14 november 2014 
4 min. leestijd

#13 weekoverzicht; de start van het feestseizoen

11 november is de dag, dat het feestseizoen losbarst. Vanaf deze week tellen we af naar het nieuwe jaar. Gelukkig gebeuren er naast de feesten ook nog genoeg andere dingen en begint de echte drukte pas volgende week, op zaterdag, als die man met lange baard het land weer binnen vaart. Maar dat is voor volgende week!

Geen moestuin deze vrijdag. Maar lekker tennissen. Even invallen bij een gezellige groep dames. Snel douchen en het is al weer tijd om de kinderen te halen.
‘S middags stond vriendinnetje van A ineens voor de deur, had een klein cadeau nog voor A. Was steeds maar thuis blijven liggen nog voor haar verjaardag. Een lief armbandje.
Ook met de kinderen naar de kapper geweest. T vond het eerst helemaal niets, dikke tranen over zijn wangen. Uiteindelijk kreeg hij gewoon weer praatjes. Respect voor de kapsters hoor. Een beweeglijke dreumes knippen, ik doe het ze niet na. In elk geval heeft hij nu een echt jongetjeshoofd en geen babyhoofd meer.

Na de bieb, boodschappen en het slaapje vertrokken naar zus. Daar zat het grootste deel van de family deze zaterdag. Gezellig met zijn allen pizza eten, en eerst zelf maken in een pizza oven. Was erg gezellig met zijn allen. Met als hoogtepunt, 4 van de 5 kids die zich opsluiten op een donkere wc om de gloeiende armbandjes te bekijken. De 2 kleine mannetjes vonden het prachtig en gingen braaf met de twee grote dames mee.

Zondag stond er lekker niets in de agenda. Rustig dagje in en om huis gehad. Even lekker naar buiten, want het weer was goed , de eendjes blij gemaakt met een stapel brood en verder alleen wat klusjes gedaan.

Iphone 6Ja eindelijk! Na ruim 3 jaar trouwe dienst de iPhone 4 ingeruild voor de Iphone 6. Alles omgezet en alle wachtwoorden zijn weer paraat. Binnen een uur, zonder problemen weer helemaal up and running. Ideaal systeem dat iCloud. Gelukkig brachten ze hem pas einde van de middag. De rest van de dag kon het schoonmaken en boodschappen doen dus gewoon doorgang vinden. Ach dan is dat maar weer gedaan.

Dinsdag stond natuurlijk helemaal in het teken van Sint-Maarten. Maar voor het zover was, moest A gewoon naar school en gingen T en ik lekker zwemmen.
Over twee weken gaan we weer, want dan gaat hij zijn 2e diploma halen. Stelt niet veel voor, maar wel leuk voor later in te laten zien dat je als baby, en dreumes ook hebt gezwommen. We waren vandaag snel het water uit, het was koud in het zwembad en ook in de doucheruimte, dus mijn kleine mannetje was echt aan het klappertanden. Ook belde het uitzendbureau van vorige week, ik mag binnenkort op gesprek komen, bij dat bedrijf waar ik solliciteerde.
‘S middags nog even bij tante P langs. Zij en tante E zijn jarig, maar de laatste ligt ziek op bed. Snel een drankje en een stukje taart en daarna al vroeg aan het diner. Door de taart de pasta maar gelaten voor wat hij was en vervangen door een boterham. Sint MaartenDaarna hup jassen aan, lampionnen en tasjes mee en lopen maar. T snapte er bij de eerste huizen niets van, die lampion vasthouden was wel heel lastig en die snoepjes die in het zakje gingen, gek zeg. Ik dacht hem na een paar huizen dus maar naar huis te brengen en alleen met A door te lopen. Maar toen kreeg hij de smaak net te pakken. Mama de lampion en het zakje en T een snoepje in zijn hand. Samen hard achter de grote meiden aan naar het volgende huis. Daar weer achter de meiden staan, beetje meebewegen op de liedjes en dan tussen de dames door naar voren volgende snoepje halen. Een groot succes dus.
En dat was dan ook direct de start van het feestseizoen. Nu Sint Maarten is geweest volgen Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw elkaar snel op.

Voor A is woensdag wederom een leuke dag. Ze zijn met de hele klas en groep 5 naar de bioscoop geweest. Naar Dummie de Mummie. T besloot maar niet te gaan slapen tussen de middag, behalve gezellig bij mama op bed. En ook bij mama op bed duurde het slapen maar 10 minuten. Zal hij vanavond dan zo moe zijn dat hij heerlijk de hele nacht doorslaapt? Dan maar gezellig bezighouden tot papa en zus thuis komen. Als verrassing hebben we vandaag het menu weer omgegooid. Oma had nog vlees over van gisteren voor op de steengrill, dus wij vandaag de plaat tevoorschijn gehaald, en zomaar op een doordeweekse woensdag zitten steengrillen. Lekker hè! De stoofpeertjes wachten net als de pasta van gisteren echt nog wel een paar dagen.
R is vanavond met zijn zus mee naar de Arena, naar het Nederlands elftal. Zijn zus kreeg dit voor haar verjaardag en vroeg hem mee! Super leuk. En ik, ik werd gebeld door een uitzendbureau voor een tijdelijke functie. Voor 2 maanden, maar of ik dan alsnog interesse had. Veel meer info had de dame in kwestie niet, dus morgen word ik nog een keer gebeld. Ben heel benieuwd….

Donderdag begon natuurlijk weer met lezen bij A in de klas. En daarna thuis hard aan het werk, koken, schoonmaken, ehh nee. Donderdag is nog steeds UWV dag, dus lekker op zoek naar vacatures, WFT leren, en bloggen. Niets bijzonders dus eigenlijk. ‘S Middags 10 minuten gesprek op school. Eens kijken hoe A het doet op school. Goed natuurlijk, anders hadden we zelf een uitnodiging gekregen van de meester. Maar ook al kom ik nu wel vaak op school vind ik het toch fijn om in elk geval 1x per jaar een gesprek met de meester te hebben over de voortgang.
O en dat uitzendbureau van gisteren? Ik heb ze niet meer gehoord. Jammer, maar zij weten niet wat ze mislopen!

Huisvlijt
Door

Huisvlijt

op 14 Nov 2014

Goed dat je het zegt: vanaf morgen beginnen inderdaad de feestelijkheden. Ik ben er met mijn hoofd nog niet helemaal bij.

Huisvlijt
Door

Huisvlijt

op 14 Nov 2014

Goed dat je het zegt: vanaf morgen beginnen inderdaad de feestelijkheden. Ik ben er met mijn hoofd nog niet helemaal bij.

Reactie plaatsen