11 mei 2015 
2 min. leestijd

Mama Hanneke doet boodschappen

De derde mama die het aandurfde om een week de boodschappen bij te houden is Hanneke. Vandaag dus het derde deel in de serie. Ik vind het leuk dat deze mama’s het aandurven om een kijkje te laten nemen in de boodschappenkar en daarmee ook in de portemonnee. Lees je mee hoeveel er deze week is uitgegeven aan boodschappen? En wil je alsnog het verhaal van Linda of Marjon lezen? Dat kan natuurlijk ook

Even voorstellen

Ik ben Hanneke en ik heb twee kinderen. Mijn man is wisselend wel en niet thuis omdat hij op een booreiland werkt. Verder heb ik een hond.
Deze week was manlief aan het werk dus de boodschappen zijn voor twee kinderen, een volwassenen en een hond.

Hoe en waar doe jij de boodschappen?

Ik ga meestal gewoon naar de supermarkt hier in het winkelcentrum. Ik hou er niet van om het een in de ene winkel en het volgende in een andere winkel te halen. Ik probeer wel te letten op aanbiedingen maar als ik trek heb in iets anders dan koop ik dat gewoon.
Wel neem ik vaak de goedkoopste producten en geen merkproducten tenzij het niet lekker is.
Ik ga meestal twee keer in de week boodschappen doen op vrijdag en op dinsdag.Mama Hanneke doet boodschappen

Hoeveel was je deze week kwijt aan boodschappen en wat heb je naast eten nog meer gekocht deze week?

€93,46 kostte de boodschappen deze week. Naast eten heb ik wasverzachter en Vanish gekocht omdat het op was. Verder nog nieuwe conditioner en kleine tubetjes tandpasta voor op reis.Mama Hanneke doet boodschappen2

Wat aten jullie deze week?

  • Vrijdag: brood (bruine bolletjes met beleg)
  • Zaterdag: beef shanghai (zo’n wereldgerecht van Knor)
  • Zondag: sperziebonen, cordon bleu, patat
  • Maandag: rode kool, braadworst, gekookte aardappelen met jus
  • Dinsdag: taco’s (schelpen, gehakt, sla, saus, kaas)
  • Woensdag: ovenkip, patat, sla
  • Donderdag: couscoussalade (couscous, paprika, bosui, maïs, gerookte kip, komkommer, diepvries doperwten)

Hoe ontbijten en lunchen jullie?

Het ontbijt is bij ons erg wisselend. Als ik moet werken dan ontbijt ik met een koekreep en anders meestal met alleen een kop thee.
De kinderen ontbijten ook zeer wisselend. Op dit moment is het voor A cruesli met melk, kop thee en voor Q beker limonade en twee matzes met boter en suiker.
Maar soms eten ze een boterham, dan weer yoghurt.
Op zondag eten we altijd afbakbroodjes maar dat doen we pas tegen 10:30, om die reden eten we dan weer geen lunch.

Iedereen eet thuis met de lunch, behalve als ik aan het werk ben natuurlijk. Soms eten ze wel eens bij een vriendje maar vaker hebben wij vriendjes mee naar ons huis. Ik denk dat we wel twee tot vier keer per week een extra eter hebben.
We eten brood, per persoon twee tot drie boterhammen. Daarnaast thee, water of limonade.

Tussendoor hebben wij niet zo veel nodig. De school van de kinderen doet mee aan een schoolfruitproject en ze krijgen dus drie keer in de week een tussendoortje op school. De andere twee dagen nemen ze vaak een koekje mee.
In de middag eten ze een bakje chips of ook een koekje.

Heb je nog een goede tip voor de lezers?

Als je goedkoper uit wil zijn kijk dan eens in het laagste schap van de supermarkt. Hier staan meestal de goedkoopste producten die vaak even lekker zijn. Vergelijk wel goed de kiloprijs want daar kan je het echte verschil in zien omdat de inhoud van de verpakkingen vaak verschillend is.

Omdat verpakkingsmateriaal duur is ben je ook goedkoper uit als je grootverpakkingen koopt. Denk er dan weel aan dat je het thuis moet kunnen bewaren.

marjon1911
Door

marjon1911

op 11 May 2015

Leuk om weer een boodschappen blogje van iemand voorbij te zien komen.

marjon1911
Door

marjon1911

op 11 May 2015

Leuk om weer een boodschappen blogje van iemand voorbij te zien komen.

mydelisiousjourney
Door

mydelisiousjourney

op 11 May 2015

Leuk om mee te kunnen kijken. Ben wel zo nieuwsgierig dit allemaal te willen weten, haha ;-). Schrok wel een beetje van de hoeveelheid suiker/brood etc.wat jullie eten!

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 12 May 2015

Brood is voor mij een heel belangrijk deel van mijn maaltijden. Ik houd ook echt van brood. Verder probeer ik er wel op te letten betreft suiker, dus niet teveel kant en klaar pakjes en zakjes enzo. Maar heb nog geen goede alternatieven voor brood gevonden. Dus als je iets kunt aanraden waardoor ik brood niet ga missen houd ik me aanbevolen

mydelisiousjourney
Door

mydelisiousjourney

op 11 May 2015

Leuk om mee te kunnen kijken. Ben wel zo nieuwsgierig dit allemaal te willen weten, haha ;-). Schrok wel een beetje van de hoeveelheid suiker/brood etc.wat jullie eten!

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 12 May 2015

Brood is voor mij een heel belangrijk deel van mijn maaltijden. Ik houd ook echt van brood. Verder probeer ik er wel op te letten betreft suiker, dus niet teveel kant en klaar pakjes en zakjes enzo. Maar heb nog geen goede alternatieven voor brood gevonden. Dus als je iets kunt aanraden waardoor ik brood niet ga missen houd ik me aanbevolen

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 12 May 2015

Leuk om zo mee te kijken in het winkelmandje/karretje van iemand anders. Ik vind dat altijd gezellig : )

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 12 May 2015

Ja ik ook, ben ook heel blij dat er een aantal mensen mee willen doen

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 12 May 2015

Leuk om zo mee te kijken in het winkelmandje/karretje van iemand anders. Ik vind dat altijd gezellig : )

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 12 May 2015

Ja ik ook, ben ook heel blij dat er een aantal mensen mee willen doen

Hoeveel hebben wij nu uitgegeven aan boodschappen in mei? | MMopvrijdag
Door

Hoeveel hebben wij nu uitgegeven aan boodschappen in mei? | MMopvrijdag

op 08 Jun 2015

[…] Mama Hanneke doet boodschappen […]

Terugblik 2015 | Mama's met thee
Door

Terugblik 2015 | Mama's met thee

op 31 Dec 2015

[…] Een hele recente. De 40ste verjaardag van manlief werd gevierd met een verrassingsfeest. 8. Mama Hanneke doet boodschappen Ook deze serie werd goed gelezen, maar die van Hanneke scoorde toch echt net het hoogst. 9. Nadelen […]

Terugblik 2015 | Mama's met thee
Door

Terugblik 2015 | Mama's met thee

op 31 Dec 2015

[…] Een hele recente. De 40ste verjaardag van manlief werd gevierd met een verrassingsfeest. 8. Mama Hanneke doet boodschappen Ook deze serie werd goed gelezen, maar die van Hanneke scoorde toch echt net het hoogst. 9. Nadelen […]

Reactie plaatsen