05 december 2014 
4 min. leestijd

#16 weekoverzicht: Bijna Sinterklaas

Zo beginnen we deze week nog in november en eindigen we deze week de dag voor Sinterklaas. Je kunt je wel voorstellen dat deze week Sinterklaas erg belangrijk was bij ons thuis.

Vrijdagochtend maar even de UWV administratie bijgewerkt. Gesprek van donderdag was dan wel niet leuk en inspirerend, maar moest wel worden ingevoerd. Ook even de tijd om nog lekker te bloggen.
Folietunnel makenNa school snel wat gegeten en daarna samen met A naar de moestuin. De krant kwam namelijk langs. En als je 7 bent, dan is er niets leukers dan met je hoofd in de regionale krant te komen natuurlijk. Dus ook al was ze niet lekker, wij gingen naar de tuin.
Eerst even kletsen met de journalist en daarna de nieuwe folietunnel opgezet. Hierin kun je al heel snel zaaien in het voorjaar, net een soort kas.
En wilgentenen knippen en daar een hutje van bouwen. Na 2 uur vond ik het genoeg, omdat ze dus niet lekker was. T was lekker thuis gebleven deze keer. Papa was ook nog niet lekker dus ook thuis.
Daarna maar lekker rustig met zijn allen thuis gebleven en een filmpje gekeken op de bank.

Film kijken

Zaterdag ons fijne uitje naar de bieb. 2 kinderen helpen met boeken zoeken. A vindt het heel moeilijk om tussen alle boeken de juiste boeken te vinden. Uiteindelijk lukt het altijd wel weer. Daarna nog een kop koffie in het dorp gedaan om de tijd te overbruggen. Vanaf 1 uur werden we verwacht bij de opening van Home Symfony. Fantastische winkel waar ze naast vloeren en zonwering ook hele leuke accessoires voor in huis verkopen. Binnenkort zal ik hier meer over vertellen!

Taco's eten Toen T nog lag te slapen kwam mijn zus al met de kinderen en zij bleven gezellig eten. Taco’s! Groot feest voor de kinderen, lekker zelf je taco vullen!
Na het eten ging manlief samen met hen de open haard aanzetten en toen de kinderen vlak voor de open haard door en door warm waren, in het donkere park de hond met ze uitlaten. Volgens mij hadden ze alledrie een geweldige avond.

A werd zondagochtend in elk geval laat wakker en kwam heel slaperig bij ons in bed. Tot ze in een keer bedacht dat gisteren ook de schoen nog was gezet. Snel de cadeautjes uitpakken dus!
Na het ontbijt ging R tennissen en hebben we het huis even onder handen genomen. Bedden verschonen, stofzuigen en de was, hoppa even in een uurtje knallen!
Nadat T had geslapen naar de kerstmarkt. Even een uurtje tussen de kraampjes gelopen. En het hoogtepunt van de dag? De kameel voeren in de echte kerststal! T ging zelf de wortels wel pakken, want hij vond dit wel heel leuk, maar ook heel spannend, kijk maar naar de foto serie.

Kameel voeren A

Kameel voeren T

En zo is het eerste deel van de week al weer omgevlogen! En is ook de maand voorbij.
Even een (kleine, grote) mijlpaal. Meer dan 500 bezoekers deze maand op mijn blog! Supertrots ben ik hierop!

Maandag de boodschappen natuurlijk weer in huis gehaald. En daarna gezellig met T de rest van het huis gesopt. De Badkamer was echt aan de beurt, en beneden wordt geleefd, dus daar was ook echt weer werk aan de winkel. De eendjes hadden ons met het koude weer ook nodig. En de handschoenen moesten aan. Brrr. T was eigenwijs, wilde geen handschoenen aan. Dus brullen op de terugweg van de kou.

Dinsdag was erg zwaar. T was weer lekker aan het nachtbraken. Het grote voordeel was dat hij al om 12 uur naar bed ging. Dus lekker even tijd voor mezelf. Vroeg in bed gaan liggen, want de zakdoeken hebben we ook tevoorschijn kunnen halen. Bah, het is het seizoen, maar leuk is anders.

Woensdag samen met manlief en T op cadeau jacht. Sinterklaas had nog wat hulp nodig. Ja wij zijn een kei in last minute shoppen, elk jaar opnieuw. Alleen konden we dit jaar net niet alles vinden en moest ik er donderdag toch nog op uit.

Sint is klaar

Voor A is het wel heel moeilijk om nog iets te vinden dat ook betaalbaar is. Volgend jaar gelooft ze niet meer en kan ze gezellig mee. Maar wordt T weer te groot om mee te gaan winkelen. Zo wisselen ze elkaar leuk af. Begin van de middag visite, ze kwam DE puntjes halen. Als grote pickwick fan kon ik haar blij maken, en drinken we binnenkort thee bij haar uit mooie nieuwe theeglazen! Dik twee uur zitten kletsen, toen was het namelijk tijd om A uit school te halen. Was erg gezellig als je elkaar al jaren alleen via Facebook hebt gesproken. En ik ben weer bij over de ins en outs van onze badmintonwereld (op microniveau).

’s Avonds kijkavond op school. De knutsels bewonderen en de surprises van de hogere groepen. Ja daar moeten wij volgend jaar ook aan geloven.
Nog 1 dagje en dan vertrekt deze man weer op zijn hoogte punt. En zijn wij blij dat de rust weer terugkeert in huis.

roykoper
Door

roykoper

op 05 Dec 2014

Tsjonge, je hebt straks helemaal geen tijd meer om te werken ;) Nog geen tijd voor een leven als huisvrouw?

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 05 Dec 2014

Dat denk ik ook wel eens!

Vlijtig LIesje
Door

Vlijtig LIesje

op 05 Dec 2014

Ja, ik vind het ook niet erg dat Sinterklaas het land weer gaat verlaten. Hoe gezellig het ook is.

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 05 Dec 2014

Pfff nou! Nog even doorbijten vandaag!

Thomas Pannenkoek
Door

Thomas Pannenkoek

op 05 Dec 2014

Tja, morgen komt hij naar België, elk op zijn beurt !

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 05 Dec 2014

Ja daar komt hij langs op weg naar Spanje ;)

Reactie plaatsen