Priveleven
Marijke Mulder- de Leur
Priveleven
11/07/2014
4 min
6

#12 weekoverzicht: een zieke dreumes

11/07/2014
4 min
6

Weer een maand voorbij. November is in aantocht, nog nooit was het in mijn herinnering nog zo mooi buiten. Volgens de statistieken ook niet trouwens.
Vrijdag liepen we zelfs in ons T-shirt buiten. Wel in de zon op een beschutte plek, maar toch.
Vanochtend hadden we de winterjassen nog wel een beetje nodig. Tijdens de herfstwandeling met groep 4 zo rond half 10 was het nog wel fris en vooral vochtig. Perfecte dag voor een lesje aanschouwelijk onderwijs. En wat ben ik blij dat ik dan in de gelegenheid ben om mee te gaan als mama. Samen met de meiden die ik in mijn groepje had, hebben we paddenstoelen bekeken, noten gegeten, kabouters gezocht en genoten van de herfst.
‘S middags speelde A met een vriendinnetje en was T weer op mij aangewezen voor vermaak vond hij. Na een korte nacht en ook geen middagslaapje vandaag, is zijn speelgoed natuurlijk even niet interessant. En mama wel. Gezien het mooie weer zijn we lekker de eendjes gaan voeren en daarna gezellig de moestuin onveilig maken samen. Echt even genieten.

Zaterdag lekker op de fiets boodschappen doen. De dikke jassen waren echt te dik! Na de boodschappen kwamen zus en kids even een broodje mee eten. Ze hadden badmintoncompetitie gespeeld bij ons in het dorp, dus waren toch in de buurt.
Einde van de middag nog even bij de tennis wat meegedronken met de tennisgroep van R.

Zondag vroeg op. Nog eerder de deur uit dan op een schooldag. A had tennis. World tour. Maar dat was wel genieten hoor. Gewoon in het zonnetje! En dat op 2 november.
‘S middag naar Winter Wonderland. Wat een contrast, een schaatsbaan en winterse aankleding.

Weekoverzicht #12 schaatsen A was na 15 minuten wel klaar met schaatsen, het was te warm, dus het ijs was niet goed te houden. Er lag een laagje water op. Tja en als je dan drijfnat bent….. Binnenkort zal ik een blog schrijven om een leuke sfeerimpressie te geven.
T werd erg moe dachten we dus op tijd naar huis. Daar bleek hij niet zo zeer moe te zijn, maar gewoon ziek. De thermometer spring van 32,5 (uit) direct naar 37,5 en door naar de 39. Klein gloeiend mannetje dus. Met een paracetamol naar bed gebracht, hopen dat hij in elk geval goed slaapt.

 

Maandagochtend had hij nog steeds koorts, maar gelukkig wel goed geslapen. Een dagje met mama op de bank dus. Lang leve Bumba en consorten, want meer zat er vandaag echt even niet in.
Het mooie weer heeft helaas plaatsgemaakt Weekoverzicht #12 spelen op de bankvoor herfstige regen en wind. Dus de boodschappen op de fiets vandaag maar even overgeslagen.
Papa is vanaf kantoor naar de winkel gegaan om te zorgen dat we weer genoeg eten in huis hebben, want met zieke dreumes en een spelend vriendinnetje over de vloer, komt het niet van boodschappen doen.

En ja een zieke dreumes met paracetamol is geen garantie voor een goede nachtrust. Wat er zondag op maandag goed ging was vannacht niet goed. 2x een warm mannetje in bed en weer terug leggen in zijn eigen bed.
Weekoverzicht #12 Een zieke dreumesIn de ochtend nog steeds koortsig, gelukkig geen dikke 39 meer. En in de loop van de dag kreeg meneer steeds meer praatjes. Aan de beterende hand dus.
Aangezien A bij een vriendinnetje spelen was, hadden we lekker een rustig dagje. Hoewel de middag werd nog best druk hoor, eindelijk telefoon abonnement verlengd, en dus de iPhone 6 is eindelijk in aantocht. En ik werd gebeld of ik wilde solliciteren op een functie. Leuk gesprek gehad, ik krijg nog wat info en dan ben ik aan zet.
‘S avonds nog een lesje EHBO en we maken ons weer klaar voor de volgende nacht.
Olé, weer feest! Meneer wil perse bij mama liggen, maar ligt geen 2 seconden stil….
Misschien me toch op Twitter maar weer eens melden met #nachtouders.

Woensdag moe, maar opgeknapte dreumes. Lekker gerommeld in huis. En natuurlijk stond ik ook vandaag weer voor niets bij school. Zal ik gewoon wegblijven voortaan? Na de tennis, op tijd gegeten en het hele stel in bad gestopt. Heerlijk een huis vol schone mensen. ‘S avonds Ajax meegekeken. Vooruit dan, leuke wedstrijd tegen Barcelona. Weekoverzicht #12 Ajax-Barcalona

Ondertussen op Facebook gekeken wie er allemaal in het stadion zaten. Dat waren er best veel kan ik je vertellen. En een heerlijke nacht geslapen. Iedereen sliep zowaar de hele nacht door.

En dan is de laatste dag van de week al weer aangebroken. Eerst weer lezen met de zwakkere lezers, en daarna met de sterkste lezers. Daarna achter de computer gekropen. En een sollicitatiebrief geschreven en verstuurd. De eerste sinds ik thuis zit. Ondertussen denken we nog hard na over welke kant ik op wil met mijn toekomst, maar als deze baan niets wordt, dan leren we er wel weer heel veel van. Oeh, geloof dat ik het hier even bijhoudt, anders wordt het wel een heel slijmerig “ik praat het UWV naar de mond” verhaal. Laat ik eerlijk zijn, ja ik kijk zeker naar vacatures, maar nog wel heel erg kritisch. En niet elke functie lijkt me gewoon leuk.
En op de valreep mijn blog gedeeld op mijn eigen Facebooktijdlijn. Spannend vind ik dat! Ben heel nieuwsgierig naar de reacties!

Reacties
Categorieën