#Mamachallenge
Marijke Mulder- de Leur
#Mamachallenge
07/27/2015
3 min
13

Het is me-time time

07/27/2015
3 min
13

Een lastige opdracht uit de #mamachallenge2015. Elke dag iets voor jezelf doen is een uitdaging. Zeker in de zomervakantie. Wij gaan niet weg en dus heb ik 6 weken lang elke dag 2 kinderen om me heen. Wat een luxe he! Maar dat levert weinig “me-time” op. Dus de uitdaging is elke dag iets voor mezelf doen. En week lang heb ik bijgehouden welke momenten voor mezelf ik heb gecreëerd en wat ik in die tijd heb gedaan.

Wegcijferen

Ik ben er goed in. Mezelf en mijn eigen behoefte wegcijferen voor de rest van het gezin, familie en natuurlijk het huis. Hoewel het schuldgevoel minder groot is als de badkamer niet op tijd gepoetst is, zitten daar toch altijd vele uren van mijn kostbare tijd in.
En natuurlijk zeg ik ook geen nee als we er met het gezin op uit trekken. En als manlief voor de derde keer in een week gaat sporten ’s avonds tijdens het spitsuur van avondeten en de kinderen op bed leggen, wil ik ook niet onaardig zijn en hem verbieden te gaan.

Kortom, ik kom nog wel eens een stukje me-time tekort. Als ik het zo opschrijf tenminste. Door het een week bij te houden, kom ik er misschien wel achter of dat echt zo is en hoeveel moeite ik heb gedaan om me-time te vinden.Me-time

Ritmeverschil

Gelukkig (nu even dan) ben ik een avondmens en is mijn man echt een ochtendmens. Daardoor heb ik de late delen van de avond lekker helemaal voor mezelf. In plaats van dan mee te gaan naar bed, maak ik hier vaak even me-time van. Of lekker in mijn eentje beneden, of lekker in bed met een boek, of de smartphone.
En behalve deze dagelijkse momenten heb ik goed gekeken op welke andere tijden ik even me-time kon inplannen of moest inplannen voor andere activiteiten.

Me-time; Netflixen, tennissen en bloggen

Zaterdag 13:30. Precies de tijd waarop T naar zijn bed moest, stond ook mijn tenniswedstrijd gepland. Kinderen bij papa en mama even lekker tennissen. A ging toch mee, maar vermaakt zich op het tennispark ook prima alleen, dus ik kon echt even heerlijk tennissen zonder me verplicht met de kant bezig te houden. Nou ja, natuurlijk wel met de toeschouwers, maar even geen kinderen.

Zondagochtend kreeg ik me-time van de kinderen. Ze speelden lief samen beneden terwijl papa de deur uit was. Ja, papa was hardlopen. Dus ik mocht heerlijk een uurtje uitslapen. En omdat ze beneden geen ruzie maakten en beneden bleven was het echt een heerlijk uurtje me-time.

Maandag: A was film kijken bij haar tante. Wij hebben geen 3D smurfen op de tv en T was moe. Samen hingen we op de bank voor Netflix. Hij bij de Teletubbies en Mickey. En ik keek zomaar overdag een aflevering van The Vampire Diaries.

Dinsdag: A heeft een uitje vandaag en in de middag gingen ze beiden naar oma om een nachtje te slapen. Zo hoefden we geen oppas te regelen voor de tenniswedstrijd van vanavond. Ik zeg een win-win-win situatie. Kinderen en oma blij en ik me-time op de tennisbaan met supporter.Tennis

Woensdag: de kinderen nog bij oma. Manlief naar zijn kantoor en ik helemaal alleen thuis! Natuurlijk pakte ik daar ook even een momentje me-time bij door even lekker met een kop thee een aflevering te kijken op Netflix.

Donderdag: het werd gisteren wat laat voor de kinderen. Dus toen T zijn middagslaap deed en A wat op de bank voor de tv hing uit te rusten, nam ik lekker de tijd om even te bloggen. Ook dat is heerlijke me-time.

Vrijdag: vandaag gaan de kinderen weer logeren bij oma. Feestavond op de tennisclub voor ons. Normaal ga ik altijd op tijd met de kinderen naar huis, maar aangezien A ook graag bij oma wilde logeren (dinsdag was extra als oppas) hadden wij heel handig deze avond gekozen als logeeravond. Direct een avondje uit voor ons. Samen met manlief een feestje bijwonen is toch ook echt wel me-time.

Als ik nu terugkijk op de week, dan denk ik dat de uitdaging goed geslaagd is, en eigenlijk helemaal niet zo moeilijk was. Doordat ik ’s avonds later naar bed ga dan de rest hier in huis, blijft er eigenlijk altijd wel wat me-time voor me over. En als ik toch ook heel moe ben, dan is slapen in dat geval ook echt wel me-time. Overdag is het met beide kinderen thuis wel lastiger. Maar ook dan lukt het om even een momentje voor mezelf te hebben al dan niet met de kinderen lekker tegen me aan op de bank.

Ook Tamara,  Cassandra en Joyce deden een week lang dingen voor zichzelf. Lees ook eens wat zij dan deden deze week.

Voor de #mamachallenge2015 schreef ik eerder al de blogs aardbeienijs en een dagje Groenendaal

Reacties
Categorieën