17 augustus 2015 
in School
2 min. leestijd

4 x Ja het is fijn om weer naar school te gaan

Na 6 weken vakantie is het toch wel fijn dat de school weer gewoon is begonnen vandaag. Dan zijn we weer genoeg uitgerust voor een nieuw schooljaar vol mooie momenten. En thuis is ook altijd goed te merken dat het tijd is voor een normaal ritme.

Hmm zei ik nu een normaal ritme? Met het mooie weer dat we de afgelopen dagen weer genoeg hebben gehad, heb ik helemaal geen behoefte nog aan een ander ritme. We staan hier niet vroeg op en liggen ook zeker niet vroeg in bed. Als ik op tijd ben om nog brood naar eigen keuze te kunnen kopen, vind ik het al snel goed. Dus dat betekent in de vakantie gewoon om 11 uur naar de supermarkt. Heerlijk!

Ook ’s avonds bevalt het ritme nog uitstekend. Niet op tijd hoeven eten, na het eten nog een ijsje halen in het dorp, en niemand opjagen en teleurstellen om op tijd naar bed te hoeven. Ik kan er oprecht van genieten.

Maar toch merk ik hier dus dat het helemaal niet zo erg is dat vandaag de school weer is begonnen.Terugblik_7_spelen

Ruziënde kinderen

Hoe leuk ze elkaar ook vinden, de chemie tussen broer en zus is na 6 weken veel samen te zijn geweest weer even uitgewerkt. Dit betekent veel ruzie en geschreeuw omdat de dame en heer het niet eens worden. Met name A is er aan toe om haar vriendinnen weer te zien en samen met hen te spelen. En voor de kleine man is het fijn als hij overdag weer lekker zelf kan spelen zonder bemoeienis van zijn zus.

Verveling

Hoewel er door de komst van Netflix hier in huis niet snel geklaagd wordt over verveling, merk je juist door het gebruik van Netflix dat de verveling toe neemt. Er is weer behoefte aan andere uitdagingen dan buitenspelen, zwemmen en uitrusten. Of dus alles kijken wat Netflix te bieden heeft.

Behoefte aan structuur

Ondanks het feit dat ik niet zo’n behoefte heb aan de structuur van het schoolleven, hebben we als gezin dat weer wel. Ik zal het uitslapen en het lekker relaxen in bed in de ochtend zeker missen. Maar wat is het fijn om A weer de deur uit te hebben naar school en dan het huis rond 10 uur aan kant te hebben en de boodschappen in huis. En wat is het ook fijn om de kinderen dan in de avond weer op tijd op bed te hebben en de avond nog een beetje voor jezelf te hebben.

Sporten

Eindelijk starten dan ook alle sportclubs weer met het nieuwe seizoen. Ook echt iets waar naar uitgekeken werd aan het einde van de vakantie. Want sporten wordt natuurlijk ook echt gemist in de vakantie. Nieuwe trainingsgroepen, nieuwe tijden en ook hier weer nieuwe uitdagingen. Maar ook de vriendjes van het sporten weer te zien is reuze fijn. Heerlijk om alle energie er weer lekker uit te kunnen sporten. En na een lange dag stilzitten op school is dat natuurlijk extra fijn.

Waaraan merk jij dat het tijd is voor het nieuwe schooljaar?

Terugblik zomervakantie | MMopvrijdag
Door

Terugblik zomervakantie | MMopvrijdag

op 28 Aug 2015

[…] In augustus deelde ik wat we deze vakantie hebben gedaan of nog gaan doen in vakantie voor thuisblijvers, bezochten we natuurlijk Sail, was het ook linkshandigendag en was ik blij dat toch ook de school weer begon. […]

Reactie plaatsen