02 september 2016 
3 min. leestijd

Terugblik vakantie 2016

En dan zijn de 6 weken zomervakantie al weer voorbij gevlogen. Het leek een eindeloze tijd, maar deze week zaten de kinderen toch echt al weer in groep 6,7 en 8. Daarnaast tellen we de maanden af (nog 6) voordat ook onze jongste naar school mag. Maar in die 6 weken is natuurlijk wel het een en ander gebeurd. Daarom kijken we nog even terug, want we willen er nog even van genieten. En als jij bent weggeweest, kun je ook nog een meegenieten met wat je anders gemist zou hebben.

#Mamachallenge 2016

Net als vorig jaar deden we deze zomer mee aan de #Mamachallenge2016. Er stonden 10 opdrachten klaar, die we zeker niet alle 10 hebben gedaan. We kwamen er echt niet aan toe hoor! We begonnen wat later, omdat we ook wat later vakantie hadden, en nu is deze tijd al weer voorbij gevlogen, dus we hebben uiteindelijk 5 van de opdrachten gedaan. Nou ja, eigenlijk 6, maar over 1 opdracht is geen blog gekomen.#Mamachallenge2016
Zo gingen we dus picknicken, en dat was gelijk een leuke activiteit in de buitenlucht. Op een wat mindere dag gingen we de slaapkamers opruimen. Natuurlijk deden we de opdracht gepikt van pinterest en om ons voor te bereiden op het nieuwe schooljaar kwam er een artikel back to school.
We stuurden ook echte post. Maar dat was een geboortekaartje, en daar is gewoon geen artikel over online gekomen. Maar kan wel afgestreept worden van de lijst.
Wat ons betreft is de Mamachallenge2016 dus geslaagd.

Activiteiten

Marijke, had de luxe van de staycation dit jaar. Dus we trokken op mooie dagen regelmatig naar de kust. We keken, lekker laat naar de zonsondergang en we genoten lekker van ijsjes bij onze favoriete ijsjes zaak in het eigen dorp.
A ging op kamp, een hele week, en werd door haar broertje heel erg gemist. Natuurlijk logeerden ze allebei ook bij opa en oma en ze sliepen samen op de kamer van A. Natuurlijk hielpen we ook met klussen in het nieuwe huis van Oom R en Tante E. En we waren regelmatig in de moestuin te vinden.Staycation
Hanneke ging met de caravan op pad naar Frankrijk en vierde daar haar verjaardag, en genoot er volop van de vrijheid en ongedwongenheid die erbij hoort. A en Q maakte dagelijks het zwembad onveilig en we klommen in een klimpark tussen de bomen door. Verder waren er gezellige franse marktjes, lekker eten, wijntjes en natuurlijk ijsjes.

vakantieterugblik

Bloggen

We hadden ook echt even vakantie van het bloggen. We keken natuurlijk wel af en toe, en soms kwam er wel een reactie op een comment, maar vaak ook niet. Toch kwam er elke dag een blog online, tjee wat hadden we hard vooruit gewerkt en maakten de statistieken op sommige momenten overuren. Een nieuw record aan bezoekers en dat in een maand dat we het niet hadden verwacht, juli, als iedereen op vakantie is. Maar ook in augustus bleven jullie gezellig komen lezen. Wauw, dat was echt lekker terugkomen van vakantie.

De best gelezen artikelen?
Tafels oefenen in de vakantie was er een. Met allemaal leuke spelletjes om tafels te kunnen oefenen. Gelukkig hebben ze hier de tafels onder de knie, maar oefenen moet nog steeds.
Bedankt Freek! was ook heel populair. Blijkbaar snapten heel veel mensen onze frustratie en lol bij het volplakken van het plaatjesboek van de dino’s. Ben je nog niet compleet, stuur nog snel de missende nummers door, want de dubbelen zijn nog niet weggegooid.
Ook het blog over het kappersbezoek was populair. Natuurlijk had nog niet iedereen het nieuwe kapsel van A gezien, dus vandaar dat er veel op geklikt was.
Daarnaast deed ook de “echte beugel” zijn intrede. Deze werd zeer veel gelezen, maar de Do’s en don’ts waren ook populair.
Een echte hit was Zwarte Piet in de zomer en nog meer dingen waar je eigenlijk echt niet om kan lachen.
En de tranen van T (en zijn moeder) toen zijn zus op kamp ging.

De komende periode

Natuurlijk beginnen wij, nu onze voorraad vooruit geschreven artikelen op is en wij zijn uitgerust weer opnieuw. Dus de komende periode mag je van ons weer leuke dingen verwachten.
We doen mee met de Nationale MamaBloggersDag op 10 september en hebben samen met veel andere mamabloggers die dag een leuke winactie. Natuurlijk pakken we vanaf volgende week de “gewone” terugblikken weer op. Lees je nog steeds elke week het favoriete theemoment van… en staan er nog vele leuke tags op de zondag voor je klaar.

Wat had jij gemist afgelopen zomer op ons blog?

Nicole Orriëns
Door

Nicole Orriëns

op 02 Sep 2016

Wat grappig dat tafels oefenen op vakantie het meest gelezen werd. Ik vraag me af wat dit vertelt. Ambitieuze ouders? Bezorgde ouders? Prestatiemaatschappij?

Marijke
Door

Marijke

op 02 Sep 2016

Haha nee gedeeld in een groep met juffen. Die waren ook blij met de inspiratie ?

Ilse Verhoeven
Door

Ilse Verhoeven

op 03 Sep 2016

Het gaat steeds sneller die vakantie vind ik :)

Reactie plaatsen