27 januari 2015 
in Nieuws
1 min. leestijd

Een frisse start: nieuwe baan

Een nieuwe baan, die zoek ik. Ik kan niet leven van mijn blog. Sterker nog, daar komt echt geen cent op binnen. En ook het bedrijf van manlief verdient nog niet genoeg om ook mijn inkomsten te kunnen genereren.

Natuurlijk had het daarom best leuk geweest als ik uit eigen ervaring had kunnen vertellen over een nieuwe baan.
Voor mij is die nieuwe baan dus wel heel dichtbij, maar de laatste ervaring al heel lang geleden.

Wel een hele frisse start zo’n nieuwe baan. Nieuwe mensen, nieuwe uitdagingen en een nieuwe omgeving. Soms vertrouwder als je een nieuwe baan bij hetzelfde bedrijf krijgt.

Bij een nieuwe baan hoort dan natuurlijk de eerste werkdag. Na die eerste werkdag ben je volgens mij moe! Doodmoe!
Hoe zou dat gaan, een eerste werkdag?

Ik stel het me als volgt voor:
Je komt op afgesproken tijd aan, meldt je bij de receptie, want je mag het gebouw nog niet zelf in.

Nadat je bent opgehaald, begint het handjes schudden. Vele mensen die hopelijk je naam onthouden, want die van hen…. Het zijn er altijd teveel zelfs als je goed bent in namen.

Langzaam leer je iedereen kennen. En ook de omgeving. Toilet en koffiecorner, de printer en alle andere belangrijke plekken.

Veel indrukken, dus als het tijd is voor de lunch, niet het idee te hebben dat je hebt gewerkt, maar wel pauze nodig van alle indrukken.

Einde van de dag op tijd naar huis gestuurd worden. Iedereen wil nog even wat afmaken en onder het mom van, je zal zelf wel moe zijn van alle indrukken, ga maar lekker naar huis, mag je weer gaan.
En dan graag morgen echt aan de slag!
Frisse start_nieuwe baan
Zo stel ik het me voor. En klopt het een beetje?

Ps ik zoek een baan als leidinggevende of als bijvoorbeeld casemanager verzuim. Weet je iets? Let me know!

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 27 Jan 2015

Spannend! Wat ben je allemaal al aan het doen om een baan te vinden?

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 27 Jan 2015

Eens even kijken: ik sta ingeschreven op vacaturesites. Daar zoek ik leuke en passende vacatures. Idem via de site van het UWV. Netwerken natuurlijk heel belangrijk. En veel reageren dus....

Ingrid Ferwerda-Jacobs
Door

Ingrid Ferwerda-Jacobs

op 27 Jan 2015

Succes!

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 27 Jan 2015

Dank je wel!

Sonja
Door

Sonja

op 27 Jan 2015

Ik zoek met je mee, maar geen kantoorbaan? mijn eerste dag verloopt in onderwijs altijd net een beetje anders. Niet alleen alle andere collega's;ook leerlingnamen onthouden. Memory voor gevorderden. Succes met zoeken!

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 27 Jan 2015

Haha ja leerlingennamen onthouden. Sommige weet je direct en andere blijf je vergeten. Maar geen werk te vinden dus in het onderwijs?

Ann ages gracefully
Door

Ann ages gracefully

op 27 Jan 2015

Ja hoor, dit klopt wel zo ongeveer. Maar ik vond mezelf ook vooral een sukkel : ) de eerste weken. Je hebt het gevoel dat je 'niks weet' en dus niets kan bijdragen. Is natuurlijk niet waar maar zo ervaar je het wel (althans ik). Vooral heel moe ook de eerste week van alle indrukken en het idee dat je niet even kan 'inkakken' zeg maar.....Succes met de zoektocht.

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 27 Jan 2015

Dank je wel! En ja ik denk dat ik me dan ook zo'n sukkel voelt. Zolang ik maar niet hoeft te vragen waar de koffieautomaat en het toilet is ;)

roryblokzijl
Door

roryblokzijl

op 27 Jan 2015

En je hebt vast ook een goed LinkedIn-profiel? Naar het schijnt wordt daar heel veel naar gekeken. Heel goed van het netwerken. Daarmee heb je de meeste kans op een baan is mij wel eens verteld. Succes!

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 27 Jan 2015

Hmm LinkedIn is toch een minder puntje. Toevallig keek ik gisterenavond weer eens en zag verbeterpunten. Dus daar gaan we inderdaad mee aan de slag

Inge Viaanen
Door

Inge Viaanen

op 28 Jan 2015

Zal ook mijn ogen voor je open houden! Heel veel succes!

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 28 Jan 2015

En jij zelf Inge?

Terugblik week #4 | MMopvrijdag
Door

Terugblik week #4 | MMopvrijdag

op 30 Jan 2015

[…] verbazing over de populariteit van mijn blog: een nieuwe baan. Na een stille week, schoten de statistieken ineens de lucht in. Sorry voor de teleurstelling, ik […]

Een frisse start: een nieuw boek | MMopvrijdag
Door

Een frisse start: een nieuw boek | MMopvrijdag

op 03 Feb 2015

[…] de goede voornemens, het schooljaar en de nieuwe baan, vandaag in de serie een frisse start: Een nieuw […]

elsbs
Door

elsbs

op 09 Feb 2015

Ja zo zie ik het ook ja, maar niet alleen de eerste dag is zo vermoeiend

Een frisse start: na de vakantie | MMopvrijdag
Door

Een frisse start: na de vakantie | MMopvrijdag

op 03 Mar 2015

[…] deel uit de serie een frisse start. Nadat ik al eerder schreef over een nieuw schooljaar en een nieuwe baan is dit er ook een die hier raakvlakken mee […]

Liebster award | MMopvrijdag
Door

Liebster award | MMopvrijdag

op 15 Mar 2015

[…] 4. Noem de blogpost waar je het meest trots op bent. Op dit moment ben ik het meest trots op Een frisse start: nieuwe baan. Deze post werd voor mij onverwacht extreem veel gelezen. 5. Wat is jouw ideale vakantiebestemming […]

zomijntje
Door

zomijntje

op 15 Mar 2015

Hihi heel herkenbaar qua beeld van wat ik me ervan voorstel. Thanx voor het bedanken en invullen van de Tag! ^_~ Ik wens je veel succes bij je zoektocht en mocht je een baan vinden die je wilt dat die voor jou mag zijn! Liefs, Mijntje.

Liebster Award 2 | MMopvrijdag
Door

Liebster Award 2 | MMopvrijdag

op 22 Mar 2015

[…] nummer 1 en ben je het meeste trots op? (graag met linkje) Op dit moment ben ik het meest trots op Een frisse start: nieuwe baan. Deze post werd voor mij onverwacht extreem veel gelezen. 2/ Welke 2 hobby`s heb je nog meer naast […]

Mijn mooiste blogs na een jaar bloggen |
Door

Mijn mooiste blogs na een jaar bloggen |

op 12 Sep 2015

[…] dachten ook dat ik weer een nieuwe baan had toen ik in de serie een frisse start het blog over een nieuwe baan […]

Terugblik 2015 | Mama's met thee
Door

Terugblik 2015 | Mama's met thee

op 31 Dec 2015

[…] luier wij het fijnst vinden en waarom? Veel moeders zijn op zoek naar goedkope en goede luiers. 6. Een frisse start: nieuwe baan Nee ik had geen nieuwe baan. Maar wel de best lopende van de serie Een frisse start. 7. […]

Reactie plaatsen