eerst de kinderen weg gebracht en daarna op een superromantisch tripje geweest met mijn man. Wat moet je anders tenslotte als je samen bent een hele dag? We deden eerst een knus autoritje en er zat zelfs een romantisch boottochtje bij. Daarna maakte we een rustieke wandelingen. Klinkt goed he? In het echt reden we in de Up, best knus dus, achter de navigatie aan die ons naar een pont bracht. Beetje onverwacht gingen we dus een stukje varen om uiteindelijk bij de Hornbach te eindigen op zoek naar een nieuwe douchecabine. Nu is de Hornbach best groot en dat was dus onze wandelingen. Romantisch he ?.

We hadden wel lekker eten. We hadden namelijk sushi besteld. Was zeer smakelijk kan ik zeggen.

Woensdag was voor ons nog een rustig dagje. Wat de kinderen allemaal deden? Dat weet jij misschien beter dan ik. In elk geval hadden wij ze voor het eten weer lekker thuis. Het huis is toch wel erg stil zonder ze. Gelukkig hebben ze allebij een hele gezellige tijd gehad, dat is het enige dat telt.

Zo en dan gaan wij nog even wat kamers opruimen en afstoffen en dan is de vakantie en deze week alweer voorbij.

Hoe was jullie week?

Katrien en de soezeberen
Door

Katrien en de soezeberen

op 06 Jan 2017

Ik hou ook van die dagen tussen Kerst en Nieuw omwille van de gezelligheid. Op oudejaarsavond zagen we vanuit de keuken vuurwerk van de nabijgelegen wijk. Heel mooi. Onze vorige poes kroop dan uren achter de vaatwas, de huidige staat gewoon mee te kijken. Met een hond is het inderdaad opletten hé.

Hanneke
Door

Hanneke

op 06 Jan 2017

Ja je moet toch naar buiten in de herrie daar is helaas geen ontkomen aan. Gelukkig is de rust wedergekeerd en is het maar 1 keer per jaar.

Marguerita
Door

Marguerita

op 06 Jan 2017

Ik doe heerlijk rustig aan, ook de meisjes genieten van het uitslapen

Reactie plaatsen