23 juni 2017 
3 min. leestijd

Terugblik #1725

Hoi Zus,

Wat een superlief neefje hebben jullie gekregen! Wij zaten deze week natuurlijk ook weer niet stil…….

Vrijdag ging Q vrij plotsklaps uit logeren bij een klasgenootje. J had gevraagd of Q dat leuk vond want dan gaan ze zaterdag naar de motorcross in een nabij gelegen dorp. Ehm ja dat kan wel. Dus binnen vijf minuten was de tas gepakt en zat zoonlief op de fiets op weg naar het huis van vriendje J. Ik kreeg alleen een kusje omdat ik er om vroeg, zoveel haast had hij.

Natuurlijk heeft hij wel eens eerder gelogeerd, bij oma en bij zijn beste vriend T, maar nog nooit zo plotsklaps. En bij iemand met wie ik als ouder eigenlijk geen contact heb. Voor mij misschien dus wel spannender dan voor Q.

Vrijdagavond was dus ineens meidenavond geworden. Manlief aan het werk en zoonlief aan het logeren. Na werken in de moestuin haalde wij eerst lekker een ijsje. Samen keken wij Hollands Got Talent en we aten lekker een reep chocolade.

Zaterdag was een druk dagje. Eerst ging A dansen zoals ze altijd doet. Na de lunch togen we naar Haarlem waar een van mijn vriendinnen woont. Daar aan gekomen, na best wel haasten, bleken we een beetje heel erg te vroeg te zijn. Oeps, niet zo goed opgeschreven waarschijnlijk. Gelukkig mochten we wel blijven als we niet mopperden op de de stofzuiger ?. Ik wilde een beetje op tijd weer thuis zijn want ik had geen idee wanneer Q thuis zou komen. Maar eenmaal thuis belde Q mij op. Of hij nog een nachtje mocht blijven. Ze waren op de motorcross en het ging laat worden. Hij wilde heel graag nog een nachtje blijven slapen maar had dan wel schoon ondergoed nodig.  Nou vooruit dan maar. Maar ik moest nog echt even naar de moestuin toe om planten water te geven. Dus besloten we zijn schone kleding in een tasje in de brievenbus te stoppen voor het geval hij precies zou komen als wij weg waren. En ja hoor, toen we weer thuis kwamen was het tasje met kleding weg. En A en ik hadden dus nog een meidenavond. Dit keer met watermeloen en De Jongens Tegen De Meisjes.

terugblik

Zondag was het Vaderdag. Maar zonder vader in het land valt er dan weinig te vieren. Mijn schoonouders namen A mee naar de Plas en aten in de avond samen met ons een chineesje. Q was in de tussentijd ook weer thuis gekomen. Hij had het geweldig gehad en was er zijn stem haast van kwijt geraakt. Hij zat dan ook bijna te knikkebollen op de bank. Toch moesten we even naar de moestuin om radijsjes te oogsten en aardbeien te plukken. En terwijl A de plantjes van water voorzag trokken Q en ik weer het nodig onkruid weg. Een terugkomend klusje.

terugblik2

Maandag was het wel erg warm geworden. Toch ging ik lekker even wandelen in het bos met ons Kruimeltje. De kinderen zaten op school te puffen. Want ook in de lokalen is het best heet. Gelukkig hoeven we dinsdag niet naar school. A heeft brugpieperdag, vertel ik in een  later blog meer over, en Q en ik gingen op schoolreisje naar het Archeon. We hadden onwijs mazzel met het weer. Gelukkig waren er veel bomen in. Het park dus we kregen niet de kans om te verbranden. De kinderen hebben erg genoten, vooral de Romeinse tijd was erg leuk. Helaas hebben we niet alles kunnen zien en doen. Omdat de tijd beperkt was. Ik ga graag nog een keer terug met beide kinderen.

A vond het toch wel jammer dat zij niet meeging op schoolreisje. Als troost kreeg zij de lunch mee, zie bovenste foto, in de vorm van Pickachu. Oke niet helemaal Pinterest-waardig nog maar toch redelijk gelukt.

Woensdag had ik even de tijd om wat aan het huishouden te doen, het wordt toch evengoed vies binnen, ook al leven we bijna buiten. Ook bracht ik wat tijd op school door. Met groep 8 zijn we nog hard aan het werk voor het decor voor de musical. Het wordt al erg mooi.

A ging in de middag lekker met klasgenootjes naar de Plas om te zwemmen en te zonnen. Q speelde ook met een vriendje maar dan thuis.

En hoe was jullie week?

Reactie plaatsen