01 september 2017 
6 min. leestijd

Terugblik #1735

De vakantie is ook voor ons bijna voorbij. De laatste week is aangebroken en ik vind het best wel jammer. Ik wil eerlijk gezegd best nog vier weken, of meer, uitslapen en relaxen. Nog wat langer genieten van de zonneschijn en het niks moeten. Maar helaas het “echte” leven staat op de stoep. Maar voordat we die binnen laten kijken wij nog een keer terug en wel op onze vakantie. Wij vertrokken voor drie weken naar Frankrijk, vlakbij de plaats Bollène. Van hier uit konden we naar verschillende leuke plekjes en die deel ik vandaag graag met jullie.

Nimes

Oke dat was best een stukje rijden maar vanwege het erge warme weer en de airco in de auto was het voor sommige van ons ook even bijkomen.

Nadat we een parkeerplekje vonden zijn we het centrum in gewandeld. We vonden een leuk restaurantje met zicht op de romeinse arena. Nadat wij in februari het colloseum in rome bezocht is het toch wel bijzonder om te zien. Een kleinere uitvoering van hetzelfde gebouw in een andere plaats.

Na een lekkere maaltijd zijn we verder gaan wandelen en kwamen langs leuke pleintjes, kleine winkeltjes en vooral veel restaurantjes. Natuurlijk konden we een ijsje niet weerstaan. Omdat een van de kinderen altijd even moet knoeien, vraag mij niet waarom maar het gaat maar niet over, zijn we bij de fontein even gestopt om de kleding weer op te schonen.  De fontein, compleet met palmboom en krokodil (het wapen van Nimes) was lekker verfrissend.

nimesklimpark

Klimpark Bollène

Zin in iets actiefs? Wat dachten je van een halve dag klimmen en klauteren tussen de boomtoppen in Parc Aventure Bollène. Vanaf 1.40 hoog mag je alle parcoursen doen. Sommige zijn zwaar, andere zijn eng of gewoon gaaf. Natuurlijk zit je altijd goed vast. Vooral de kabelbanen zijn populair bij onze kids.

La Ferme aux Crocodiles

Deze krokodillenboerderij/dierentuin hebben wij al een keer eerder bezocht. Toen waren de kinderen nog heel veel jonger en Q wist er dan ook niets meer van.

Het is een leuke kleinschalige dierentuin met verschillende reptielen zoals verschillende soorten krokodillen maar ook slangen en schildpadden. Maar vooral de krokodillen maken indruk. Deze zijn toch van behoorlijk dichtbij te zien al dan niet met een dikke glasplaat ervoor en de grote bek en flinke tanden maken indruk. Natuurlijk ligt het merendeel van de dieren lekker lui te zijn en lijken ze soms zelfs nep. Af en toe laat een van de dieren zien dat ze toch echt zijn door een stukje te wandelen, te zwemmen of de bek even open en dicht te doen.

Voor de kinderen is er ook een leuk kruipdoor sluipdoor route die je soms heel dicht bij de dieren brengt en op plekken waar papa en mama niet kunnen komen.

krokodillenfarm

Wij hebben ook even een foto opnieuw gemaakt die wij 8 geleden ook maakte.

Splashworld Provence

Ook dit lag op een stukje rijden dus wij vertrokken al vroeg om iets voor openingstijd aan te komen. Na het kopen van een kaartje en het omkleden konden we op ons gemak een bedje uitzoeken. Het zal je niet verbazen dat het hier behoorlijk druk kan worden dus als je de spullen kwijt wil is het wel aan te raden om er vroeg heen te gaan. Anders moet je wel echt geluk hebben.

Q leek de vrijvalglijbaan heel leuk. Maar helaas de vereiste 50kg worden door beide kinderen niet gehaald en dat was een behoorlijke teleurstelling. Veiligheidshalve begrijp ik het wel maar ik snap de teleurstelling ook heel goed, al stond ik zelf niet echt te trappelen om het wel te doen. Als je op de website gaat kijken dan staat het wel duidelijk aangegeven. Wij vonden het park echter via een folder en daar stond het helaas niet op. Gelukkig waren er nog genoeg andere dingen te doen. Een heleboel glijbanen die met een opblaasring begaanbaar zijn. Een hele lange rivier waar je op kan dobberen en een groot speelhuis met allemaal glijbanen er aan vast. Ook de kleintjes hebben een eigen deel maar daar zijn wij niet geweest.

Het leukste vonden wij de matjesglijbaan, Racer. Hier kan je heuze wedstrijd racen maar zoals met wel meer glijbanen, de zwaarste wint. In ons geval papa dus. Ook het golvenbad was erg leuk.

Verder zagen we nog aquagym met de mascotte. En kon je op opblaasbaren glijbanen en andere springkussens spelen. Wij hadden gewone ligbedjes maar je kan ook bedjes huren voor een hele dag incl een parasol of omgeven door doeken die als schaduw kunnen fungeren. Natuurlijk zijn er ook de nodige snackcorners maar die hebben we niet geprobeerd. Wij vonden het rond 14:00 wel welletjes. Inmiddels waren onze huidjes namelijk flink doorbakken, de voetzolen verbrand op het kunstgras en je kon over de hoofden lopen in het water. Tijd om te vertrekken.

Aven d’Orgnac

Het hoort voor ons een beetje bij de vakantie. Het bezoeken van een grot. Vele grotten hebben we al mogen bewonderen en we weten inmiddels al het een en ander van de wonderelijke wereld van de stalagmieten en stalagtieten, de pilaren, gordijnen en zelfs prehistorische tekeningen. Dit jaar kozen we voor Aven d’Orgnac. Een aven is niet meer dan een gat in de grond, de natuurlijke ingang van de grot. Gelukkig hebben ze voor ons bezoekers een mooie trap gemaakt. Dat maakt het wel wat confortabeler dan hangend aan een touwtje afdalen. Wij hadden een leuke Vlaamse meneer als gids dus ook voor de kinderen was alles goed te verstaan. Ik zag op verschillende foldertjes dit jaar dat er rondleidingen in het nederlands worden gegeven. Vaak is dat wel beperkt tot bepaalde dagen of bepaalde tijden. Goed om je dus wel even in te lezen als je frans of engels beperkt is, en leuker voor de kinderen.

Naast de mooie grot en een goede gids was er ook nog een museum gericht op de prehistorie. Alhoewel deze grot nooit bewoond is geweest lijkt het toch onlosmakelijk bij elkaar te horen, grot en prehistorie. Het museum was leuk en interactief ingericht en we wandelen via de mammoetjagers en Neanderthalers naar de brons- en ijzertijd. Ondertussen waren er ook uitleg over vuursteen in vorm slaan, helaas alleen in het Frans dus voor ons met een talendeuk niet echt te volgen, een korte cursus vuur maken en speerwerpen met behulp van een speerwerper. Dat laatste hebben we ook meegedaan en dat was erg leuk. De kinderen moesten op een everzwijn (plaatje) mikken en de volwassenen op een steenbok. Ik betwijfel of we de dieren ook echt kunnen laten omvallen maar de kinderen kunnen het everzwijn behoorlijk boos krijgen met de speren.

Aven d'Orgnac

Kanoën

In de Ardêche kan je leuk kanoën. Er zijn glijbanen, stroomversnellingen en ook stukjes met wat meer rust. Leuke strandje om even te stoppen of even te zwemmen. De afstanden verschillen tussen 5 en 37 km. Wij deden 24 omdat daar de meeste stroomversnellingen in zaten. Superleuk om te doen maar aan het einde ben je wel klaar met de peddels. Zeker omdat de laatste 3 km bestonden uit saaie rivier en alleen maar hard werken. Kinderen kunnen enorm genieten van water en hun maakt het niet uit of ze er op zitten of in liggen. Natuurlijk is zwemmen met een zwemvest ook altijd leuk om even te doen.

Vooral de versnellingen waren leuk al lukte het A en mij zelden om het goed te doen. Wij presteerde het twee keer om vol de kant te rammen en we zijn zelfs een versnelling achteruit af gegaan. Maar we zijn niet omgeslagen dus helemaal onverdienstelijk deden we het niet. De mannen hadden wat meer controlle over de boot, iets met gewichtsverdeling denken wij. Of onze boot had de vorm van een banaan, dat kan ook natuurlijk.

Relaxen

Naast al deze activiteiten namen wij natuurlijk ook genoeg tijd om lekker te genieten. Met een boek in de zon, zwemmen in het zwembad op de camping, lekker eten en sightseeing. Zo bezochten we verschillende dorpjes, reden we de Mont Ventoux op en brachten we een bezoek aan de noga hoofdstad Montélimar. Hier zagen we hoe noga word gemaakt en zochten we wat cadeautjes uit voor het thuisfront.

sightseeing

Ik kan zeggen dat wij terugkijken op een leuke en geslaagde vakantie.

Ik kijk uit naar de volgende. Hoe was jullie vakantie?

Reactie plaatsen