03 maart 2015 
in Nieuws
2 min. leestijd

Een frisse start: na de vakantie

Vakantie

Het een na laatste deel uit de serie een frisse start. Nadat ik al eerder schreef over een nieuw schooljaar en een nieuwe baan is dit er ook een die hier raakvlakken mee heeft.

De vakantie

Een frisse start na de vakantie. O wat kijk ik altijd uit naar de vakantie. Vroeger op school al en ook op het werk. Heerlijk minimaal een week vrij, geen wekker. Ja dat uitslapen is wel een dingetje waar ik dol op ben. Dus belangrijk. Helaas zit dat er met jonge kinderen een stuk minder in….
En vlak voor de vakantie altijd nog even heel hard werken, zodat je ook met een gerust hart vakantie kon vieren. Een aantal tentamens afronden, of al het werk goed plannen en lekker opgeruimd op vakantie gaan.verstopte-natuur

En dan is de vakantie dus echt genieten. Maar halverwege de vakantie begint het alweer te kriebelen. Zeker met de zomervakantie. Zin om weer te gaan werken of naar school te gaan. Nieuwe ideeën schieten als paddenstoelen de grond uit op het strand of naast het zwembad. Die vragen erom om uitgewerkt te worden. Zin om nieuwe dingen te gaan leren en doen op school. Een heerlijk gevoel toch?

Frisse start

De frisse start na de vakantie op school is fijn. Voor de eerste dag geen huiswerk, en toch iedereen weer zien. Ik kon die fijne sfeer helaas nooit langer dan een dag volhouden. Binnen een dag weer in het normale ritme. Uitzindering daarop is dan wel de eerste week na de zomervakantie, maar bij alle andere vakanties was het snel voorbij. Huiswerk stroomde weer binnen en moest gemaakt worden. Hallo normale leven!
Merkbaar dat je op school toch vaker vakantie had en de sleur dus eerder weer toesloeg.

Op de basisschool van A is na de vakantie altijd weer een verrassing waar je zit. In de vakantie maakt de meester of juf altijd een nieuwe indeling in de klas. Bij wie zit je deze keer in het groepje en heb je een fijne plek in de klas. Bij het raam, of juist niet bij het raam en vind je bij de deur leuker.

Op het werk, toch wat minder vaak vakantie. Niet dat je het vakantie gevoel dan altijd langer vast kon houden hoor…. Terugkomen op het werk na de vakantie betekent tegenwoordig een volle mailbox en bergen werk. Daar waar je voor de vakantie altijd heel hard werkt om met een lekker gevoel weg te gaan, daar werk je na de vakantie heel hard om alles weer op orde te krijgen.
Maar ook tijd om de nieuwe ideeën uit te werken. Dol als ik altijd ben op mooie spreadsheets, heb ik de mooiste gebouwd in het najaar. Na de zomervakantie dus.

De vakantie is behalve een tijd om uit te rusten, ook een goed moment om letterlijk even afstand te nemen. De gebeurtenissen en acties van de afgelopen tijd van een afstandje te bekijken en te bedenken hoe het ook kan. Als je er midden in zit lukt het niet altijd om voldoende afstand te nemen om verbeteringen te zien. Dus daarom een echte en fijne frisse start om weer aan het werk te gaan na de vakantie.

Vinden jullie weer werken na een vakantie ook zo fijn?

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 03 Mar 2015

Ja, ik geniet altijd erg van de rust en regelmaat die er dan weer is.

mamamarjon1911
Door

mamamarjon1911

op 04 Mar 2015

Zoals je zegt, vaak zit he meteen weer in het ritme en is het frisse start gevoel al snel weer voorbij. Al blijft vakantie altijd wel lekker.... en als juf heb ik vrij veel vakantie ;)

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 04 Mar 2015

Ja he! Gelukkig heb je dan lekker vaak vakantie ;) hoewel ik het vaak niet als vakantie ervaarde in het onderwijs. Eindelijk tijd om bij te werken of vooruit

Reactie plaatsen